Γ’ Εθνική: Οι… δηλωμένες ομάδες, οι “Θεσσαλοί” και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος 2024-2025

Δεν αλλάζουν πολλά στον χάρτη της Γ’ Εθνικής για την ερχόμενη σεζόν, αφού θα διεξαχθεί και φέτος σε 4 ομίλους με τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό να κρίνονται με τον ίδιο τρόπο.

Φυσικά βρισκόμαστε εν αναμονή της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος ώστε να έχουμε στην συνέχεια και την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος και με τα μέχρι τώρα δεδομένα να περιλαμβάνουν τις 62 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Θυμίζουμε ότι η αρχική προκήρυξη ανέφερε ότι στο πρωτάθλημα θα υπάρχουν 72 ομάδες, ωστόσο είχε γίνει αναφορά για την δυσκολία κάποιων να “κατέλθουν” κι έτσι μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι πάμε για 2 ομίλους των 15 ομάδων και δύο με 16.

Όπως και πέρσι, στην Super League 2, θα “ανέβουν” οι 4 πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου της Γ’ Εθνικής, ενώ σε περίπτωση που κάποια από τις πρωταθλήτριες δεν δηλώσει συμμετοχή στην 2η κατηγορία, θα προβιβαστεί η αμέσως επόμενη της βαθμολογίας. Ίδια κατάσταση και για τον υποβιβασμό, όπου στην προκήρυξη αναφέρεται ότι θα “πέσουν” οι 7 τελευταίες σε κάθε όμιλο, εάν και εφόσον οι ομάδες είναι 18. Στην περίπτωση που μείνει ο λιγότερος αριθμός ομάδων τότε θα μειωθούν και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν απευθείας. Επίσης θα γίνουν και δύο αγώνες μπαράζ (μονοί) σε ουδέτερη έδρα, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις 11ες θέσης (1ος όμιλος εναντίον 2ου και 3ου εναντίον 4ου) ώστε να υποβιβαστούν άλλες δύο ομάδες, με το συγκεκριμένο σκέλος να είχε οριστεί και για την περσινή σεζόν, αλλά τελικά ματαιώθηκε.

Οι Θεσσαλικές ομάδες και η αναμονή του Ατρόμητου Παλαμά

Όπως όλα δείχνουν στο ξεκίνημα και της φετινής σεζόν θα έχουμε 4 ομάδες από την Περιφέρεια, η οποίες και ευελπιστούμε να τα πάνε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι και το βασικότερο, να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Από τις περσινές, μόνο ο ΑΟ Τρίκαλα έχει δηλώσει συμμετοχή και θα βρίσκεται ξανά εκεί, αφού ο Μαγνησιακός και η Φηκή εγκατέλειψαν την προσπάθεια νωρίς πέρυσι και κάνουν ήδη τα σχέδιά τους για τα τοπικά πρωταθλήματα του Βόλου και των Τρικάλων, ενώ η δυσάρεστη έκπληξη ήταν το Κιλελέρ, που έκανε φοβερή σεζόν πέρυσι και έσωσε την κατηγορία αλλά τα πολλά προβλήματα έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την ομάδα, και έτσι δεν δηλώθηκε στην Γ’ Εθνική και παίζεται το μέλλον της γενικότερα.

Με τον ΑΟΤ, προφανώς στον ίδιο όμιλος θα μπούνε δύο ιστορικοί γειτονικοί αντίπαλοι, που θα δώσουν σίγουρα φοβερά Θεσσαλικά ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό Βόλου να επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες μετά τις δυσκολίες του τοπικού και την Αναγέννηση Καρδίτσας να θέλει να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τον υποβιβασμό και να προσπαθήσει να επιστρέψει στην Super League 2.

Από την Λάρισα θα υπάρχει η “εκπροσώπηση” της Ανθούπολης η οποία δεν είναι συνηθισμένη στο επίπεδο αλλά αναμένεται να πάρει κάποιους ποδοσφαιριστές από την ΑΕ Κιλελέρ οι οποίοι πέτυχαν πέρυσι στην κατηγορία, οπότε μένει να φανεί ο βαθμός της ανταγωνιστικότητά της, ενώ υπάρχουν ελπίδες και για τον Ατρόμητο Παλαμά, ώστε να υπάρξει και δεύτερη Καρδιτσιώτικη ομάδα, αφού ο αριθμός των ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή ως τώρα έχουν βάλει σε σκέψεις την Επιτροπή Πρωταθλημάτων για να προστεθούν κάποιες ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των ομίλων των μπαράζ ανόδου την σεζόν που πέρασε.

Οι 62 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή:

ΑΕ Μυκόνου
Ελλάς Σύρου
Εθνικός
Αστέρας Βάρης
Νέα Ιωνία
ΑΕ Ευόσμου
Πανγυθεατικός
Αμαρυνθιακός
Αλεξανδρούπολη FC
Θύελλα Ραφήνας
Απόλλων Ευπαλίου
ΑΟ Χαϊδαρίου
Άρης Αβάτου
Νέστος Χρυσούπολης
ΑΟ Μιλτιάδης
Άρης Φιλιατρών
ΑΟ Τυμπακίου
ΑΟ Ανθούπολης
Νέα Αρτάκη
Απόλλων Καλαμαριάς
Πιερικός
Πανθρακικός
Γιούχτας
Ηλυσιακός
Παναρκαδικός
Αστέρας Πετριτή
Παναγρινιακός
ΑΟ Κιλκισιακός
Ατσαλένιος
ΑΟ Τρίκαλα
Άγιος Νικόλαος
Αιγέας Πλωμαρίου
Άρης Πετρούπολης
Ηρακλής Αμμουδιάς
Αναγέννηση Άρτας
ΑΟ Λουτρακίου
ΦΣ Κοζάνη
Αμβρακικός Βόνιτσας
Ορέστης Ορεστιάδας
Παναιγιάλειος
Μανδραϊκός
ΑΕΡ Αφάντου
Προοδευτική
Μαρκό
ΑΕ Αλεξάνδρειας
Απόλλων Παραλιμνίου
ΑΣ Ρόδος
Μικρασιατικός Αστέρας
Τηλυκράτης Λευκάδας
ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Θεσπρωτός
ΠΑΣ Κόρινθος
Απόλλων Κρύας Βρύσης 1960
ΓΑΣ Σβορώνος
ΑΠΣ Ζάκυνθος
Ποσειδώνας Μηχανιώνας
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ολυμπιακός Βόλου
ΑΕ Μαλεσίνας
ΑΟ Κερατέας
Αστέρας Σταυρού
ΑΟ Χανιώτης

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!