Κύπελλο Ελλάδας: Μπαίνουν 6 Θεσσαλικές ομάδες στην δεύτερη φάση με ΑΟΤ, ΑΕΛ φαβορί, ιστορικά ματς για Σμόλικα και Ολυμπιακό Β. και Ατρόμητος Παλ.-Νίκη Β. (Πρόγραμμα και διαιτητές Σ/Κ)

Μετά τα πρώτα λίγα ματς, την περασμένη Κυριακή για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μία εβδομάδα μετά θα γίνει ο δεύτερος γύρος με πολύ ενδιαφέρον για τις θεσσαλικές ομάδες, αφού στον Ατρόμητο Παλαμά που πήρε την πρόκριση, προστίθενται πλέον ο ΑΟ Τρίκαλα και η ΑΕΛ που θα πάνε ως φαβορί, ο Σμόλικας Φαλάνης και ο Ολυμπιακός Βόλου που δεν έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε δύο ιστορικές ομάδες και φυσικά το Ατρόμητος – Νίκη Βόλου.

Τα Τρίκαλα θα υποδεχθούν στο Στάδιο, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν την Θύελλα Πατρών, η οποία έκανε την έκπληξη και από την Α’ ΕΠΣ Αχαΐας κατάφερε να σηκώσει το Κύπελλο και να μπει στον θεσμό της Ελλάδας. Στην πορεία της άφησε πίσω ομάδες όπως ο Παναιγιάλειος (1-0, Φάση των “16”), ενώ στο τελικό κέρδισε τον Διαγόρα Βραχνεΐκων με 2-1. Μάλιστα θα είναι και φέτος ομάδα της Α’ Ερασιτεχνικής αφού στο πρωτάθλημα πέρυσι κατετάγη 4η.

Έτσι λοιπόν η ομάδα του Μάικ Σνούι θα είναι το φαβορί και θέλει να το επιβεβαιώσει στο γήπεδο, για να έχει ένα “ομαλό” ξεκίνημα στη σεζόν, στην επιστροφή της στο Κύπελλο Ελλάδας.

Φαβορί θα είναι και η ΑΕΛ, που ξεκινάει από αυτό τον γύρο του Κυπέλλου, όντας ομάδα της Super League 2. Αντίπαλος η Θύελλα Κατσικάς από την Γ’ Εθνική, την οποία την είδαμε πέρυσι και θα είναι και φέτος στον όμιλο των θεσσαλικών ομάδων (2ος), με “έξοδο” για τους βυσσινί στα Γιάννενα και στόχο την πρόκριση στην τρίτη φάση.

Δύο ιστορικά ματς θα δώσουν ο φιναλίστ του Κυπέλλου ΕΠΣ Λάρισας (σ.σ. πήρε την θέση του Κιλελέρ), Σμόλικας Φαλάνης και ο κυπελλούχος ΕΠΣ Θεσσαλίας (Βόλου), Ολυμπιακός Βόλου. Οι Λαρισαίοι από την Α’ Ερασιτεχνική μπαίνουν στο θεσμό και θα υποδεχθούν το Αιγάλεω, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για εκείνους, που θα την δούνε σαν γιορτή και μεγάλη εμπειρία.

Από την άλλη οι “ερυθρόλευκοι” θα παίξουν με την Παναχαϊκή, σε ένα ματς που το έχουμε ξανά δει λόγω των συμμετοχών που έχουν οι Βολιώτες στις Εθνικές κατηγορίες, όμως αυτή την φορά υπάρχει διαφορά. Οι ομάδες αυτές, είναι από την Super League 2, οπότε θα είναι φαβορί, όμως τα ματς θα γίνουν στις έδρες των Θεσσαλών κάτι που θα τους δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους.

Τέλος, θεσσαλικό ματς με ξεκάθαρο φαβορί την Νίκη Βόλου θα γίνει στον Παλαμά, όπου ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί την ιστορική ομάδα της Μαγνησίας, κι έτσι είναι σίγουρο πως ότι και να γίνει στο τέλος μία ομάδα της περιφέρειας θα μείνει εκτός.

Να σημειωθεί ότι το παζλ των ομάδων του 2ου γύρου ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη 04/09, με την πρόκριση του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης επί του Εορδαϊκού με 3-1, στο ματς που έκλεισε τον 1ο γύρο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του 2ου Γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας:

Σάββατο 09/09

16:00, Απόλλων Κρύας Βρύσης – Αστραπή Μεσοποταμίας

16:00, Κόρινθος – Διαγόρας

16:00, Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή [Γιουματζίδης(Πέλλας), Σαμαράς(Πέλλας)-Κουτσικανίδης(Πιερίας), Μαυρόπουλος(Μακεδονίας)]

16:30, Διαγόρα Ραχών – Κηφισιά

16:30, Δόξα Βώλακος – Καβάλα

16:30, Θύελλα Κατσικάς – ΑΕΛ [Μέγας(Πιερίας), Καλορογιάννς(Πιερίας)-Αδραμάνης(Πέλλας), Τοπούζης(Τρικάλων)]

Κυριακή 08/09

12:00, Εράνη Φιλιατρών – Θύελλα Καμαρίου

15:00, Θύελλα Χαλκείου – Ηλιούπολη

15:45, Αναγέννηση Άρτας – Παλληξουριακός

16:00, Ζάκυνθος – Λευκίμμη

16:00, Εθνικός – Κισσαμικός

16:30, Ορέστης Ορεστιάδας – Μακεδονικός

16:30, Άρης Αβάτου – Κιλκισιακός

16:30, Πανθρακικός – ΑΟ Σάρτης

16:30, Ερμής Αμύνταιου – Ηρακλής

16:30, Νάουσα – Καμπανιακός

16:30, ΑΕ Ευόσμου – ΝΕΟ FC (Εθνικός Ν. Κεραμιδίου)

16:30, Σπάρτακος Γραικοχωρίου – ΠΑΣ Γιάννινα

16:30, Σμόλικας Φαλάνης – Αιγάλεω [Ασβεστόπουλος(Κιλκίς), Παντικίδης(Μακεδονίας)-Ματσιάς(Μακεδονίας), Κουζάκης(Θεσσαλίας)]

16:30, Ατρόμητος Παλαμά – Νίκη Βόλου [Μπούμπας(Ηπείρου), Βαλιώτης(Λάρισας)-Μπύρος(Ερυτανίας), Συμεωνίδης(Πιερίας)]

16:30, ΑΟ Τρίκαλα – Θύελλα Πατρών [Φίτσας(Πρέβεζας/Λευκάδας), Πασιάς(Ηπείρου)-Νικολάης(Θεσσαλίας), Κοφίτσας(Καρδίτσας)]

16:30, ΑΕ Κυδωνίας – Πανιώνιος

16:30, Επισκοπή – Καλαμάτα

16:30, Μανδραϊκός -Αστέρας Σταυρού

16:30, ΑΕΡ Αφάντου – Νέα Ιωνία

16:30, Νέα Αρτάκη – Παναργειακός

16:30, Αιγέας Πλωμαρίου – Απόλλων Ευπαλίου

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!