Νίκες για τα τρία φαβορί, “έβρεξε” γκολ στο Κηπάκι – Σημαντικό ξεκίνημα για Πύργο (Ρεπορτάζ Α’ ΕΠΣΤ – 1η Αγ.)

Με νίκες άρχισαν την σεζόν Φήκη, Νεοχωρι και Σαράγια με τον ΠΟΦ να παίζει στην έδρα του και τους άλλους δύο εκτός, ενώ νικηφόρες πρεμιέρες είχαμε και για Πορταϊκό, Πύργο, ΑΕΤ και Κεφαλόβρυσο.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής έδωσε συγκινήσεις και πολλά γκολ, ενώ η Λυγαριά ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος και ξεκίνησε με το δεξί την φετινή Α’ ΕΠΣΤ. Η ομάδα του Κακούσιου προηγήθηκε στο 27′ με τον Χονδρογεωργόπουλο μετά από ασσίστ του Τσιομήτα.

Στο δεύτερο μέρος τα Μετέωρα ισοφάρισαν με τον Θώμο, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Κοτσιλιάνο και πλάσαρε σωστά στο 60′.

Ο Απόλλωνας πήρε και πάλι το προβάδισμα και κατάφερε να το διευρύνει κιόλας, με δυο “χτυπήματα” σε ένα λεπτό, στο 84′ με τον Παπαβασιλείου μετά από παράλληλο γύρισμα του Πανάγου και στο 85′ με τον δεύτερο να χρίζεται σκόρερ από ασσίστ Χονδρογεωργόπουλου, αυτή την φορά.

Οι “κιτρινομπλέ” κράτησαν λίγο παραπάνω το ενδιαφέρον στο τέλος, μειώνοντας σε 3-2 από το φάουλ του Κοτσιλιάνου και το σουτ του Σ. Ράτζα, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στον τελικό νικητή.

Δείτε αναλυτικότερα ΕΔΩ

Η Φήκη ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθειά της μετά την επιστροφή της στην Α’ Ερασιτεχνική επικρατώντας με 2-0 του Κεραυνού Ροπωτού, στην έδρα της. Η ομάδα του Τάκη Ρούσσα άρχισε να σβήνει το -7 με το οποίο ξεκίνησε στην βαθμολογία με την πρώτη νίκη. Με αυτογκόλ στο 34′ από την πλευρά του αξιόμαχου Κεραυνού και τον Τεντολούρη στο 65′, κρίθηκε η αναμέτρηση.

Ιδανικά στην σεζόν και οι Διγενής Νεοχωρίου, ΑΟ Σαραγίων, οι οποίοι κέρδισαν μακριά από τις έδρες τους. Μάλιστα η ομάδα του Νίκου Αγγελάκη χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στο δεύτερο μέρος, αφού βρέθηκε να χάνει από την Κρύα Βρύση, στην Διάβα από το γκολ του Γιαννάκη στο 44′.

Ωστόσο μία λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Ζέρβα, έφερε την ισοφάρισε του Κοντογεώργου μόλις στο 46′ και ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε και την ανατροπή στο 67′. Από κει και πέρα οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να δώσουν και διαστάσεις στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τους Γούλα στο 75′, Βαρναβίδη στο 80′ και Ασημάκη στο 83′ να σκοράρυν για το τελικό 1-5.

Νίκη με διαφορά και για την ομάδα του Σαρακατσάνου, 2-4 τον Κεφαλοβρυσιακό, σε ένα ματς που προηγήθηκαν με 0-2 στο ημίχρονο, η ομάδα του Κέφου απάντησε μειώνοντας σε 1-2 και ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα των “πράσινων” και η τελική μείωση του σκορ σε 2-4.

Μακριά από την έδρα του, αλλά ως γηπεδούχος στον Άγιο Βησσαρίωνα, ο Πορταϊκός κατάφερε να αρχίσει με νίκη την Α’ ΕΠΣΤ, επικρατώντας 2-1 της Δήμητρας, στα ντεμπούτο του Φορτούνη και του Μπαούτη στους Πορτινούς. Η ομάδα των Γιαγιάκο-Γκαραγκάνη έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν μόλις στο 3′ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Μούτσιος σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Η σταθερή αξία, Αλεξίου, στο σκοράρισμα τα τελευταία χρόνια για τους “μπλε” ήταν αυτός που έδωσε την νίκη με 2 τέρματα. Ο έμπειρος μέσος άνοιξε το σκορ στο 41′ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπαούτη, με το ημίχρονο να κλείνει στο 1-0. Η Δήμητρα απάντησε άμεσα στις αρχές του δεύτερου μέρους, με τον Τρικάλη να ισοφαρίζει σε 1-1, στο 50′.

