Κύπελλο Ελλάδας: Δυσκολεύτηκε με την Θύελλα Πατρών, καθάρισε ο Αλεξίου για να περάσει ο ΑΟΤ – Συνεχίζει και η Νίκη Β. κερδίζοντας τον Ατρ. Παλαμά – Πάλεψε αλλά ήταν δύσκολο για Σμόλικα (Ρεπορτάζ Κυριακής)

Σκούρα τα βρήκε από την ομάδα της Α’ Ερασιτεχνικής της Αχαΐας ο ΑΟ Τρίκαλα, αλλά έστω και με γκολ λύτρωσης στο 81′ του Αλεξίου μπόρεσε να ξεκινήσει ομαλά την σεζόν και να πάρει την πρόκριση στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα συναντήσει τον Παναργειακό την άλλη Κυριακή.

Μετά την πρόκριση της ΑΕΛ και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου χθες, ο ΑΟΤ και η Νίκη Βόλου συμπλήρωσαν την τριάδα των Θεσσαλικών ομάδων που θα συνεχίσουν στον επόμενο γύρο, ενώ Ατρόμητος Παλαμά και Σμόλικας Φαλάνης έμειναν κι αυτές εκτός.

ΑΟ Τρίκαλα – Θύελλα Πατρών 2-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων
Διαιτητής: Φίτσας(Πρέβεζας/Λευκάδας)
Βοηθοί: Πασιάς(Ηπείρου)-Νικολάης(Θεσσαλίας)

Συνθέσεις:
ΑΟ Τρίκαλα (Σνούι): Γκέκας, Σκούπρα, Σινγκ,  Γιάννης Σκόνδρας Γ., Κωστόπουλος, Πατρώνης (77’ Μάγγος), Σαμαντάς (77’ Μπραντίτσας), Λουκάς, Σκόνδρας Ν., Κατσαντώνης, Αλεξίου
Θύλελλα Πατρών (Καραβίας): Τσιρίνης, Κωνσταντινίδης (87’ Κατριβέσης), Θανόπουλος, Αγουρίδης, Θεόδωρος Βλασόπουλος (85’ Σταυρόπουλος), Κουτσαντώνης, Ντίνος, Γεωργαντόπουλος, Νίκος Βλασόπουλος (87’ Τσότρας), Κυριακόπουλος, Κούστα (85΄ Λιμάτσι)

Κάθε αρχής και δύσκολη θέλει να ελπίζει ότι θα ήταν αυτό το ματς ο ΑΟ Τρίκαλα, που δεν έπιασε καλή απόδοση και σίγουρα δεν ήταν το ζητούμενο ξεκίνημα, δεδομένο του ότι ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση, μιας και τον χώριζε μια κατηγορία με την Θύελλα Πατρών. Η ομάδα του Μαίκ Σνούι έκανε καλό ξεκίνημα με γκολ στο 14′ από τον Λουκά, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Αχαΐας κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58′ με πολύ ωραίο γκολ του Κούστα και πάλεψε για να διατηρήσει το σκορ και να στείλει το ματς στην παράταση. Όμως ο επιθετικός των “κυανέρυθρων”, Αλεξίου, μετά από ασσίστ του Σκόνδρα Ν., κατάφερε στο 81′ να τους δώσει την νίκη και παράλληλα την πρόκριση στον 3ο γύρο του θεσμού.

Ατρόμητος Παλαμά – Νίκη Βόλου 1-2

Γήπεδο: Νέο Παλαμά
Διαιτητής: Μπούμπας(Ηπείρου)
Βοηθοί: Βαλιώτης(Λάρισας)-Μπύρος(Ερυτανίας)

Συνθέσεις:
Ατρόμητος Παλαμά (Μάγγος): Γκαντής, Ευθυμιάδης (67’ Καλυβιώτης), Ισούφης (55’ Αντωνίου), Κούρκουλας, Πυργιώτης, Γαργάλας, Μαλάκος (67’ Λόζος), Μπιτέλης (43’ λ.τ. Καράβας), Αναγνώπουλος, Πολύζος (55’ Κριεζής), Κόκκινος.
Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος): Τσέλιος, Οικονομόπουλος (62’ Κρυπαράκος), Γκαντέλιο, Κούφας, Βλάχος, Σαλαμούρας (46’ Λίταινας), Νταμιάν Σίλβα (73’ Κουτσιμπάνας), Τσιλιγγίρης, Αρίας, Δούμτσης, Τζιώρας (68’ Προδρομίτης).

Ιστορική στιγμή αν μη τι άλλο για τον Ατρόμητο Παλαμά, που υποδέχθηκε την Νίκη Βόλου και κατάφερε να είναι και αρκετά ανταγωνιστικός. Η ομάδα του Μάγγου μπορεί να έχασε την πρόκριση από την άλλη θεσσαλική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ 2, όμως κέρδισε τις εντυπώσεις. Μάλιστα δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο του αγώνα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν με 2 γκολ πίσω από το πρώτο μέρος. Οι “Βολιώτες” του Στέφανου Ξηροφώτου, σκόραραν αρχικά στο 21′ με τον Τζιώρα και έκαναν και το 0-2 με ωραίο σουτ του Γκαντέλιο στο 34′.

