Ιδανική πρεμιέρα για τον ΑΟΤ έτσι ώστε να κερδίσει χρόνο – “Με… το δεξί” και οι άλλοι “Θεσσαλοί” στην Γ’ Εθνική με διπλό-έκπληξη της Ανθούπολης (Ρεπορτάζ πρεμιέρας)

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και μετά τις αναταραχές και την αποχώρηση του προπονητή, έκανε ο ΑΟ Τρίκαλα που έφυγε με το “διπλό” από την Βόνιτσα, ενώ καλά αποτελέσματα στην πρεμιέρα είχαν και οι Αναγέννηση Καρδίτσας, Ανθούπολη και Ατρόμητος Παλαμά.

Η ομάδα του Νίκου Μανούρα επιβλήθηκε με 0-2 του Αμβρακικού σε μία πολύ καλή εμφάνιση, που δεν άφησε περιθώρια για κάτι άλλο πέραν της νίκης. Ο Αλεξίου, ο οποίος συνεχίζει και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν τις εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση με δύο δικά του τέρματα, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Στο 21′ ο νεαρός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα. Ο Μάγγος έκανε την σέντρα με την μπάλα να βρίσκει σε χέρι αμυντικού και τον ρέφερι του αγώνα να καταλογίζει πέναλτι. Ο Αλεξίου το ανέλαβε και έδωσε το προβάδισμα στους κυανέρυθρους. Το δεύτερό του τέρμα σημειώθηκε με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, μετά από λάθος στην άμυνα το οποίο το εκμεταλλεύτηκε και από πλάγια θέση και έχοντας ξεπεράσει τον τερματοφύλακα δεν έκανε λάθος και διπλασίασε και τα τέρματα της ομάδας του.

Στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, η ΑΣΑ χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης με τον Άρη Φιλιατών για να πάρει το αποτέλεσμα, αλλά η επιμονή της ανταμείφθηκε, έστω κι έτσι για το τελικό 3-1. Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν το προβάδισμα στο 31′ με τον Μηλιώτη να σημειώνει ένα πολύ όμορφο γκολ με δύσκολο κοντρόλ και πλασέ μετά από μακρινή μπαλιά του Ανδρέου, ωστόσο λίγες στιγμές αργότερα και στην πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή, ήρθε η ισοφάριση. Δράστης ο Μπίκας στο 34′ για το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον κόσμο συνέχεια στο πλευρό των παικτών του Καβακά, οι αλλαγές του έμπειρου προπονητή κατάφεραν να τους βγάλουν από το αδιέξοδο, στο οποίο βρισκόταν μέχρι το 76′. Σε αυτό το σημείο ο Αναστασόπουλος εκτέλεσε φάουλ με την πρώτη κεφαλιά του Ζυγκερίδη να βρίσκει το δοκάρι και τον Καρακώστα να είναι στο σωστό σημείο για να σκοράρει για το 2-1. Λίγα λεπτά αργότερα μπήκε και η σφραγίδα στην αναμέτρηση με τον συνδυασμό Μπαλλά – Ρουμπιέ να βρίσκει τον Παγοσιάν κι εκείνος με σουτ να κάνει το τελικό 3-1.

Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα αδιαμφισβήτητα το έκανε η Ανθούπολη ξεκινώντας κι εκείνη ιδανικά το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λάρισας κατάφερε να κερδίσει 2-0 στην έδρα του ΓΑΣ Σβορώνου και να κάνει την έκπληξη της πρεμιέρας απέναντι σε μια ομάδα που την συνηθίσαμε να κάνει πρωταθλητισμό τελευταία. Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για την ομάδα του Τσακμακίδη με δυναμικό ξεκίνημα χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου Θ. στο 9′ και τον Κατσαμάγκα με εύστοχο πέναλτι στο 90+2′, μετά από ανατροπή του Κουρτσάρι από τον Γκαράτζια.

Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 57′ λόγω αποβολής του Μυστρίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Τα “Θεσσαλικά” ματς της πρεμιέρας του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έκλεισε ο Ατρόμητος Παλαμά, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που δεν έκανε νίκη, αλλά πήρε τον βαθμό από τον Αιγινιακό και κάθε άλλο παρά αρνητικό ήταν το ξεκίνημα. Οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να πάρουν το κάτι παραπάνω κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ήταν πιο απειλητικοί, αλλά σε γενικές γραμμές το ισόπαλο 0-0 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε ότι το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕ Αλεξάνδρειας αναβλήθηκε και θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 25/09, στις 16:00.

Η δεύτερη “στροφή” του πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει 3 ματς εντός έδρας για τις Θεσσαλικές ομάδες, με τους ΑΟΤ, Ανθούπολη και Ολυμπιακό Βόλου να υποδέχονται τους Θεσπρωτό, Ζάκυνθο και Σβορώνο, αντίστοιχα, ενώ Ατρόμητος Παλαμά και ΑΣΑ θα ταξιδέψουν για να παίξουν με τον Τηλυκράτη Λευκάδας και τον Αστέρα Πετριτή.

