Μοιρασιά στο ντέρμπι του Δήμου Πύλης – Κορυφή για Διγενή και φοβερή ΑΕΤ – Ιστορική νίκη για Ροπωτό – Επεισόδια στην Διάβα (Το ρεπορτάζ της 3ης αγ. της Α’ ΕΠΣΤ)

Ολοκληρώθηκε η 3η “στροφή” της Α’ Ερασιτεχνικής με το σημαντικότερο ματς ανάμεσα στην Λυγαριά και τον Πορταϊκό να ολοκληρώνεται ισόπαλο, το Νεοχώρι, την ΑΕΤ και την Φήκη να είναι οι τρεις που έκαναν το 3 στα 3 και τον Κεραυνό Ροπωτού να παίρνει την ιστορική, πρώτη τού νίκη στην κατηγορία.

Σε ένα δυνατό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες του Δήμου Πύλης, στο γήπεδο της Λυγαριάς, Απόλλων και Πορταϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με την ιστορία να γράφεται στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σκόρερ δύο νέοι παίκτες στις ομάδες τους, που σημείωσαν τα πρώτα τους επίσημα τέρματα, με τον κεντρικό αμυντικό Σκαρλέα να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους στο 83′, μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, σε μια φάση που βρέθηκε στο έδαφος ο τερματοφύλακας Καρατζάς μετά την έξοδό του και οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για φάουλ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπαούτης ισοφάρισε μετά από νέα εκτέλεση φάουλ, του Χριστοφή αυτή την φορά, και μετά τις κόντρες τον Τσιουβάρα να δίνει την ασσίστ για το 1-1.

Από κει και πέρα το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά και χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες από τις δύο πλευρές, χωρίς όμως να γίνει κάτι παραπάνω κι έτσι Λυγαριά και Πορταϊκός συνέχισαν ισόβαθμες με 4 βαθμούς, μετά από 3 αγωνιστικές.

Το απόλυτο των νικών έκαναν τρεις ομάδες εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στην κορυφή με 9 πόντους. Ο Διγενής Νεοχωρίου επικράτησε με 3-1 του Μέγα Αλέξανδρο Δενδροχωρίου στο “Μπάμπης Παπαχατζής”, με την ομάδα του Νίκου Αγγελάκη να προηγείται στο πρώτο μέρος 2-0 και σε διάστημα 2 λεπτών, χάρη στα τέρματα του Παπαδόπουλου στο 31′ και του Τσιούφη στο 33′. Στο δεύτερο ημίχρονο και παρόλο που οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλά διαστήματα στο ξεκίνημα και στο τέλος, το σκορ τους απαγόρευσε να ελπίζουν, όταν και ο Κοντογιώργος στο 48′ έγραψε το 3-0, σημειώνοντας το 4ο γκολ και σκοράροντας και στην 3η “στροφή”.

Η ομάδα του Κρεμμυδιώτη μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουλούλη στο 59′, ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε δεύτερη εκτέλεση που ανέλαβε, σημαδεύοντας το δοκάρι του Ζαρόπουλου και χάνοντας την ευκαιρία να φέρει την διαφορά στο ένα γκολ.

Κορυφή και τυπικά δεύτερη λόγω της διαφοράς τερμάτων η ΑΕΤ, η οποία εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα με το απόλυτο νικών που έκανε. Αυτή την αγωνιστική η ομάδα του Στάμου επικράτησε της Δήμητρας στο Κηπάκι με σκορ 2-1. Οι κόκκινοι προηγήθηκαν πριν το πρώτο μέρος με εκτέλεση φάουλ του Στάμου Χ., ενώ η Δήμητρα απάντησε με τον Παπαβασιλείου.

Πηγή Φωτογραφίας: trikalaola.gr

Τελικά η λύτρωση ήρθε με τον Νίστα στο τέλος για την ΑΕΤ η οποία ανέβηκε στους 9 πόντους και συγκατοικεί με το Νεοχώρι.

Το 3 στα 3 έκανε και η Φήκη, αλλά λόγω της τιμωρίας της και την αφαίρεση βαθμών, η οποία αναμένεται να τελεσφορήσει για να ξέρουμε ακριβώς τον αριθμό, μένει προς το παρών πιο πίσω. Η ομάδα του Ρούσσα κέρδισε στην έδρα του Πύργου και σταμάτησε την φόρα από το 2 στα 2 των νεαρών του Τσιούκα. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 0-2 με δράστες τον Ιωάννου στο 7′ με ωραίο μακρινό σουτ και τον Παντζάγια στο 45′ με τσίμπημα προ του τερματοφύλακα μετά από κάθετη πάσα του Στρίβα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παπαυεθύμιου με ωραίο πλασέ από το όριο της περιοχής έκανε το 0-3 (55′), ενώ για λογαριασμό των γηπεδούχων μείωσε με πέναλτι ο Ζυγούρης, το οποίο κέρδισε ο Μπουχώρης από τον Ιωάννου για το τελικό 1-3.

