Δημήτρης Τουρλίδας: Χαρούμενος που με εμπιστεύτηκαν στον Κεραυνό Ροπωτού – Ήταν το επόμενο βήμα να ξεκινήσω την προπονητική (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο νέος προπονητής του Κεραυνού Ροπωτού, ο οποίος κάνει το ξεκίνημά του σε πάγκους αντρικής ομάδας, μίλησε στο footballists365.gr σε μία συνέντευξη για την ερχόμενη σεζόν της ομάδας στην Α’ ΕΠΣ Τρικάλων.

Ο Δημήτρης Τουρλίδας, τόνισε ότι ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσει τα καθήκοντα του ποδοσφαιριστή και να αναλάβει πλέον από την πλευρά των πάγκων, ωστόσο ήταν μία φυσική εξέλιξη, αφού ως απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων ήταν επιθυμία του να γίνει η αρχή, ξέχωρα από το επίπεδο των ακαδημιών, όπου βρίσκεται στο τιμ του AJAX Τρικάλων.

Δήλωσε την ευχαρίστηση του για την στήριξη από την πλευρά της διοίκησης του Ροπωτού, και ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό, ώστε η ιστορική στιγμή του σωματείου, που συμμετάσχει για πρώτη φορά στην Α’ ερασιτεχνική, να συνδυαστεί και με μια καλή και ανταγωνιστική εικόνα στο γήπεδο.

Αναλυτικότερα:

Για την απόφαση να αφήσει την πλευρά του παίκτη και να αρχίσει την προπονητική: “Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο να το αφήσω… Ήταν περίεργο κομμάτι που το σκέφτηκε πολύ… Αφού τελείωνα τις σπουδές είχα την επιθυμία να το κυνηγήσω και από την πλευρά του προπονητή… Μου δόθηκε η ευκαιρία από την διοίκηση του Ροπωτού και χαίρομαι για αυτό”.

Για την συμφωνία με το Ροπωτό και την αλλαγή της ομάδας στον πάγκο μετά την επιτυχημένη σεζόν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΤ: “Μετά την αλλαγή προπονητή η ομάδα ήθελε ένα νέο ξεκίνημα… Η περσινή πορεία ήταν ονειρική για το σωματείο… Είχαμε καλή επικοινωνία και συμφωνήσαμε τόσο στα δικά τους θέλω όσο και στα δικά μου… Μου έδειξαν εμπιστοσύνη παρά το ότι θα είναι η πρώτη μου δουλειά σε αντρικό επίπεδο”.

Για τον σχεδιασμό του ρόστερ της ομάδας: “Η ομάδα η περσινή που ανέβηκε από την Β’ κατηγορία στην Α’ διατηρήθηκε… Στον βασικό κορμό υπήρχε επιθυμία να προστεθούν κάποια πιο νεαρά παιδιά… Στόχος είναι να προσπαθήσουμε να δέσουμε μαζί με τους εμπειρότερους”.

Για τον στόχο της νέας σεζόν: “Αντικειμενικό στόχος μιας ομάδας που είναι νεοφώτιστη δεν μπορεί να είναι άλλος πέρα από την παραμονή… Πέρα από το αποτέλεσμα μιας ενδιαφέρει σε όλη την κούρσα του πρωταθλήματος να είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Για την στήριξη του κόσμου παρά το γεγονός των δυσκολιών του χωριού και το ότι δεν έχει γήπεδο κοντά στο Ροπωτό: “Παρά την ιδιαιτερότητα ότι δεν έχει υπάρχει έδρα στο χωριό και τα γενικότερα προβλήματα οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάνει τα πάντα ώστε να επιβιώσει… Από την περίοδο που αντιμετώπιζα και ως παίκτης το Ροπωτό πιστεύω βάσει της προσπάθειας και της εικόνας δικαιούταν την άνοδο πιο πριν”.

Για την αλλαγή στο φορμάτ του πρωταθλήματος και το δύσκολο ξεκίνημα που έχει το Ροπωτό: “Η άποψη μου είναι ότι θα είναι πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα με ένα όμιλο… Θα είναι και δυσκολότερο φυσικά… Εμείς στο ξεκίνημα παίζουμε σε μία έδρα που δεν θέλει συστάσεις και ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που κοιτάζει ψηλά, την Φήκη… Θέλουμε να είμαστε κι εμείς όμως δυνατοί και να παλέψουμε όλα τα ματς”.

Για το ξεκίνημα της προετοιμασίας: “Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου και θα κάνουμε και κάποιο αριθμό φιλικών για να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα”.

Ακούστε όλη την συνέντευξη παρακάτω:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!