Μετέωρα – Πορταϊκός 1-0: Πρώτο και σημαντικό τρίποντο, πάλεψαν με 10 οι “Πορτινοί” (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επανήλθαν μετά την αρνητική πρεμιέρα τα Μετέωρα και πήραν τους πρώτους πόντους στην φετινή Α’ ΕΠΣΤ, κερδίζοντας τον Πορταικό με γκολ του Κοτσιλιάνου, σε ένα ματς που παρά το ισχνό σκορ είχε φάσεις, με ένα δοκάρι από κάθε πλευρά και μια αποβολή που ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να παίξουν με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από ένα ημίχρονο.

Οι κιτρινομπλέ χτύπησαν στο 22ο λεπτό με δράστη τον Κοτσιλιάνο, ο οποίος μετά από κλέψιμο στην μεσαία γραμμή πήρε την πάσα στον χώρο από τον Χατζηδημητρίου και σχεδόν από την γωνία της περιοχής έκανε το ιδανικό διαγώνιο τελείωμα για το 1-0.

Στο 38′ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, όταν ο Βαγενάς ανέτρεψε τον Θώμο λίγο έξω από την περιοχή και καθώς ο μέσος των Μετεώρων έμπαινε απειλητικά, και ο διαιτητής Κοντίνος τον τιμώρησε με κόκκινη κάρτα σαν τελευταίος παίκτης.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό και περισσότερες ευκαιρίες με τον Πορταϊκό να χάνει την μεγαλύτερη στο 65′ μετά την κάθετη πάσα του Μανώλη και τον Πανάγο να σουτάρει από πλάγια θέση, μέσα από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι του Γκουλιώνη, αφού ο γκολκίπερ έκανε και επαφή με την φάση να καταλήγει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι θέλοντας να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα για να κλειδώσουν την νίκη, απείλησαν, χάνοντας δύο καλές στιγμές με τον Τσιακμάκη να σουτάρει από μακριά σε κενή εστία μετά την απομάκρυνση με το κεφάλι του τερματοφύλακα Καρατζά, και τους αμυντικούς να σώζουν πάνω στην γραμμή στο 77′. Στο 88′ ήρθε και το δεύτερο δοκάρι του αγώνα με την Κεφαλιά του Νιαβή, μετά από ψηλό γύρισμα του Θώμου από αριστερά και την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο.

Το ματς έκλεισε με μία καλή ευκαιρία για τον Πορταϊκό, ώστε να φέρει το ματς στα ίσια όταν μετά από κόρνερ το Μπαούτη και σέντρα από την άλλη πλευρά του Φορτούνη ο Καλογεράκης εκμεταλλεύτηκε από τους κόντρες και έκανε την κεφαλιά με τον Γκουλιώνη να πέφτει και να διώχνει με υπερένταση και στην συνέχεια οι αμυντικοί να απομακρυνουν.

Στα δυσάρεστα της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Καλαμάρα στο γόνατο, ο οποίος πονούσε πολύ και αποχώρησε υποβασταζόμενος και αντικαταστάθηκε μόλις στα πρώτα λεπτά,

Έτσι η ομάδα του Τσιρογιάννη πήρε την πρώτη νίκη, αφήνοντας πίσω την ήττα από την Λυγαριά και την 3η στροφή θα πάει στην έδρα του Κεφαλοβρυσιακού, ενώ αυτή του Σαργιώτη μένει στους 3 πόντους από την πρεμιέρα και ακολουθεί συνεχόμενο δύσκολο παιχνίδι στην Λυγαριά.

Το ρεπορτάζ της αναμέτρησης:

ΑΣ Μετέωρα – Πορταϊκός 1-0 (22′ Κοτσιλιάνος)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας “Β. Καρακίτσιος”
Διαιτητής: Κοντίνος
Βοηθοί: Βουτσελάς-Μπερντές

Συνθέσεις:
ΑΣ Μετέωρα (Τσιρογιάννης): Γκουλιώνης, Σιούτας, Ράτζας Σ., Καλαμάρας(6′ λ.τ. Τσιακμάκης(90′ Σέχι), Σινάνης, Μπονέλης, Χατζηδημητρίου(66′ Γκόβαρης), Θώμος, Νιαβής(90′ Λαμπαδάριος), Κοτσιλιάνος, Ράτζας Δ.
Πορταϊκός (Σαργιώτης): Καρατζάς, Βασταρούχας, Πυκνάδας, Βαγενάς Σπ., Φορτούνης, Λιάκος(46′ Μανώλης), Σοφοκλέους(46′ Τσιουβάρας), Αλεξίου, Πανάγος, Μπαούτης, Χριστοφή(80′ Τσαρούχας)

Το φιλμ του αγώνα:

7′ Σέντρα του Πανάγου από δεξιά η κεφαλιά του Μπαούτη έφυγε ψηλά 
9′ Σουτ του Κοτσιλιάνου ο Καρατζάς έδιωξε πάνω από την εστία σε κόρνερ 
22′ ΓΚΟΛ για τα Μετέωρα με τον Κοτσιλιάνο, με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την γωνία της περιοχής, μετά από πάσα στον χώρο του Χατζηδημητρίου
36′ Μακρινό σουτ με το εξωτερικό του Ράτζα Δ. μπλόκαρε ο Καρατζάς 
38′ ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα για τον Βαγενά του Πορταϊκού σε ανατροπή ως τελευταίος παίκτης λίγο έξω από την περιοχή του Θώμου.
38′ Απευθείας φάουλ του Ράτζα Δ. Η μπάλα ψηλά άουτ 
50′ Φάουλ του Μπαούτη κεφαλιά του Φορτούνη μπλόκαρε ο Γκουλιώνης 
55′ Σεντρα του Χριστοφή ο Μπαούτης γύρισε παράλληλα από το δεύτερο δοκάρι, μάζεψε ο Γκουλιώνης
56′ Στρώσιμο του Τσιακμάκη, το πλασέ του Θώμου έφυγε πάνω από τα δοκάρια 
62′ Μακρινό σουτ του Πανάγου πάνω από Τα δοκάρια 
65′ ΔΟΚΑΡΙ για τον Πορταϊκο μετά από κάθετη πάσα του Μανώλη και σουτ μέσα από την περιοχή του Πανάγου, έκανε επαφή και ο Γκουλιώνης
67′ Μακρινό συρτό σουτ του Θώμου μπλόκαρε ο Καρατζάς 
68′ Δυνατό σουτ του Κοτσιλιάνου από δεξιά η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών 
73′ Συνδυασμός με Σινάνη, Νιαβή από τα δεξιά το σουτ του Κοτσιλιάνου απέκρουσε ο Καρατζάς 
75′ Σέντρα του Κοτσιλιάνου από δεξιά κεφάλια του Νιαβή από την μικρή περιοχή ο Καρατζάς ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε 
77′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Μετέωρα μετά από έξοδο του Καρατζά και διωξιμο με το κεφάλι ο Τσιακμακης σουτάρει από μακριά σε κενή εστία αλλά έκοψαν οι αμυντικοί πάνω στην γραμμή 
88′ ΔΟΚΑΡΙ για τα Μετέωρα με κεφαλιά του Νιαβή μετά από σέντρα του Θώμου 
90+4′ Σέντρα το Φορτούνη από δεξιά μετά τις κόντρες, κεφαλιά του Καλογεράκη ο Γκουλιώνης έδιωξε στην γωνία και στην συνέχεια απομακρύνθηκε η μπάλα 

Φωτορεπορτάζ:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!