Α’ ΕΠΣΤ: Τα Αμπελάκια ολοκλήρωσαν το παζλ των 16 ομάδων – Ο χάρτης της νέας σεζόν

Έγινε χθες η κλήρωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των Τρικάλων και έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα βρεθούν στην Α’ ΕΠΣΤ.

Θυμίζουμε ότι φέτος το φορμάτ του πρωταθλήματος αλλάζει, αφού μετά τις σεζόν που παίχτηκε σε δύο ομίλους, με αγώνες μπαράζ αρχικά μεταξύ των δύο πρώτων και στην συνέχεια με 4 ομάδες, επιστρέφουμε στις προ-covid εποχές με έναν όμιλο και 16 ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλες και το πρωτάθλημα θα γίνει σε 30 αγωνιστικές εντός και εκτός έδρας με την πρωταθλήτρια ομάδα να είναι εκείνη που θα συμμετάσχει και στους αγώνες μπαράζ προς την Γ’ Εθνική για να διεκδικήσει τον προβιβασμό την σεζόν 2025-2026.

Εφόσον από την συνέλευση της Ένωσης και την κλήρωση του πρωταθλήματος δε βγήκε κάτι διαφορετικό, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής, μένουμε στο ότι η πρώτη ομάδα βαθμολογικά μετά το πέρας των αγωνιστικών θα είναι η πρωταθλήτρια και αυτή που θα εκπροσωπήσει τα Τρίκαλα στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής.

Την περασμένη σεζόν υποβιβάστηκαν 6 ομάδες, δηλαδή οι 3 τελευταίες από κάθε όμιλο και έγινε και αγώνας κατάταξης μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στην 8η θέση, έτσι ώστε αν χρειαστεί να υποβιβαστεί κάποια ομάδα ακόμα, σχετικά με το αν ο πρωταθλητής έπαιρνε τελικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική και επίσης για τον αριθμό των τρικαλινών σωματείων που θα έπεφταν από την πιο πάνω κατηγορία. Επίσης από την Β’ ΕΠΣΤ ανέβηκαν μόνο οι πρωταθλητές. Αυτό βέβαια έγινε με σκοπό να καταρτιστεί ο όμιλος των 16 ομάδων κάτι που σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να πάμε σε υποβιβασμό 6 ομάδων και αυτή την σεζόν.

Ίσως το επικρατέστερο σενάριο να είναι να υποβιβαστούν οι 4 τελευταίες, έτσι ώστε να τηρηθεί αυτό που βλέπαμε τα περισσότερα χρόνια στην Β’ ΕΠΣΤ, δηλαδή να ανέβουν οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου, αλλιώς θα πάμε στο σίγουρο των 2 τελευταίων, έτσι ώστε να ανέβουν μόνο οι δύο πρωταθλητές. Ωστόσο όλα αυτά είναι εικασίες και θα λυθούν όταν γίνει η προκήρυξη του πρωταθλήματς από την Ένωση.

Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ορίστηκε για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει η πρεμιέρα.

Στις 15 ομάδες που είχαν δηλώσει εξ’ αρχής συμμετοχή προστέθηκαν τα Αμπελάκια/Φλαμούλι, που θα πορευτούν μαζί και συμμετέχουν μέσω πρόσκλησης της ΕΠΣΤ, παίρνοντας την θέση που έμεινε κενή από τον Βράχο Καστρακίου και έτσι “έκλεισαν” τα 16 σωματεία που θα ριχτούν στην μάχη.

Αναλυτικά οι 16 ομάδες της Α’ ΕΠΣΤ:

ΑΕΤ
ΑΣ Μετέωρα
ΑΟ Πύργου
ΑΟ Κεφαλόβρυσου
ΑΟ Σαραγίων
Απόλλων Λυγαριάς
ΑΟ Πρίνους
Δήμητρα/Απόλλων
Διγενής Νεοχωρίου
Κρύα Βρύση
Κεραυνός Ροπωτού
Αγ. Γεώργιος Αμπελακίων
Πορταϊκός Πύλης
Κεφαλοβρυσιακός
ΠΟ Φήκης
Μέγας Αλέξανδρος Δενδροχωρίου

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!