Σούπερ Λιγκ: Αλλαγές στα Πλέι Οφς με τους πρώτους 4 να διεκδικούν το πρωτάθλημα και έξτρα διαδικασία για το Κόνφερενς Λιγκ (Κλήρωση πρωταθλήματος)

Τις προηγούμενες μέρες έγινε η κλήρωση της Super League 1 και έγιναν γνωστές όλες οι αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, ενώ ήταν γνωστό ότι θα υπάρχουν αλλαγές στο φορμάτ για την σεζόν 2024-2025, με τους πρώτους τέσσερεις της βαθμολογίας να διεκδικούν το πρωτάθλημα στα πλέι οφς και τις ομάδες των θέσεων 5-8 να παίζουν για το έξτρα εισιτήριο του Κόνφερενς Λιγκ.

Έτσι λοιπόν από τα δύο γκρουπ των τελευταίων σεζόν (πλέι οφς, πλέι άουτ), περνάμε σε τρία (πλέι οφς, πλέι οφς Κόνφερενς και πλέι άουτ), προφανώς για λόγους μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας, αφού περισσότερο ο 6ος και λιγότερος ο 5ος της βαθμολογίας δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στο φορμάτ των 6 ομάδων στα πλέι οφς, όπως αποδείχθηκε πρόπερσι με τον Βόλο και πέρυσι με την Λαμία.

Ούτως ή άλλως από την ερχόμενη σεζόν αλλάζουν ξανά τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια (ευτυχώς, λόγω των καλών τελευταίων σεζόν που κάνουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη σε σχέση με παλαιότερα) με 5 ομάδες μπαίνουν στα προκριματικά. Οι δύο πρώτοι θα πάνε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο θα δώσει το εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ. Αν κάποιος από τους δύο πρωτοπόρους πάρει το Κύπελλο τότε η τρίτη θέση θα οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα. Από κει και πέρα τα δύο εισιτήρια του Κόνφερενς, θα πάνε, το πρώτο στον 4ο της βαθμολογίας, ενώ για να έχουν ουσία τα πλέι οφς του Κόνφερενς θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο ομάδα από την πρώτη 4αδα, αλλιώς δεν θα γίνεται ο 5ος της συνολικής βαθμολογίας (1ος των πλέι οφς Κόνφερενς) να διεκδικήσει κάτι.

Επίσης οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-14, θα παίξουν στα πλέι άουτ με το σενάριο να λέει ότι θα παιχτούν 6 αγώνες στα πλέι οφς και 6 στα πλέι οφς Κόνφερνενς (εντός, εκτός) και 5 στα πλέι άουτ (μονοί).

Αυτά ωστόσο θα ξανά αναλυθούν εν καιρώ καθώς αυτή την στιγμή “τρέχουν” οι φετινές Ευρωπαϊκές μάχες του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, για να δούμε ποιες θα περάσουν τα προκριματικά και θα ακολουθήσουν τον Ολυμπιακό στις φάσης πρωταθλήματος της Ευρώπης και επίσης θα πρέπει να ξεκινήσει η σεζόν της Σούπερ Λιγκ με τις πρώτες αγωνιστικές.

Για ακόμη μία σεζόν η Θεσσαλία θα έχει μία μόνο ομάδα στην Σούπερ Λιγκ και χωρίς να είναι κάποια από τις ιστορικές της Πρώτης Εθνικής, κυρίως με την ΑΕΛ να είναι αυτή που λείπει. Ο ΝΠΣ Βόλος έχει αρχίσει ήδη την προετοιμασία του καλοκαιριού, ενόψει του ξεκινήματος του πρωταθλήματος στις 17 Αυγούστου και το δύσκολο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, εντός έδρας. Στον πάγκο της ομάδας, θα κάτσει ξανά προπονητής από την Ιβηρική Χερσόνησο και συγκεκριμένα ο Ισπανός Χοακίν Γκόμεθ, ο οποίος είναι νεαρός, μόλις στα 37 του χρόνια σε ένα γνώριμο μοντέλο του Βόλου τα τελευταία χρόνια. Απο κει και πέρα στο ρόστερ προστέθηκε ο 32χρονος έμπειρος Αργεντινός, Λούκας Βιγιαφάνεζ, ο οποίος γύρισε στην Ελλάδα μετά τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό, όπου είχε δείξει την ποιότητά του και μένει να φανεί αν είναι στην κατάσταση να βοηθήσει το ίδιο και τους Θεσσαλούς.

Επίσης παρόλο που έφυγε ο Μωραΐτης από τους επιθετικούς, διατηρήθηκαν στο ρόστερ τα δύο βαριά χαρτιά της περσινής σεζόν, ο Κόμπα και ο Γκαρσία που μπορούν να αποτελέσουν και φέτος βασική παράγοντες της επιθετικής αιχμής του Βόλου.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ SUPER LEAGUE 1 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ…

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!