Ηλίας Φιλοκώστας: Δεν αγκαλιάστηκε η ΑΕ Κιλελέρ παρά την επιτυχία – Έχει ατονήσει το ενδιαφέρον να κατέβει ακόμα και στα τοπικά (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την ΑΕ Κιλελέρ και όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι η ομάδα, που την κάνουν φέτος να μην συμμετέχει στην Γ’ Εθνική και να είναι αβέβαιο και το μέλλον της γενικότερα, μίλησε ο Ηλίας Φιλοκώστας, που ήταν στην διοίκηση της ομάδας, στο footballists365.gr.

Μετά την προπέρσινη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Λάρισας και την επιτυχημένη παρουσία στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, το Κιλελέρ πήρε την άνοδο, με ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ το οποίο ήταν έτοιμο και για τις Εθνικές κατηγορίες. Κι έτσι αποδείχθηκε αφού πέρυσι κέρδισε την παραμονή του αγωνιστικά και μάλιστα με σπουδαίες νίκες που τον έφεραν στην 7η θέση (την καλύτερη από τις υπόλοιπες θεσσαλικές ομάδες).

Ωστόσο από το ξεκίνημα του καλοκαιριού προέκυψε θέμα με την ομάδα, για να κατέβει και την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα, αφού τα πολλά έξοδα και οι δυσκολίες που υπήρχαν από την κακοκαιρία “Daniel” την οδήγησε πλέον σε αδιέξοδο και προς την κάθοδο της μέχρι και στην Γ’ ΕΠΣΛ. Όπως αποκάλυψε ο κ. Φιλοκώστας το γηπεδικό και η αδιαφορία των αρμοδίων ήταν το βασικότερο πρόβλημα που δεν λύθηκε ποτέ.

Αναλυτικότερα:

Για το πως έγινε η σύνδεσή του με την ΑΕ Κιλελέρ: “Κατάγομαι και μένω στο Περτούλι… Μεγάλωσα στο Κιλελέρ και έπαιξα πολλά χρόνια στην ομάδα όπως λεγόταν παλιά ΑΕ Κυψέλης… Ήθελα να μείνω κοντά στην ομάδα και στο ποδόσφαιρο που το αγαπάω και μου άρεσε αυτή η κίνηση που έκανε η διοίκηση”.

Για το αδιέξοδο του Κιλελέρ: “Ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο… Εκεί που παίζαμε στις σίτες βρεθήκαμε να παίζουμε στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής με ομάδες όπως ο ΑΟ Τρίκαλα, η Αναγέννηση Άρτας και ο Πιερικός… Μετά την εξέγερση των αγροτών που έκανε το Κιλελέρ το 1910 εμείς κάναμε την ποδοσφαιρική εξέγερση … Ενώ σταθήκαμε επάξια στην Γ’ Εθνική δεν είχαμε την στήριξη του Δήμου Κιλελέρ, ούτε των αρχών, ούτε των βουλευτών, αλλά ούτε και το χωριό αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα στον βαθμό που θα θέλαμε… Μπήκε η λογική πάνω από το συναίσθημα στο τέλος για να παρθεί αυτή η απόφαση”.

Για το θέμα της έδρας: “Παίξαμε 34 αγωνιστικές πέρυσι εκτός έδρας… Όταν δώσαμε ντέρμπι στην Α’ ΕΠΣΛ, με τον Αχιλλέα Φαρσάλων είχαμε 1.500 εισιτήρια και όταν παίξαμε με τον Πιερικό στην Γ’ Εθνική είχαμε 25… Οι αρμόδιοι δεν ήρθαν ούτε συμβολικά σε ένα παιχνίδι να μας δούμε… Περιμέναμε στην συνέχεια την αδειοδότηση αλλά δεν ήρθε κι αυτή οπότε λέμε για ποιο λόγο να συνεχίσεις… Για ποιο λόγο να παίζουμε στο Αλκαζάρ, την Φιλιππούπολη και την Αγιά και όχι στο δικό μας γήπεδο”.

Για το αν την περσινή σεζόν που η ομάδα πήγαινε καλά είδαν να έρχεται το πρόβλημα: “Είχαμε προβλήματα και στα οικονομικά… Γινόμασταν ζητιάνοι για ένα εισιτήριο διαρκείας… Δεν έφταναν τα λεφτά κάποια στιγμή να καλύψουμε το διαιτητικό τρίο”.

Για το τί μένει από πέρυσι: “Καταφέραμε να κάνουμε γνωριμίες και να γράφουν τα καλύτερα για εμάς στα Μέσα όλης της Ελλάδας και την καλή μας περίοδο στο γήπεδό ερχόταν και από άλλα χωριά να δούνε την δική μας ομάδα… Την ίδια ώρα δεν ερχόταν από το δικό μας το χωριό να μας στηρίξουν ούτε οικονομικά ούτε ηθικά”

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τις 5 θεσσαλικές ομάδες που έρχεται: “Για μένα είναι λίγες οι ομάδες που εκπροσωπούν το θεσσαλικό ποδόσφαιρο… Ομάδες όπως ο Ρήγας Φεραίος, και η Φαρκαδόνα είναι κρίμα να μην βρίσκονται εκεί… Ωστόσο είναι πολλές οι ομάδες και γίνονται συνεχώς αλλαγές που δεν βοηθάνε γιατί η Γ’ Εθνική είναι ερασιτεχνική κατηγορία με επαγγελματικές υποχρεώσεις… Οι Θεσσαλικές ομάδες θα έπρεπε να ενωθούν και να απαιτήσουν κάποια πράγματα από τους βουλευτές… Την περίοδο των περσινών καταστροφών δεν βοηθηθήκαμε”.

Για το αν συνεχίζεται η προσπάθεια να βρεθεί λύση για το Κιλελέρ και αν θα ασχοληθεί με κάτι άλλο: “Η αλήθεια είναι ότι ατόνησε το ενδιαφέρον πλέον… Δεν έχω θέμα με την κατηγορία που θα βρεθούμε αλλά έχει να κάνει με το ότι δεν θα είναι το ίδιο από άποψης οργάνωσης… Υπάρχει μία πρόταση από την Χρυσομηλιά αλλά έχω και άλλα πράγματα να αφοσιωθώ… Θα δείξει το μέλλον”.

Ακούστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!