Δημήτρης Σαργιώτης: “Η ποιότητα του ρόστερ θα μας βοηθήσει να είμαστε και φέτος ανταγωνιστικοί – Η διοίκηση συνεχίζει να τρέχει το έργο του γηπέδου”(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για το ξεκίνημα της νέας σεζόν του Πορταϊκου και τους στόχους της ομάδας, μίλησε ο προπονητής του σωματείου Δημήτρης Σαργιώτης στο footballists365.gr “βγαζοντας” ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Ο έμπειρος κόουτς έχει δεθεί με την ομάδα του Δήμου Πύλης, αφού είναι στον πάγκο για περίπου 7 χρόνια και θα συνεχίσει και φέτος να την καθοδηγεί. Δήλωσε ότι η συνεργασία με την διοίκηση είναι άψογη και ότι δεν έχει σκεφτεί κάτι διαφορετικό για το μέλλον τού, αφού υπάρχει κοινό όραμα με τους ανθρώπους του Πορταϊκού.

Επίσης στάθηκε σε όλες τις ενέργειες των διοικούντων και ιδιαίτερα στο θέμα του γηπέδου, αναφέροντας ότι η ομάδα δεν μπήκε πέρυσι με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο νέο γήπεδο, ωστόσο με καλή συνεννόηση με την περιφέρεια θα γίνουν κι άλλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις για να είναι ιδανικότερος ο αγωνιστικός χώρος.

Όσον αφορά την ερχόμενη σεζόν στην Α’ ΕΠΣΤ, τόνισε ότι το βήμα παραπάνω θα γίνει αν είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλους τους αντιπάλους, ενώ αποκάλυψε και τις σημαντικές μεταγραφές στις οποίες προχώρησε ο Πορταϊκός.

Αναλυτικότερα:

Για το ξεκίνημα της προετοιμασίας: “Μετά από μία μακρά περίοδο απραξίας μπήκαμε σιγά σιγά στην περίοδο της προετοιμασίας. Υπάρχει όρεξη από τους παίκτες και την διοίκηση για να παρουσιάσουμε και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο… Την Παρασκευή ήταν η πρώτη μέρα, που ήταν μέρα συγκέντρωσης. Από χθες ξεκίνησε κανονικά η προετοιμασία”.

Για την συνεργασία με την διοίκηση του Πορταϊκού: “Μόνο το ότι βρίσκομαι στην ομάδα του Πορταϊκού, αν θυμάμαι καλά για 7ο ή 8ο έτος, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει καλή συνεργασία και αμοιβαία εκτίμηση, υπάρχουν κοινοί στόχοι… Η διοίκηση του Πορταϊκού είναι από τις λίγες που πρεσβεύουν πραγματικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έτσι θα έπρεπε να είναι όλες”.

Για το νέο γήπεδο του Πορταϊκού και τις επιπλέον κινήσεις που γίνονται: “Η διοίκηση τρέχει τελευταία πολύ το θέμα του γηπέδου… Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόμασταν στην έδρα της Μουριάς… Σίγουρα το αποτέλεσμα που θέλαμε να παρουσιάσουμε μετά τα δύο χρόνια που λείψαμε από την έδρα μας δεν ήταν αυτό που θέλαμε… Όμως με την καλή συνεργασία με την περιφέρεια θα προσπαθήσουμε φέτος και είμαστε κοντά να παρουσιάσουμε σε δύο μήνες από τώρα μία έδρα αντάξια της ομάδας μας”.

Για την πορεία του στον πάγκο του Πορταϊκού όλες αυτές τις σεζόν: “Ανέλαβα μετά από ένα χρόνο που η ομάδα είχε πάρει την άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική και είμαι επί σειρά ετών πλέον στον πάγκο της… Όταν υπάρχουν κοινοί στόχοι και φιλοσοφία τότε δεν βρίσκω τον λόγο να μπω στην διαδικασία αλλαγών”.

