22 αγωνιστικές με έναν όμιλο των 11 και έναν των 12 ομάδων στην Β’ ΕΠΣΤ – Ο χάρτης της νέας σεζόν

Ανακοινώθηκαν οι ομάδες και ο καταρτισμός των δύο ομίλων, για την σεζόν 2024-2025 της Β’ ΕΠΣΤ, μετά την χθεσινή κλήρωση της Ένωσης.

Σε σχέση με πέρυσι υπάρχει ξεκάθαρη αναβάθμιση, όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν, αφού από τις 14 πλέον θα υπάρχουν 23 ομάδες. Το πρόβλημα ωστόσο με την δεύτερη ερασιτεχνική ήταν το ότι αρκετές ομάδες τελικά δεν κατέβαιναν και έτσι πολλές αναμετρήσεις κρινόταν χωρίς αγώνα, κάτι που ελάττωνε ακόμα περισσότερο τους αγώνες της σεζόν. Οπότε μένει να δούμε αν θα υπάρξει αναβάθμιση και από πλευράς ανταγωνιστικότητας.

Στον καταρτισμό που έγινε, στον πρώτο όμιλο θα βρεθούν 11 ομάδες και στον δεύτερο 12, κι έτσι η Β’ ΕΠΣΤ θα διεξαχθεί σε 22 αγωνιστικές με τα σωματεία του α’ ομίλου να κάνουν και δύο ρεπό, ένα σε κάθε γύρο.

Ένα από τα αξιοσημείωτα είναι ότι ο Κεραυνός Βασιλικής χωρίστηκε από τις υπόλοιπες ομάδες του Δήμου Μετεώρων, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν, κι έτσι η Βασιλική θα είναι στον πρώτο με τις ομάδες κοντά στα Τρίκαλα, ενώ οι άλλες 4 (σ.σ. φέτος θα υπάρχουν πολλές περισσότερες μαζί με Μετέωρα και Κρύα Βρύση από την Α’ ΕΠΣΤ), Βράχος Καστρακίου, Άθλος Καλαμπάκας, Δόξα Χρυσομηλιάς, Ασπροκκλησιά και Φωτεινό θα βρίσκονται στον δεύτερο με τις ομάδες που εδρεύουν κοντά στην περιοχή της Πύλης.

Πλέον αναμένεται να ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα των δύο ομίλων, ενώ μέσω της προκήρυξης θα γίνει γνωστό ακριβώς το φορμάτ του πρωταθλήματος για να είναι διακριτό το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Α’ ΕΠΣΤ για την σεζόν 2025-2026. Ένα σενάριο λέει ότι εφόσον επιστρέφουμε στις παλιές Α’ ΕΠΣΤ με έναν όμιλο, αν θα επιστρέψουμε και στον παλιό τρόπο διεξαγωγής, τότε την άνοδο θα κερδίσουν 4 ομάδες, δηλαδή οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου.

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι οι πρωταθλητές σίγουρα θα πάρουν και την άνοδο.

Και για την ημερομηνία έναρξης θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Η Α’ ΕΠΣΤ θα ξεκινήσει το Σάββατο 28/09, ωστόσο έχουμε δει οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να ρίχνονται αρχικά στις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι 23 ομάδες της Β’ ΕΠΣΤ και ο καταρτισμός των δύο ομίλων:

1ος Όμιλος

Άρης Αγίας Μονής
Άγιος Οικουμένιος
Αχιλλέας Μπάρας
Άγιοι Απόστολοι
Κεραυνός Βασιλικής
Ηρακλής Ζάρκου
Μεγαλοχώρι
Πετρωτό
Αστέρας Τρικάλων
Γίγας Ριζαριού
ΑΕΚ Σαραγίων

2ος Όμιλος

Ασπροκκλησιά
Ορφέας Ασπροβάλτου
Βαλτινό
Γοργογύρι Κόζιακας
Ελευθεροχώρι
Παλαιομονάστηρο
Πιαλεία
Πηγή
Φωτεινό
Χρυσομηλιά
Άθλος Καλαμπάκας
Βράχος Καστρακίου

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!