Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτη υποχρέωση των τοπικών ομάδων η συμμετοχή στις πρώτες φάσεις με τους Κυπελλούχους ΕΠΣ

Την 1η μέρα του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι υποχρεώσεις των ερασιτεχνικών ομάδων που πανηγύρισαν τις κατακτήσεις των κυπέλλων στις τοπικές Ενώσεις τους, με την διεξαγωγή της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην κλήρωση που αναμένεται από την επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΠΟ θα μπούνε οι 53 ομάδες που κατέκτησαν τα Κύπελλα στις 53 Ενώσεις τις Ελλάδας για να βγούνε τα ζευγάρια του πρώτου γύρου.

Από την πλευρά της Θεσσαλίας, θα έχουμε την επιστροφή στο Κύπελλο του ΑΟ Τρίκαλα, αλλά πλέον στο πολύ πρώιμο στάδιο και όχι στις τελικές φάσεις ως ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2, ενώ οι άλλες δύο ομάδες που κατέκτησαν τα κύπελλα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου από την ΕΠΣ Θεσσαλίας (Βόλος) και ο Ατρόμητος Παλαμά, από την Καρδίτσα. Υπάρχει επομένως αναμονή για να δούμε αυτές τις ομάδες στην κλήρωση, ενώ το μεγαλύτερο ερωτηματικό και πιθανότατα δεν θα δούμε την ΑΕ Κιλελέρ που δεν συμμετέχει στην Γ’ Εθνική και υπάρχουν γενικότερα προβλήματα στην ομάδα, ακόμα και για την συνέχεια της ύπαρξης τής.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι και φέτος ο συγκεκριμένος θεσμός θα γίνει σε 7 φάσης, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο τελικός (άτυπα 8η φάση). Στην 1η φάση θα μπούνε οι 53 Κυπελλούχοι με 15 αγώνες να γίνονται και 23 ομάδες να προκρίνονται άνευ αγώνα. Φυσικά σε αυτό το κομμάτι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές αναλόγως τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή.

Στον πρώτο γύρο, εντός έδρας θα παίξουν οι ομάδες που θα κληρωθούν πρώτες.

Στην δεύτερη φάση θα μπούνε 56 ομάδες, καθότι σε εκείνες που θα προκριθούν από τον πρώτο γύρο θα προστεθούνε οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 με τα ματς να γίνονται στις έδρες αυτών που θα κληρωθούν πρώτες και αν υπάρξει διασταύρωση ομάδας από την Γ’ Εθνική με Κυπελλούχο ΕΠΣ, τότε το ματς θα γίνει στην έδρα του Κυπελλούχου ΕΠΣ.

Από κει και πέρα θα ξεκινήσει η τελική μορφή, αφού στην 3η φάση θα μπούνε 28 ομάδες και θα μείνουν 14, για να ριχτούν στον 4ο γύρο με την συμμετοχή και των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1, πλην ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

Το “big 4” του ελληνικού ποδοσφαίρου θα μπει στον 5ο γύρο, δηλαδή την φάση των “16” με τις άλλες 12 ομάδες που θα έχουν μείνει από τις προηγούμενες φάσεις, με τους αγώνες από εδώ και πέρα να είναι διπλοί μέχρι και πριν τον τελικό.

Αναλυτικά οι 53 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας:

Ορέστης Ορεστιάδας
Πανθρακικός
Άρης Αβάτου
ΑΟ Καβάλας
Δόξα Βωλάκα
Απόλλων Παραλιμνίου
ΑΕ Ευόσμου
Κιλκισιακός
ΑΟ Σάρτης
Απόλλων Κρύας Βρύσης
ΦΑΣ Νάουσα
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
Ερμής Αμύνταιου
Αστραπή Μεσοποτομίας
Εορδαϊκός
Πυρσός Γρεβενών
ΑΕ Κιλελέρ
Ατρόμητος Παλαμά
Ολυμπιακός Βόλου
ΑΟ Τρίκαλα

Θύελλα Κατσικάς
Σπάρτακος Γραικοχωρίου
Ερμής Καναλακίου
Παναγρινιακός
ΑΕ Λευκίμμης
Αναγέννηση Άρτας
ΑΟ Ποταμιάς
Απόλλων Ευπαλίου
Αστέρας Σταυρού
ΑΟ Νέας Αρτάκης
ΑΟ Υπάτου
Νέα Ιωνία
Εθνικός Πειραιώς
Μανδραϊκός
Σαρωνικός Αναβύσσου
ΠΑΣ Κόρινθος
Θύελλα Πατρών
Παναρκαδικός
Παναργειακός
Εράνη Φιλιατρών
ΠΑΣ Σπάρτη
ΠΑΟ Βάρδας
ΑΠΣ Ζάκυνθος
Παλληξουριακός
ΑΕ Κυδωνίας
Επισκοπή
Αλμυρός Γαζίου
ΑΟ Αγίου Νικολάου
Θύελλα Καμαρίου
Αιγέας Πλωμαρίου
Θύελλα Χαλκείου
Διαγόρας Ραχών
ΑΕΡ Αφάντου

Θυμίζουμε σε μια ανασκόπηση και τα αποτελέσματα των Κυπέλλων ΕΠΣ 2024:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!