Ο στόχος της νέας σεζόν: “Για εμάς κάθε χρόνο ο στόχος και το βήμα παραπάνω είναι να παρουσιάζουμε ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο… Δεν κατεβαίνουμε σε κανένα αγωνιστικό χώρο για να χάσουμε… Έχουμε στόχο την νίκη είτε με κάποιον δυνατό είτε με αδύναμο αντίπαλο… Θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Οι ατομικές ικανότητες των παιδιών συνηγορούν στο ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Για την αλλαγή του πρωταθλήματος σε ένα όμιλο και αν υπάρχει άλλο κίνητρο για τους προπονητές λόγω της υψηλής ανταγωνιστικότητας: “Για όλους είναι ένα επιπλέον κίνητρο και για τους παίκτες και για τους προπονητές, ακόμα και για εσάς. Γι’ αυτό και ανυπομονούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα… Πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων και αυτό το βλέπω και από τους παίκτες και τους παράγοντες… Ξέρουμε ότι κάθε Σάββατο θα πρέπει όλοι μας να δίνουμε το 100% γιατί θα δίνουμε συνέχεια ανταγωνιστικά παιχνίδια… Ήταν άδικο για κάποιες ομάδες να τερματίζουν αήττητες στον όμιλο τους και να κρίνονται τα πάντα σε ένα ματς… Πλέον μέσα σε μια σειρά αγώνων πιστεύω ότι αυτός που θα βγει πρώτος θα έχει την δυνατότητα να παίξει και παραπάνω”.

Για το πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ και αν έχουν ενταχθεί όλοι από τις αρχές της προετοιμασίας: “Σίγουρα δεν έχουν ενταχθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές… Η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη στην συνέχεια… Στηριζόμαστε και σε κάποιους παίκτες που σπουδάζουν και σε κάποιους από την Κύπρο, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που θα δημιουργήσει ανισορροπία. Έχουμε παίκτες που έχουν αγαπήσει την ομάδα… Δεν θέλουμε να προσεγγίσουμε και να έχουμε στο ρόστερ μόνο φοιτητές… Στόχος μας είναι ο Πορταϊκός να έχει συνέχεια… Υπάρχουν παραδείγματα από ομάδες που γι’ αυτό τον λόγο είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα και είτε ανεβο-κατέβαιναν κατηγορίες είτε εξαφανιζόταν”.

Για τα τμήματα υποδομής και αν υπάρχουν παιδιά που τα στελεχώνουν στο Δήμο Πύλης: “Έχουμε κι εμείς τμήματα υποδομής, όπως έχουν πολύ λίγες ομάδες της Α’ ΕΠΣΤ και μάλιστα με συνεχόμενες παρουσίες στις διοργανώσεις της ΕΠΣΤ… Αυτή την στιγμή έχουμε μία ακαδημία που ξεκίνησε το 2015 και πέρυσι είχαμε κοντά σα 80 παιδιά… Σίγουρα θέλουμε μεγαλύτερη στήριξη από τον Δήμο γιατί είμαστε και η μοναδική ομάδα εδώ που έχει αυτό τον αριθμό παιδιών”.

Για τις μεταγραφές και τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: “Έχουμε ήδη συμφωνήσει με παιδιά των γύρω περιοχών, όπως ο Καφρίτσας από το Παλαιομονάστηρο, ο Πυκνάδας από την Πηγή, ο Φώτης Λιάκος από την Λυγαριά, ο Νικόλας Ζάχος από ομάδα της Λαρίσας, που είναι παιδί των Τρικάλων και η μέχρι στιγμής τελευταία και πιο ποιοτική προσθήκη του Λευτέρη Μπαούτη… Αυτές οι προσθήκες σε συνδυασμό με τον περσινό κορμό που δεν άλλαξε πιστεύω θα συμβάλουν ώστε να είμαστε καλύτεροι την νέα σεζόν”.

Για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τους πρώτες αγώνες: “Όλα τα παιχνίδια θα είναι ιδιαίτερα και ντέρμπι… Ξεκινάμε με την Δήμητρα, στην συνέχεια παίζουμε με τα Μετέωρα και τον Απόλλων Λυγαριάς. Ξέρουμε την δυναμική αυτών των ομάδων… Πιστεύω ότι μόλις ολοκληρώσουμε την προετοιμασία και με αυτό το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα θα είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα… Θα έχουμε στόχο τους 3 βαθμούς”.

Ακούστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη παρακάτω:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!