Πέρασαν τα φαβορί με τριάρα της ΑΕΛ – Λύγισε στην παράταση ο Ολυμπιακός Βόλου (Τα Σαββατιάτικα αποτελέσματα της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας)

Με την εύκολη πρόκριση της ΑΕΛ, στα Γιάννενα και τον Ολυμπιακό Βόλου να τα δίνει όλα αλλά να προδίδεται από τις δυνάμεις του στο τέλος, και να μένει εκτός, ολοκληρώθηκαν οι 5 Σαββατιάτικες αναμετρήσεις για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όσον αφορά τους “βυσσινί”, το παιχνίδι απέναντι στην Θύελλα Κατσικάς κατάφεραν να το κάνουν ένα εύκολο απόγευμα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους, αφού προηγήθηκαν μόλις στο 7′, με το πολύ ωραίο δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Τριμμάτη, στο παραθυράκι της εστίας και στο 15′ έγινε και το 0-2, μετά την συνεργασία Κοσονού, Παπαγεωργίου και την παράλληλα σέντρα του τελευταίου και τον Φίλιο άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχε συντήρηση για την ομάδα του Δερμιτζάκη, σκοράροντας επίσης άλλο ένα τέρμα με πλασέ του Πασά στο 59′, μετά από ασσίστ του Γραβάνη και στο 68′ είχε και δοκάρι σε σουτ του Παπαγεωργίου.

Το ρεπορτάζ του αγώνα:

Θύελλα Κατσικάς – ΑΕΛ 0-3 (7′ Τριμμάτης, 15′ αυτ., 59′ Πασάς)

Γήπεδο: Δημοτικό Κατσικά, Ιωαννίνων
Διαιτητής: Μέγας(Πιερίας)
Βοηθοί: Καλορογιάννς(Πιερίας)-Αδραμάνης(Πέλλας)

Συνθέσεις:
Θύελλα Κατσικάς (Γκούρας): Πατσιούρας, Γκέγκα, Ναυρόζογλου, Χ. Παπαδόπουλος, Σκανδάλης, Λ. Παπαδόπουλος (88′ Κουμαντζιάς), Κωσταμένας (88′ Ευαγγελής), Σ. Παπαρούνας, Φίλιος, Θ. Παπαρούνας (88′ Τσιώτης), Τσακαλώτος (63′ Κίτος).
ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Περντρέου, Τριμμάτης, Βαφέας, Ηλιαδης, Κοσσονού (46′ Παπαδόπουλος), Πασάς, Παναγιωτίδης (46′ Γιαξής), Οικονόμου, Κ. Παπαγεωργίου (70′ Δημηνίκος), Μούργος (60′ Ακόστα), Μωραΐτης (46′ Γραββάνης).

Στην άλλη θεσσαλική μάχη ο Ολυμπιακός Βόλου, πάλεψε με νύχια και με δόντια, κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με την Παναχαϊκή, της Σούπερ Λιγκ 2, αλλά εκεί προδόθηκε από τις δυνάμεις του και τελικά ηττήθηκε με σκορ 1-4, στο γήπεδο του Αλμυρού. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αρσένου έμεινε πίσω στο σκορ στο κλείσιμο, αφού μετά το ωραίο πρέσινγκ που έκανε ψηλά, περιόρισε τους “Πατρινούς”, ωστόσο χρειάστηκαν μια στιγμή αδυναμίας για να πάρουν το προβάδισμα. Δράστης ο Περντόμο στο 42′ με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ που δεν μπόρεσε ο Σιδεράκης να αποσοβήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν για ένα δεκάλεπτο (65′-75′) να κυκλοφορήσει με αξιώσεις την μπάλα και μάλιστα να ισοφαρίσει. Στο 71′ ο Ζέρης με όμορφη κάθετη πάσα έβγαλε τον Γκουντρουμπή σε θέση βολής κι εκείνο ήταν ψύχραιμος στο τετ-α-τετ, στέλνοντας εν τέλει το παιχνίδι στην παράταση.

