Απόλλων Λυγαριάς – ΑΣ Μετέωρα 3-2: Χρυσές αλλαγές για τους γηπεδούχους, με το αριστερό οι πρωταθλητές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επανάληψη του περσινού αγώνα ανάμεσα σε Λυγαριά και Μετέωρα είχαμε στην πρεμιέρα της φετινής Α’ ΕΠΣΤ, με τον Απόλλωνα να κερδίζει ακριβώς με το ίδιο σκορ 3-2.

Οι αλλαγές που έφερε από τον πάγκο ο Κακούσιος και του έδωσαν ξανά το προβάδισμα και η αδυναμία των Μετεώρων να “χτίσουν” πάνω στην ισοφάριση που πέτυχαν, έκριναν το ντέρμπι της πρώτης “στροφής” του πρωταθλήματος.

Δύο ανανεωμένες ομάδες με τον Απόλλωνα να έχει πολλές επιλογές, λόγω των μεταγραφών που έκανε, μεταξύ των οποίων και δύο από τους “κιτρινομπλέ”, τον Ψαθογιαννάκη και τον Πούλιο και τον ΑΣ Μετέωρα να παρουσιάζεται ναι μεν περισσότερο νεανικός, αλλά με έλλειψη εμπειρίας ώστε να διαχειριστεί την αναμέτρηση.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα λίγο πριν την μισή ώρα αγώνα, όταν ο Τσιομήτας έκανε την κίνηση από δεξιά και πήρε την πάσα μέσα στην περιοχή, γυρίζοντας κι εκείνος παράλληλα. Εκεί βρήκε τον Χονδρογεωργόπουλο που πλάσαρε σωστά για το 1-0, στο 27′.

Στο δεύτερο μέρος τα Μετέωρα είχαν ένα καλό διάστημα το οποίο το εκμεταλλεύτηκαν και ισοφάρισαν με δράστη τον Θώμο. Ο Κοτσιλιάνος στο 60′ γύρισε παράλληλα από δεξιά και ο νεαρός μέσος πλάσαρε σωστά στην απέναντι γωνία για το 1-1.

Από κει και πέρα η Λυγαριά πίεσε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και πέτυχε δύο τέρματα μέσα σε ένα λεπτό. Στο 84′ συνεργάστηκαν δύο από τις αλλαγές, με τον Πανάγο να μπαίνει στην περιοχή και να σπάει σωστά στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Παπαβασιλείου πλάσαρε για το 2-1, ενώ στο 85′, ο δημιουργός του προηγούμενο τέρματος έγινε εκτελεστής, παίρνοντας την ασσίστ του Χονδρογεωργόπουλου και πλασάροντας από το σημείο του πέναλτι, με την άμυνα των Μετεώρων να αφήνει κενά.

Το τελικό αποτέλεσμα “γράφτηκε” από την δεύτερη ασσίστ του Κοτσιλιάνου, αυτή την φορά από εκτέλεση φάουλ και τον Ράτζα Σ. να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να πλασάρει εύστοχα.

Έτσι λοιπόν η Λυγαριά ξεκινάει με το δεξί την φετινή Α’ ΕΠΣΤ, ενώ τα Μετέωρα αρνητικά στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου τους, ενώ και η συνέχεια είναι απαιτητική για τους δύο αφού ο Απόλλων θα πάει στην Φήκη, ενώ τα Μετέωρα θα υποδεχθούν τον Πορταϊκό.

Το ρεπορτάζ της αναμέτρησης:

Απόλλων Λυγαριάς – ΑΣ Μετέωρα 3-2 (27′ Χονδρογεωργόπουλος, 84′ Παπαβασιλείου, 85′ Πανάγος / 60′ Θώμος, , 90+3′ Ράτζας Σ.)

Γήπεδο: Λυγαριάς
Διαιτητής: Κουτσάγιας Γ.
Βοηθοί:

Συνθέσεις:
Απόλλων Λυγαριάς (Κακούσιος): Ζιάγκας, Στεφάνου (69′ Πούλιος), Οικονόμου, Τσουκαλάς, Σκαρλέας, Μερμίγκης (80′ Παπαβασιλείου), Χονδρογεωργόπουλος, Κωστάκης, Ψαθογιαννάκης, Γάκης (58′ Πιρέ), Τσιομήτας (80′ Αντωνίου).
ΑΣ Μετέωρα (Τσιρογιάννης): Γκουλιώνης, Σιούτας, Ράτζας Σ., Ράτζας Δ., Σινάνης, Λαμπαδάριος (54′ Χατζηδημητρίου), Μπονέλης (74′ Σέχι), Θώμος (74′ Γκόβαρης), Κοτσιλιάνος, Καλαμαράς (87′ Γατσάς), Νιαβής (87′ Τσέκλημας).