Οι δύο δράστες του πρώτου γκολ όμως, συνεργάστηκαν και στο δεύτερο, με τον Μπαούτη να μοιράζει την δεύτερη ασσίστ του, από εκτέλεση φάουλ και τον Αλεξίου ξανά με κεφαλιά να γράφει το τελικό 2-1 στο 85′.

Πηγή Φωτογραφίας: trikalaola.gr

Βροχή από γκολ στο Κηπάκι, με 9 τέρματα να πετυχαίνουν ΑΕΤ και Πρίνος για το τελικό 6-3. Η ομάδα του Στάμου πήρε την νίκη στην έδρα της, με το ματς να ξεκινάει ανταγωνιστικά με τον Σακελλαρίου να ανοίγει το σκορ με διαγώνιο σουτ και τον Ζούμη να ισοφαρίζει σε 1-1 μόλις περίπου στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Οι “κόκκινοι” κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα τέρματα του Τεντολούρη και του Τσαρούχα. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για το 4-1, ενώ το Πρίνος μείωσε σε 4-2 με το μακρινό σουτ του Μπακάλη.

Δεύτερο προσωπικό τέρμα και για τον Σακελλαρίου με ένα ακόμη καλοζυγισμένο σουτ για το 5-2, ενώ τα γκολ σταμάτησαν τα τελικά με το 6-2 του Τσιόκα και το τελικό 6-3,που έγραψε ο Βλαχόπουλος.

Πηγή Φωτογραφίας: trikalaola.gr

Πολύ σημαντικές νίκες παρόλο που είναι ακόμα νωρίς σημείωσαν Πύργος και Κεφαλόβρυσο. Η ομάδα του Τσιούκα κατάφερε να επικρατήσει του Μέγα Αλέξανδρο Δενδροχωρίου με 2-1 και να πάρει το πρώτο τρίποντο. Η ιστορία του αγώνα γράφτηκε στο τελευταίο τέταρτο όταν ο Ζυγούρης κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα και το ανέλαβε ο ίδιος κάνοντας το 1-0 στο 76′. Τρία λεπτά αργότερα ο Γουλούλης απάντησε για το 1-1 με ψύχραιμο κοντινό σουτ, μετά από ωραία ενέργεια και ασσίστ του Σαγιά.

Από την άσπρη βούλα όμως ξανά οι “κόκκινοι” πανηγύρισαν την επιτυχία, με τον Γεωργούλα να κερδίζει το πέναλτι από τον τερματοφύλακα Λουκίδη και τον Ζυγούρη να είναι και πάλι ψύχραιμος στην τελευταία φάση του αγώνα για το τελικό 2-1.

Παρά τα προβλήματα και τις απουσίες το Κεφαλόβρυσο ξεκίνησε με νίκη, επικρατώντας των Αμπελακίων/Φλαμούλι με 1-0. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Χουλιάρας στο 25′ και έδωσε τους πρώτους πόντους στην ομάδα του Σίμου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΤ:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.28/09
ΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ3-2
ΠΟ ΦΗΚΗΣΚΕΡ. ΡΟΠΩΤΟΥ2-0
ΠΟΡΤΑΪΚΟΣΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠ.2-1
ΠΥΡΓΟΣΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ2-1
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ2-4
ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥΑΕΦΑ1-0
ΑΕΤΠΡΙΝΟΣ6-3
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗΝΕΟΧΩΡΙ1-5

Η βαθμολογία:

ΘΟΜΑΔΑΒΑ
1ΔΙΓ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ31
2ΑΕΤ ΚΗΠΑΚΙΟΥ31
3ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ31
4ΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ31
5ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ31
6ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ31
7ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ31
8ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ01
9Μ. ΑΛΕΞ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ01
10ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠ.01
11ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ/ΦΛΑΜΟΥΛΙ01
12ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣ01
13ΚΕΡ. ΡΟΠΩΤΟΥ01
14ΑΟ ΠΡΙΝΟΥ01
15ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ01
16ΠΟ ΦΗΚΗΣ-41
ΠΟ ΦΗΚΗΣ: ΠΟΙΝΗ -7 Β.
Υποβιβασμός – Β’ ΕΠΣΤ

Η επόμενη αγωνιστική (2η – 05/10):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΠΟ ΦΗΚΗΣΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ
ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑΠΟΡΤΑΪΚΟΣ
ΚΕΡ. ΡΟΠΩΤΟΥΠΥΡΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠ.ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣ
ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝΑΕΤ
ΑΕΦΑΝΕΟΧΩΡΙ
ΠΡΙΝΟΣΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!