Στο… “ρελαντί” το 2 στα 2 για την Εθνική – Το Σάββατο αρχίζουν τα δύσκολα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Πρόγραμμα)

Με την Εθνική Μπάσκετ να μην χρειάζεται καν να πατήσει γκάζι στην χθεσινή 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά και με παίκτες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, έγινε το 2 στα 2, όπως αναμενόταν με νίκη απέναντι στην Αίγυπτο και πλέον στρέφεται στον επερχόμενο ημιτελικό του Σαββάτου με την Σλοβενία για το εισιτήριο στην τελική φάση των Ολυμπιακών αγώνων.

Η “Επίσημη Αγαπημένη” δεν χρειάστηκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ξεκουράστηκε χωρίς να αγωνιστεί καθόλου και πανηγύρισε με το τελικό 93-71 το δεύτερο “ροζ φύλλο αγώνα” στον 2ο όμιλο και την πρώτη θέση μετά το πέρας των 3 αγωνιστικών. Όπως δήλωσε ο προπονητής Βασίλης Σπανούλης, ήταν τελικά θετικό που υπάρχουν φανερά περιθώρια βελτίωσης καθώς η Εθνική φάνηκε αποπροσανατολισμένη, ίσως και από το άναρχο παιχνίδι της αδύναμης Αιγύπτου. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Μετγουαλί με 22 πόντους ενώ για την Εθνική μοιράστηκα οι πόντοι με δεύτερους σκόρερ τον Μήτογλου και τον Παπαγιάννη με 16.

Πλέον τα δυσκολότερα στο τουρνουά είναι μπροστά για την “γαλανόλευκη” που θα πρέπει να ανεβάσει στροφές για τον ημιτελικό του Σαββάτου και αν τα καταφέρει την Κυριακή να διεκδικήσει την είσοδό της στην τελική φάση της Ολυμπιάδας του Παρισιού.

Αντίπαλος θα είναι η Σλοβενία η οποία αν και προερχόταν από την ήττα στην πρεμιέρα από την Κροατία, κέρδισε την Νέα Ζηλανδία, νωρίτερα χθες και με την διαφορά που ήθελε ώστε να την προσπεράσει στην 2η θέση. Μάλιστα με… “τρομακτικό” Λούκα Ντόντσιτς που έκανε τριπλ νταμπλ με 36 πόντους 11 ριμπάουντ και 10 ασσίστ, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 26 πόντους με το τελικό 78-104 και για ένα τρίποντο οι Σλοβένοι μέσω της καλύτερης διαφοράς πόντων λίγο έλειψε στην τριπλή ισοβαθμία να πάρουν και την πρώτη θέση από την Κροατία.

Εν τέλει η αδιαφορία στην άμυνα των Νεοζηλανδών στο τελευταίο δεκάλεπτο που δεν μάρκαραν καθόλου και έκαναν το ματς λίγο παρωδία, δεν έδωσαν την κορυφή στην Σλοβενία η οποία είχε την ευκαιρία της για το τρίποντο που θα την έφερνε εκεί, αλλά αστόχησαν σε δύο χρόνους και με δεύτερο τον σούπερ σταρ των Μάβερικς, κι έτσι η Κροατία είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικό την Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής (Τελευταία) της Φάσης των Ομίλων των Προκριματικών Πειραιά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
1ος ΟΜ
ΝΕΑ ΖΗΛ.ΣΛΟΒΕΝΙΑ78-104
ΡΕΠΟ: ΚΡΟΑΤΙΑ
2ος ΟΜ
ΕΛΛΑΔΑΑΙΓΥΠΤΟΣ93-71
ΡΕΠΟ: ΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.

Η βαθμολογία (Τελική):

1ος ΟΜ
ΘΟΜΑΔΑΒΑΝΗ
1ΚΡΟΑΤΙΑ3211
2ΣΛΟΒΕΝΙΑ3211
3ΝΕΑ ΖΗΛ.3211

Πρόκριση – Προκριματικά: Ημιτελικά
2ος ΟΜ
ΘΟΜΑΔΑΒΑΝΗ
1ΕΛΛΑΔΑ4220
2ΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.3211
3ΑΙΓΥΠΤΟΣ2202

Πρόκριση – Προκριματικά: Ημιτελικά

Η επόμενη αγωνιστική (Ημιτελικά):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΚΡΟΑΤΙΑΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.ΣΑΒ 06/07, 21:00
ΕΛΛΑΔΑΣΛΟΒΕΝΙΑΣΑΒ 06/07, 17:30

Το πρόγραμμα του Τελικού:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΚΡΟΑΤΙΑ/
ΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.
ΕΛΛΑΔΑ/
ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΚΥΡ 07/07, 21:00
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!