Το φιλμ του αγώνα:

6′ Πρώτο σουτ στο ματς από την Λυγαριά με τον Οικονόμου αλλά η μπάλα έφυγε αδύναμα, συρτά, άουτ 
13′ Επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα από δεξιά του Τσιομήτα η μπάλα κοντραρε και έφυγε κόρνερ 
19′ Πρώτη καλή στιγμή για τα Μετέωρα, με φάουλ του Ράτζα Δ. από δεξιά και μετά από σύγχυση στην άμυνα ο Ράτζας Σ. δεν κατάφερε να απειλήσει με την μπάλα να φεύγει ψηλά.
22′ Καλή συνεργασία από δεξιά της Λυγαριάς, ο Τσιομήτας βρέθηκε εκτός περιοχής αλλά το σουτ πέρασε άουτ.
27′ ΓΚΟΛ για την Λυγαριά με κίνηση από δεξιά του Τσιομήτα, το γύρισμα βρήκε στην κίνηση τον Χονδρογεωργόπουλο που πλασάρει σωστά για το 1-0.
28′ Νέα στιγμή για την Λυγαριά με τον Κωστάκη να βρίσκεται στα όρια της περιοχής, το σουτ μπλόκαρε ο Γκουλιώνης.
34′ Ατομική ενέργεια του Γάκη από αριστερά το σουτ λίγο μέσα από την γωνία της περιοχής, έφυγε ψηλά και άστοχα.
37′ Λάθος στην άμυνα των Μετεώρων ο Τσιομήτας σε δεύτερο χρόνο επιχείρησε σουτ, άουτ.
39′ Απευθείας φάουλ του Ψαθογιαννάκη για την Λυγαριά, ψηλά άουτ.
42′ Επικίνδυνο κόρνερ από αριστερά του Κοτσιλιάνου, ο τερματοφύλακας Χιάγκας έδιωξε με υπερένταση.
44′ Δυνατό σουτ του Κωστάκη, εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στο κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.
46′ Πρώτη στιγμή στο δεύτερο μέρος για τα Μετέωρα με τον Ράτζα Δ. να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά αλλά το γύρισμα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
47′ Φάουλ απο αριστερά του για την Λυγαριά ο Τσιομήτας βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ έφυγε έξω.
49′ Καλή ατομική ενέργεια του Θώμου, το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής μπλόκαρε στην γωνία ο Ζιάγκας.
54′ Μεγάλη ευκαιρία με τετ α τετ του Γάκη το διαγώνιο πλασέ έφυγε έξω από το κάθετο δοκάρι.
60′ ΓΚΟΛ για τα Μετέωρα ο Κοτσιλιάνος πήρε την μπάλα από δεξιά και έκανε με μια το γύρισμα ο Θώμος πλασάρει με το δεξί στην απέναντι γωνία για το 1-1
70′ Ένα δύο του Οικονόμου από αριστερά, μπήκε στην περιοχή αλλά λίγο πριν πλασάρει τον πρόλαβε ο Γκουλιώνης 
77′ Ο Χονδρογεωργόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Γκουλιώνη αλλά ο τερματοφύλακας των Μετεώρων έδιωξε με υπερένταση.
84′ ΓΚΟΛ Για την Λυγαριά με τον Παπαβασιλείου από ασσίστ του Πανάγου
85′ ΓΚΟΛ για την Λυγαριά με τον Παναγο αυτή την φορά να γίνεται σκόρερ μετά από γύρισμα του Χονδρογεωργόπουλου
91′ Δοκάρι με τον Παναγο που έφυγε σε τετ α τετ
92′ ΓΚΟΛ για τα Μετέωρα από φάουλ του Κοτσιλιάνου ο Σ. Ράτζας μπήκε στη φάση και πλασάρει σωστά για το 3-2

Φωτορεπορτάζ:


Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!