Super League 2: Τρία στα τρία και μόνη πρώτη η ΑΕΛ – “Τσίμπησε” πόντο στους Ζωσιμάδες η Νίκη Βόλου

Σαν να έπαιξε ο ένας για τον άλλον Θεσσαλό, στην 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2, αφού η ΑΕΛ επικράτησε του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, εκτός έδρας και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή, χάρη στο 0-0 της Νίκης Βόλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από τριάρα σε τριάρα οι “βυσσινί” που μετά τον Διαγόρα κέρδισε και την ΝΕΟ FC, παρόλο που χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 31′ με το δυνατό σουτ από δεξιά του Κόλα και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος.

Η ομάδα του Βοσνιάδη κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε την ανατροπή, ισοφαρίζοντας νωρίς (47′), μετά από κόρνερ του Στίνα και καρφωτή κεφαλιά του Πασά.

Δέκα λεπτά αργότερα επήλθε η ανατροπή, από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ακόστα σε ανατροπή τού, και τον Πασά να ευστοχεί σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το 4ο, νωρίς νωρίς τέρματα και είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Μωραΐτης με σουτ εντός περιοχής στο 90+3′.

Έτσι η ΑΕΛ έφτασε τους 9 πόντους σε 3 αγωνιστικές και είναι πρώτη, ενώ το ερχόμενο Σάββατο έρχεται το δεύτερο ντέρμπι της σεζόν μετά την πρεμιέρα με την Καβάλα, και πάλι το Αρένα, με αντίπαλο τον Ηρακλή, και ίσως βρει απέναντί της τον πρώην τεχνικό Παύλο Δερμιτζάκη, που είναι σε συζητήσεις με τον “Γηραιό”.

Στους “Ζωσιμάδες” ΠΑΣ Γιάννινα και Νίκη Βόλου “κόλλησαν” στο 0-0, με το αποτέλεσμα να ευνοεί περισσότερο την Θεσσαλική ομάδα αφού ήταν δύσκολη έξοδος, ενώ παλεύει να κερδίσει χρόνο μετά το κακό ξεκίνημα στην σεζόν.

Η Νίκη γλίτωσε από το “έμφραγμα” στην τελευταία φάση του αγώνα, από το σουτ του Δούμα που βρήκε στο κάθετο δοκάρι και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας που την πήγε στους 2 πόντους.

Επόμενη αγωνιστική με την Καβάλα που έχει κι αυτή 2 βαθμούς, την Κυριακή, ξανά εκτός έδρας.

Το ρεπορτάζ των αγώνων:

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – ΑΕΛ 1-3 (31′ Κόλα / 47′-57′ πεν. Πασάς, 90+3′ Μωραΐτης)

Γήπεδο: ΔΑΚ Κατερίνης Στάδιο, Πιερίας
Διαιτητής: Μπουτσίκος(Μακεδονίας)
Βοηθοί: Χολάνης(Μακεδονίας)-Αγγελόπουλος(Μακεδονίας)

Συνθέσεις:
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Κυριαζής): Καραγκιόζης, Κόλα, Τουλίκας Β., Κλιγγόπουλος, Γενκά, Μπάλλας, Κριμιτζάς, Κοκκόρης, Πανίδης, Κριεμάδης, Νότας.
ΑΕΛ (Βοσνιάδης): Περντρέου, Τριμμάτης (87′ Γιόχανσον), Βαφέας,  Στάμου, Κοσονού, Μπαριέντος, Παναγιωτίδης (35′ Μούργος), Παπαγεωργίου Κ., Πασάς (77′ Μωραΐτης), Στίνα, Κρητικός (46′ Ακόστα).

ΠΑΣ Γιάννινα – Νίκη Βόλου 0-0

Γήπεδο: Οι Ζωσιμάδες, Ηπείρου
Διαιτητής: Δρακίδης(Ξάνθης)
Βοηθοί: Φράγιος(Μακεδονίας)-Φακανάς(Μακεδονίας)

Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Λούπας (46′ Αθανασίου), Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Δούμας, Τζίνο, Ρίντερ (84′ Νικολιάς), Μάντζης (67′ Λέο), Στσέποβιτς, Χάινριχ.
Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος): Τσέλιος, Οικονομόπουλος, Φέλιξ Ματάους, Προδρομίτης, Σίλβα, Αμορίμ (55′ Λίταινας), Σελιμάι (46′ Σαποβάλοφ), Ταβάρες, Δούμτσης (84′ Τσιλιγγίρης), Αρίας (73′ Σπυρίδης), Βερνάρδος.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!