Το ρεπορτάζ των αγώνων των Θεσσαλικών ομάδων:

Αμβρακικός – ΑΟ Τρίκαλα 0-2 (21′ πεν.-60′ Αλεξίου)

Γήπεδο: Δημοτικό Βόνιτσας, Πρέβεζας/Λευκάδας
Διαιτητής: Χατζηπαναγιώτου(Ηπείρου)
Βοηθοί: Πασιάς(Ηπείρου)-Ευαγγέλου(Ηπείρου)

Συνθέσεις:
Αμβρακικός (Κονιδάρης): Μακαπαγκάλ, Ιασωνίδης, Βλάχος, Σταθόπουλος (84’ Παπαντωνίου), Κοντογιάννης, Τόσκα, Δημακάκος (84’ Φωτεινόπουλος), Γκόλιας (75’ Γιάννη), Τσάλας (68’ Κρανιώτης), Σακκάς, Τσιούνης
ΑΟ Τρίκαλα (Μανούρας): Γκέκας, Σκούπρας, Σινγκ (81’ Καρατάσιος), Κατσαντώνης (65’ Βαλίντ), Γιάννης Σκόνδρας, Κωστόπουλος, Λουκάς, Μπραντίτσας (65’ Ισαακίδης), Μάγγος (58’ Πατρώνης), Αλεξίου (81’ Μπέκας), Νίκος Σκόνδρας.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης Φιλιατών 3-1 (31′ Μηλιώτης, 76′ Καρακώστας, 82′ Πογοσιάν / 34′ Μπίκας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας
Διαιτητής: Βλάχος(Ηπείρου)
Βοηθοί: Γκέλης(Ηπείρου)-Δίχρης(Λάρισας)

Συνθέσεις:
Αναγέννηση Καρδίτσας (Καβακάς): Τσιοπτσής, Αναστασοπουλος, Σκόνδρας, Ανδρέου, Χιντζίδης (53’ Ρουμπιές), Μπαλτάς, Μελετίδης(46’ Μπαλλάς),Δημητριάδης(46’ Καρακωστας) Χειρίτραντας(74’ Ζαχαράκης), Μηλιώτης, Ζυγκερίδης(80’ Πογοσιάν).
Άρης Φιλιατών (Μουρούτης): Κωνσταντάκος, Ντόντης, Πότσης, Τριανταφυλλίδης, Ρούμπης, Γώγος, Εμβραϊζογλου, Μπίκας, Μπλέτσας, Δανδάκης και Πασχάλης.

ΓΑΣ Σβορώνου – ΑΟ Ανθούπολης 0-2 (9′ Παπαγεωργίου Θ., 90+2′ πεν. Κατσαμάγκας)

Γήπεδο: Δημοτικό Σβορώνου, Πιερίας
Διαιτητής: Αγρίμης(Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γιατσίδης(Μακεδονίας)-Παντικίδης(Μακεδονίας)

Συνθέσεις:
ΓΑΣ Σβορώνου (Ταβουκτσής): Ζωγράφος, Κωνσταντινίδης (90’+2′ Γκούμας), Γκαράτζιας, Γαλανόπουλος, Τόσκας, Μυστρίδης, Μιχαηλίδης, Δαλαμήτρας, Στραβογιάννης, Ανανιάδης (75′ Τσιρώνης), Τρούμπαλος (60′ Κουκουφίκας).
Ανθούπολη (Τσακμακίδης): Πατέτσος, Φουρκιώτης, Μπαρούτας, Γκαλίτσιος, Παπαγεωργίου Β., Χατζησαββίδης (73′ Ρίζος), Παπαγεωργίου Αθ. (69′ Λάιος), Βαγενάς (73′ Νούσιας), Αναγνώστης (63′ Κορτσάρι), Κατσαμάγκας, Χασομέρης.

Ατρόμητος Παλαμά – Αιγινιακός 0-0

Γήπεδο: Νέο Παλαμά, Καρδίτσας
Διαιτητής: Τσίντζας(Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Κίτος(Θεσσαλίας)-Αλεξόπουλος(Θεσσαλίας)

Συνθέσεις:
Ατρόμητος Παλαμά (Μάγγος): Βιλανάκης, Γαργάλας, Κουρκούλας, Μπιτέλης (63′ Μπάτσας), Κόκκινος, Ευθυμιάδης, Κουτζαηλίας, Αντωνίου, Μορφάκης, Αναγνώπουλος, Μαλάκος.
Αιγινιακός (Ζιώγας) Κουζούνιας,  Χατζηκωσταντίνου, Ντόσης (79′ Μπουρανής),  Κιρκιλιανίδης, Δελιόπουλος (79′ Πορφυρίδης), Χατζηδίμπας Κ., Παρδάλης, Τασιώνας (70′ Κακατάσιος), Μιτακίδης,  Χατζηδίμπας Β., Μαργαρίτης (70′ Ναρίνογλου).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.22/09
ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥΑΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ0-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣΤΕΤ 25/09, 16:00
ΖΑΚΥΝΘΟΣΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ3-1
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ0-2
ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ3-1
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ3-1
ΑΝΑΓ. ΑΡΤΑΣΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚ.1-1
ΚΟΖΑΝΗΠΙΕΡΙΚΟΣ0-0
ΑΤΡ. ΠΑΛΑΜΑΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ0-0

Η βαθμολογία:

ΘΟΜΑΔΑΒΑ
1ΖΑΚΥΝΘΟΣ31
2ΑΝΑΓΕΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ31
3ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ31
4ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ31
5ΑΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ31
6ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚ.11
7ΑΝΑΓΕΝ. ΑΡΤΑΣ11
8ΚΟΖΑΝΗ11
9ΠΙΕΡΙΚΟΣ11
10ΑΤΡ. ΠΑΛΑΜΑ11
11ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ11
12ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ00
13ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ00
14ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ01
15ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ01
16ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ01
17ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ01
18ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ01
Προβιβασμός – Super League 2
Πρόκριση – Πλέι Άουτ
Υποβιβασμός– ΕΠΣ

Η επόμενη αγωνιστική (2η – Κυριακή 29/09):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
ΑΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑΘΕΣΠΡΩΤΟΣ
ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝΑΝΑΓ. ΑΡΤΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚ.ΑΤΡ. ΠΑΛΑΜΑ
ΠΙΕΡΙΚΟΣΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!