Κάπου εκεί ο προπονητής της Παναχαϊκής, Γιάννης Τάτσης, είχε την πολυτέλεια να φέρει έναν ποδοσφαιριστή από τον πάγκο που τον δικαίωσε. Στο 97′ έριξε στο ματς τον Πατρινό, κι εκείνος στο 98′ με κεφαλιά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων με το 1-2. Σαν να μην έφτανε αυτό έγινε και το 1-3 στο 100′ με τον Ρόβα να εκμεταλλεύεται σύγχυση στην άμυνα και να σημειώνει το γκολ και κάπως έτσι τελείωσαν οριστικά οι ελπίδες του Ολυμπιακού.

Η πνευματική κόπωση οδήγησε σε ένα ακόμη λάθος τους γηπεδούχους και ο Ρόβας χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να νικήσει τον Σιδεράκη και να γράψει το τελικό 1-4, σκοράροντας ξανά.

Το ρεπορτάζ του αγώνα:

Ολυμπιακός Βολου – Παναχαϊκή 1-4 (71′ Γκουντρουμπής – 42′ Περντόμο, 98′ Πατρινός, 100′-112′ Ρόβας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού
Διαιτητής: Γιουματζίδης(Πέλλας)
Βοηθοί: Σαμαράς(Πέλλας)-Κουτσικανίδης(Πιερίας)

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης, Παπακώστας, Γιαννίτσης, Ζέρης (103’ Καραστέργιος), Αρσένης (46’ Κορέλας), Παπαδάκος (46’ Αναστασίου), Ματέα (57’ Κατσαγεωργίου), Μπουμπούκης (46’ Μπάλλας), Γκουντρουμπής (90’ Παπαδήμος).
Παναχαϊκή (Τάτσης): Κολοβούρης, Πανάγου (79’ Λεσάι), Λυμπεράκης (79’ Μασούρας), Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Καστελιάνο, Τραορέ (57’ Ελευθεριάδης), Πετράτος (37’ Ντε Τόμας, 97’ Πατρινός), Ρόβας, Νίλι, Πολέτο (57’ Καραγιάννης).

Έτσι η ΑΕΛ συνεχίζει στον θεσμό και περιμένει αύριο να μάθει τον αντίπαλό της στον τρίτο γύρο, που θα γίνει σε μια βδόμαδα, ο οποίος θα βγει από το αυριανό ζευγάρι Ορέστης Ορεστιάδας – Μακεδονικός, ενώ ο Ολυμπιακός αποχαιρετά στην πρώτη του απόπειρα για φέτος τον θεσμό, και αφήνει την Παναχαϊκή να περιμένει αύριο την ομάδα που θα αντιμετωπίσει, από το Επισκοπή – Καλαμάτα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ08/09
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑΚΑΒΑΛΑ2-4
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ08/09
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣΑΟ ΣΑΡΤΗΣ08/09
ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ08/09
ΝΑΟΥΣΑΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ08/09
ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥΕΘΝ. Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ08/09
ΑΠ. ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤ.08/09
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣΑΕΛ0-3
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ08/09
ΑΝΑΓ. ΑΡΤΑΣΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ08/09
ΖΑΚΥΝΘΟΣΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ08/09
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣΑΙΓΑΛΕΩ08/09
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ1-4 ΠΑΡ
(1-1)
ΑΤΡ. ΠΑΛΑΜΑΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ08/09
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ08/09
ΑΕ ΚΥΔΩΝΙΑΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ08/09
ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΚΑΛΑΜΑΤΑ08/09
ΕΘΝΙΚΟΣΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ08/09
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣΑΣΤ. ΣΤΑΥΡΟΥ08/09
ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΙΩΝΙΚΟΣ08/09
ΚΟΡΙΝΘΟΣΔΙΑΓΟΡΑΣ4-5 ΠΕΝ
(0-0)
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ08/09
ΑΕΡ ΑΦΑΝΤΟΥΝΑ ΙΩΝΙΑ08/09
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΛΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥΗΛΙΟΥΠΟΛΗ08/09
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣΚΗΦΙΣΙΑ0-14
ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ08/09
ΑΙΓΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ08/09
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!