Γιώργος Γκαραγκάνης: Να παραμένουμε ανταγωνιστικοί αλλά με προτεραιότητα την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την Δήμητρα Απόλλων και την νέα σεζόν, μίλησε ο προπονητής της ομάδας και μέλος του τιμ των ακαδημιών, Γιώργος Γκαραγκάνης.

Ο κόουτς της τρικαλινής ομάδας έδωσε συνέντευξη αποκλειστικά στο footballists365.gr, στην οποία αναφέρθηκε τόσο στην πρώτη ομάδα που θα αγωνίζεται και φέτος στην Α’ ΕΠΣ Τρικάλων, όσο και στις ακαδημίες.

Τόνισε ότι όπως όλα τα χρόνια έτσι και φέτος η αντρική ομάδα είναι απόλυτη συνέχεια των τμημάτων υποδομής και παρέα με λίγους ποδοσφαιριστές που ενισχύουν με την εμπειρία τους, θα επιδιώξουν να είναι σε ένα ακόμη πρωτάθλημα ανταγωνιστικοί. Η φιλοσοφία της ομάδας δεν αλλάζει και είναι πάνω απ’ όλα η εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά με την επιθυμία να έχει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και να διεκδικεί την νίκη σε κάθε ματς.

Αναλυτικότερα:

Για το πρόγραμμα το καλοκαιριού και τις προπονήσεις “off season” που έγιναν: “Είναι κάτι που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο τελείωμα των σεζόν… Εκεί δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα με τα παιδιά που δεν είναι δυνατόν να γίνουν μέσα στην χρονιά… Προσπαθούμε να έχουμε μια επαγγελματική προσέγγιση προς το άθλημα και κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό”.

Για το ξεκίνημα της νέας σεζόν και την ακαδημία: “Οι υποχρεώσεις μας ξεκινάνε από τις 21 Αυγούστου… Τα πρώτα τμήματα είναι το αντρικό η Κ19 και Κ16 και στην πορεία και από αρχές Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν σιγά σιγά και τα υπόλοιπα τμήματα… Οι εγγραφές γίνονται οποιαδήποτε στιγμή και μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας για λεπτομέρειες… Οι περισσότερες γίνονται προς τα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου…. Το επίπεδο είναι πολύ καλό και είμαστε ευχαριστημένοι και από τα παιδιά αλλά και από τους γονείς… Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία”.

Για το αν υπάρχει ο ανταγωνισμός σε επίπεδο ακαδημιών: “Το να υπάρχει ανταγωνισμός σε βοηθάει να εξελίσσεσαι και να πας ψηλότερα… Ο υγιείς ανταγωνισμός είναι καλός… Έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις και επικοινωνία με τις υπόλοιπες ακαδημίες”.

Για την περσινή σεζόν στην Α’ ΕΠΣΤ και το πλάνο της εξέλιξης των ακαδημιών μέσω της πρώτης ομάδας: “Αυτό ισχύει γενικότερα για όσο είμαστε εμείς εκεί… Η δομή της Δήμητρας είναι η ίδια… Πουθενά δεν πάμε για να χάσουμε, πάμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί… Δεν είναι αυτοσκοπός να κερδίζουμε και να παίρνουμε τίτλους… Λειτουργούμε σαν ένα δοχείο και θέλουμε τα παιδιά μας να πάνε παρακάτω… Κυρίως θέλουμε να μείνουν στον αθλητισμό. πέρα από το να γίνουν επαγγελματίες στοχεύουμε στο να διοχετεύουμε ποδοσφαιριστές και στο τοπικό, ώστε να επιβιώνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”.

Για το σχεδιασμό του ρόστερ της Α’ ΕΠΣΤ: “Φυσικά πέρα από τα νεαρότερα παιδιά θέλουμε να υπάρχει και εμπειρία γιατί το αντρικό επίπεδο την απαιτεί έτσι ώστε τα νέα παιδιά να ενταχθούν με τον καλύτερο τρόπο… Γι’ αυτό και οι έμπειροι παίκτες θέλουμε να λειτουργούν σαν πατρικές φιγούρες στα αποδυτήρια”

Για την αλλαγή φορμάτ της Α’ ΕΠΣΤ σε έναν όμιλο: “Σίγουρα το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο φέτος αλλά και πιο ενδιαφέρον… Είναι καλό που θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια για να δείξουμε πράγματα… Το οικονομικό κομμάτι θα είναι λίγο δύσκολο με την μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος διότι οι ομάδες δεν παίρνουν βοήθειες από κάπου”.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!