Θυμήθηκαν την συγχώνευση και την ίδρυση της ομάδας, στον ΑΟ Τρίκαλα

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι και κάποια προοικονομία αυτό, για τις εξελίξεις και το αδιέξοδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή διοικητικά ο ΑΟ Τρίκαλα, ωστόσο με μία ανάρτηση στην σελίδα της ομάδας οι “κυανέρυθροι” θυμήθηκαν την σαν σήμερα ίδρυσή του ΑΟΤ, στις 10 Ιουλίου του 1963 με την συγχώνευση του Αχιλλέα Τρικάλων και της ΑΕΤ.

Η ανάρτηση:

“10 Ιουλίου 1963

Η ιστορική συγχώνευση και η δημιουργία του ΑΟ Τρίκαλα

Σαν σήμερα, στις 10 Ιουλίου 1963, πάρθηκε η ιστορική απόφαση για τη συγχώνευση των δύο κορυφαίων ομάδων της πόλης των Τρικάλων, του Αχιλλέα και της ΑΕΤ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Αθλητικού Ομίλου Τρίκαλα (ΑΟΤ). Η κίνηση αυτή σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας.

Στην συνέλευση του Αχιλλέα Τρικάλων, αποφασίστηκε η αλλαγή του ονόματος σε Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα, με χρώματα το ερυθρό και το κυανούν και έμβλημα δύο ενωμένους κρίκους.

Από την άλλη, η ΑΕΤ αποφάσισε την αλλαγή του ονόματός της σε Αθλητικός Όμιλος Δήμητρα Τρικάλων, υιοθετώντας το πράσινο χρώμα και ένα στάχυ ως έμβλημα.

Ο ΑΟ Τρίκαλα, στην πρώτη του χρονιά στην Β’ Εθνική, κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Α’ Εθνική, σημειώνοντας μια σπουδαία επιτυχία και θέτοντας τις βάσεις για μια λαμπρή πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συγχώνευση αυτή δεν ήταν απλά μια ένωση ομάδων, αλλά μια ένωση ονείρων και φιλοδοξιών, που έφερε νέες προοπτικές και μεγαλύτερες επιτυχίες για το ποδόσφαιρο των Τρικάλων.”

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!