Στην 3η θέση ανέβηκε ο ΑΟ Πρίνου, ο οποίος μετά την ήττα της πρεμιέρας και την αλλαγή προπονητή γύρισε τον διακόπτη και έκανε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Η ομάδα του Ευαγγέλου επικράτησε με 3-1 στο Φλαμούλι, της ΑΕΦΑ. Δύο γκολ ο Ζούμης και ένα ο Νικλητσιώτης για την νίκη των φιλοξενούμενων και την επόμενη αγωνιστική έρχεται το πολύ σημαντικό γειτονικό ντέρμπι στην έδρα του Δενδροχωρίου.

Πηγή Φωτογραφίας: trikalaola.gr

Σε απόσταση μιας νίκης από την πρώτη θέση μαζί με το Πρίνος και τον Πύργο, ανέβηκαν και τα Σαράγια με τα Μετέωρα. Νίκες με το ίδιο σκορ για τους δύο αυτούς, με την ομάδα του Σαρακατσάνου να κερδίζει στην Διάβα την Κρύα Βρύση και τους κιτρινομπλέ στον Κεφαλοβρυσιακό με σκορ 1-2.

Τα Σαράγια προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο 3′ με τον Γραμματικό Β. να ανοίγει το σκορ, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 58′ έκανε και το 0-2. Ο Θεοδώρου από πλευράς γηπεδούχων μείωσε στο 80′ για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά η Κρύα Βρύση δεν απέφυγε την τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Το ματς σημαδεύτηκε από επεισόδια τα οποία δεν τιμούν καθόλου το ποδόσφαιρο. Λίγο πριν την λήξη Γιαννάκης από την Κρύα Βρύση και Γεωργούλας από τα Σαράγια, αντίκρισαν κόκκινες κάρτες ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και στους πάγκους τόσο σε λεκτικό επίπεδο όσο και σε σύρραξη με ανθρώπους να… “πιάνονται στα χέρια”.

Πηγή Φωτογραφίας: tameteora.gr

“Δια πυρός και σιδήρου” πέρασε ο ΑΣ Μετέωρα από την έδρα του Κεφαλοβρυσιακού. Η ομάδα του Τσιρογιάννη κατάφερε να φύγει με το “διπλό” χάρη σε buzzer beater του Ράτζα Σ. στο 90+5′ που με προβολή έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Πηγή Φωτογραφίας: sportskalampaka.gr

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13′ μετά από σέντρα του Σινάνη και σουτ του Θώμου, ενώ λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους ισοφάρισε ο Κεφαλοβρυσιακός σε 1-1. Ο Ζώης κέρδισε πέναλτι από τον Σινάνη το οποίο ανέλαβε ο ίδιος και ήταν εύστοχος στο 45′.

Στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες για να σημειωθεί το τρίτο γκολ νωρίτερα, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 56′ σε μία φάση που λίγο έλειψε να βρει δίχτυα ο Αυγέρος, ως αντίπαλος στην παλιά του ομάδα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, ενώ στο 71′ μετά από λάθος ο Θώμος έχασε μεγάλη ευκαιρία σε άδειο τέρμα να δώσει το προβάδισμα στα Μετέωρα.

Τέλος, ιστορική στιγμή για τον Κεραυνό Ροπωτού, ο οποίος μετά τις πρώτες του συμμετοχές στην Α’ ΕΠΣΤ, έκανε και την πρώτη του νίκη. Η ομάδα του Τουρλίδα επιβλήθηκε με 1-4 του Κεφαλόβρυσου και μάλιστα με ανατροπή. Ο Βελώνης απάντησε στο προβάδισμα του ΑΟΚ για το 1-1 του πρώτου μέρους, ενώ με δύο γκολ του Δήμου και ένα του Νικηφόρου γράφτηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή Φωτογραφίας: trikalaola.gr

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΤ:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.12/10
ΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣΠΟΡΤΑΪΚΟΣ1-1
ΠΥΡΓΟΣΠΟ ΦΗΚΗΣ1-3
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ1-2
ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥΚΕΡ. ΡΟΠΩΤΟΥ1-4
ΑΕΤΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠ.2-1
ΝΕΟΧΩΡΙΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ3-1
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ1-2
ΑΕΦΑΠΡΙΝΟΣ1-3

Η βαθμολογία:

ΘΟΜΑΔΑΒΑ
1ΔΙΓ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ93
2ΑΕΤ ΚΗΠΑΚΙΟΥ93
3ΑΟ ΠΡΙΝΟΥ63
4ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ63
5ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ63
6ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ63
7ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ43
8ΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ43
9Μ. ΑΛΕΞ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ33
10ΚΕΡ. ΡΟΠΩΤΟΥ33
11ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠ.33
12ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ33
13ΠΟ ΦΗΚΗΣ23
14ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣ03
15ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ/ΦΛΑΜΟΥΛΙ03
16ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ03
ΠΟ ΦΗΚΗΣ: ΠΟΙΝΗ -7 Β.
Πρόκριση – Όμιλος Μπαράζ Ανόδου στην Γ’ Εθνική
Υποβιβασμός – Β’ ΕΠΣΤ

Η επόμενη αγωνιστική (4η – Σάββατο 19/10):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΠΥΡΓΟΣΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ
ΠΟΡΤΑΪΚΟΣΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣ
ΠΟ ΦΗΚΗΣΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑΑΕΤ
ΚΕΡ. ΡΟΠΩΤΟΥΝΕΟΧΩΡΙ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠ.ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΠΡΙΝΟΣ
ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝΑΕΦΑ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!