Στο 74′ ήρθε η μείωση του σκορ για τους Καρδιτσιώτες, με σουτ μέσα από την περιοχή από τον Αναγνώπουλο, με το τελικό σκορ να παραμένει μέχρι το τέλος και τελικά την Νίκη να συνεχίζει αφήνοντας πίσω τον Ατρόμητο.

Σμόλικας Φαλάνης – Αιγάλεω 0-1

Γήπεδο: Δημοτικό Φιλιππούπολης, Λάρισα
Διαιτητής: Aσβεστόπουλος(Κιλκίς)
Βοηθοί: Παντικίδης(Μακεδονίας)-Ματσιάς(Μακεδονίας)

Συνθέσεις:
Σμόλικας Φαλάνης (Καπελιάνης): Μπαρούτας, Μπαργιώτας, Σώκος, Γκόλτσιος, Νερπιέτρι (84’ Καραΐσκος), Μπέζας (83’ Χατζηκρανιώτης), Γκιόνα (63’ Ζαμπέτας), Ζιώγας (63’ Κακαβίτσης), Χριστακέας, Τάφα, Αλατάς.

Αιγάλεω (Χαραλαμπίδης): Τσιμόπουλος, Τάμπας (70’ Τάτσης), Ουνγιαλίδης (70’ Κωστόπουλος), Ευαγγέλου, Καρρίκι, Καραμπάς (55’ Ζιούλης), Φοφανά, Καρβούνης (46’ Βάρκας), Νικόλλι, Μπάμπης, Νταβιώτης (46’ Ζούνης).

Όπως για τον Ατρόμητο Παλαμά με την νίκη Βόλου, γιορτή και ιστορικό ματς ήταν και του Σμόλικα Φαλάνης απέναντι στο Αιγάλεω. Οι “Λαρισαίοι” αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι παλεύοντας για το καλύτερο δυνατό στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Για 67′ το ματς ανάμεσα στην ομάδα από την Α’ ΕΠΣ Λάρισας και την αντίπαλη της SL2 ήταν στην ισορροπία, όμως σε εκείνο το σημείο η ομάδα της Αθήνας κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ με την κεφαλιά του Νικόλλι, γράφοντας το 0-1 και αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα που άφησε εκτός τους Θεσσαλούς από την 3η φάση.

Το άλλο Σαββατοκύριακο θα γίνει η 3η φάση, με τους αντιπάλους να έχουν γίνει γνωστοί και να είναι ο Παναργειακός για τον ΑΟ Τρίκαλα (εντός), o Μακεδονικός για την ΑΕΛ (εκτός) και ο Απόλλων Κρύας Βρύσης για την νίκη Βόλου (εκτός).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 2ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.08/09
ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ0-1
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑΚΑΒΑΛΑ2-4
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ1-0
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣΑΟ ΣΑΡΤΗΣ9-0
ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ0-5
ΝΑΟΥΣΑΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ0-2
ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥΕΘΝ. Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ0-2
ΑΠ. ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤ.5-1
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣΑΕΛ0-3
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ0-11
ΑΝΑΓ. ΑΡΤΑΣΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ3-0
ΖΑΚΥΝΘΟΣΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ3-0
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣΑΙΓΑΛΕΩ0-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ1-4 ΠΑΡ
(1-1)
ΑΤΡ. ΠΑΛΑΜΑΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ1-2
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ2-1
ΑΕ ΚΥΔΩΝΙΑΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ0-4
ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΚΑΛΑΜΑΤΑ0-1
ΕΘΝΙΚΟΣΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ1-0
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣΑΣΤ. ΣΤΑΥΡΟΥ1-0
ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΙΩΝΙΚΟΣ3-0 ΑΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣΔΙΑΓΟΡΑΣ4-5 ΠΕΝ
(0-0)
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ0-1
ΑΕΡ ΑΦΑΝΤΟΥΝΑ ΙΩΝΙΑ11/09
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΛΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥΗΛΙΟΥΠΟΛΗ09/09
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣΚΗΦΙΣΙΑ0-14
ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ2-3 ΠΑΡ
(2-2)
ΑΙΓΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥΜΑΤ

Η επόμενη αγωνιστική (3ος Γύρος – Κυριακή 15/09):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΕΡ ΑΦΑΝΤΟΥ/
ΝΑ ΙΩΝΙΑ
ΑΝΑΓ. ΑΡΤΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
ΑΙΓΑΛΕΩΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥΑΠ. ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΚΗΦΙΣΙΑΕΘΝ. Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣΑΕΛ
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΚΑΒΑΛΑΑΙΓΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ/
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΟΣΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!