Δύο στα δύο για ΑΟΤ, ΑΣΑ, Ανθούπολη και κορυφή – Ακολουθεί ο Ολυμπιακός Βόλου – Ήττα για Ατρόμητο Παλαμά (Ρεπορτάζ Γ’ Εθν. – 2η Αγ. – 2ος Ομ.)

“Θεσσαλική” βάφτηκε η κορυφή του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής, αφού ο ΑΟ Τρίκαλα, η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Ανθούπολη κάνανε το 2 στα 2, ενώ στην 4η θέση ακολουθεί και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον ΑΟΤ ο οποίος μετά το διπλό με τον Αμβρακικό (0-2), κατάφερε να προσπεράσει και το σαφώς δυσκολότερο εμππόδιο του Θεσπρωτού.

Με τον Νίκο Μανούρα να κερδίζει πόντους στον πάγκο των “κυανέρυθρων” (σ.σ. υπάρχουν θετικές συζητήσεις με την διοίκηση ώστε να αναλάβει τα ηνία της ομάδας), έφτασε στους 6 πόντους κερδίζοντας με 1-0 στο Στάδιο Τρικάλων και είναι αυτή την στιγμή στη δεύτερη θέση πίσω από την Αναγέννηση Καρδίτσας, που προπορεύεται στην διαφορά τερμάτων.

“Χρυσός” σκόρερ ήταν ο Σαμαντάς, ο οποίος στο 53′ με φοβερό σλάλομ από τα δεξιά και ψύχραιμο σουτ στην απέναντι γωνία έκρινε την αναμέτρηση.

Την επόμενη στροφή θα αυξηθεί κι άλλο ο βαθμός δυσκολίας, αφού θα πάει στην Κοζάνη για να αντιμετωπίσει την ομάδα που προέρχεται από την Super League 2 και είναι από τα φαβορί για πλασάρισμα στα ψηλά της βαθμολογίας.

Δύο στα δύο, αυτή την φορά ευκολότερα για την ΑΣΑ. Στο ματς που έγινε λίγο πιο νωρίς την Κυριακή (2:30 μ.μ.) από την καθιερωμένη ώρα (4 μ.μ.), στην Κέρκυρα με τον Αστέρα Πετριτή η ομάδα του Καβακά δεν αντιμετώπισε δυσκολίες και έφυγε με τους 3 πόντους.

Μάλιστα ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας 4 γκολ, ενώ στο δεύτερο έκανε συντήρηση και βρήκε τον τρόπο ο Αστέρας να μειώσει στο τελικό 2-4. Μόλις στο πρώτο τέταρτο έγινε το 0-2, με τον Μπαλλά (11′) και τον Ζυγκερίδη (16′) να σκοράρουν.

Ακολούθησαν δύο φθηνά λάθη από τους γηπεδούχους τα οποία τιμώρησαν οι “κιτρινόμαυροι”. Στο 26′ έχασαν την μπάλα στο κέντρο και ο Μπαλλάς με δεύτερο προσωπικό γκολ έγραψε το 0-3, ενώ το κλέψιμο της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή στο 37′ είχε σαν αποτέλεσμα το κερδισμένο πέναλτι, που εκτέλεσε ο Ζυγκερίδης για το 0-4 του α’ μέρους.

Μετά την ανάπαυλα οι “Κερκυραίοι” έδειξαν ότι μπορούν κάτι καλύτερο από την εικόνα τους στο πρώτο 45λέπτο και μείωσαν με τον Γκερμπεσιώτη στο 60′ σε 1-4 και εκ νέου στο 90′ με τον Ρούση στο τελικό 2-4.

Ανθούπολη όπως λέμε ΑΕ Κιλελέρ, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που τους είδαμε να κάνουν την φοβερή περσινή πορεία στην Γ’ Εθνική με τους “κιτρινόμαυρους” τους βλέπουμε και φέτος να αγωνίζονται στην άλλη ομάδα της “Λάρισας” και να δίνουν το στίγμα τους από νωρίς. Νέα νίκη για την Ανθούπολη με θύμα της αυτή την φορά η Ζάκυνθος, σε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ομάδα που φάνηκε επηρεασμένη από την μεγάλη πρόκριση μεσοβδόμαδα στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με το ιδανικό πλασέ του Βαγενά μετά από πάσα του Κατσαμάγκα, μόλις στο 8′, κρίθηκε η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής (11′) και έφερε την ομάδα του Τσακμακίδη με το δύο τα δύο μαζί με τους άλλους δυο Θεσσαλούς.

Μόνο μία από ΑΣΑ ή Ανθούπολη θα έχει την ευκαιρία να κάνει το 3 στα 3 (ή δεν θα το κάνει κανείς τους) αφού την 3η αγωνιστική αρχίζουν τα Θεσσαλικά ντέρμπι με την Αναγέννηση να υποδέχεται τους πρωταθλητές Λάρισας.

Πήρε το αίμα του πίσω ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος αναγκάστηκε πάλι να… “ταξιδέψει” για να παίξει εντός έδρας, αυτή την φορά στην Ελασσόνα με τον ΓΑΣ Σβορώνου. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν άφησαν περιθώρια για κάτι άλλο πέραν της νίκης αφού από πολύ νωρίς προηγήθηκαν με 2-0. Στο 4ο λεπτό ο Γκουντρουμπής με σουτ, άνοιξε το σκορ και στο 11′ ο Ματτέα με τον ίδιο τρόπο διπλασίασε τα τέρματα.

Ο Σβορώνος είχε το δικό του διάστημα στο τελευταίο 20λεπτο όπου και άγχωσε την ομάδα του Αρσένου. Στο 72′ ο Κατσαγεωργίου υπέπεσε σε μαρκάρισμα και παράβαση πέναλτι, με τον Τόσκα να ευστοχεί και να μειώνει και 10 λεπτά αργότερα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από κοντά για να έρθει το ματς στα ίσια.

Το άγχος έφυγε με το 3-1 στις καθυστερήσεις, μετά από φάση διαρκείας και τον Αναστασίου να σκοράρει για το τελικό 3-1, που έδωσε μια βαθιά ανάσα στον Ολυμπιακό και την 4η θέση με την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Ατρόμητος Παλαμά τέλος δεν μπόρεσε να πάρει κάτι στην Λευκάδα, μιας και ο Τηλυκράτης ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε. Ο πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής πριν δύο χρόνια, φαίνεται να επέστρεψε μετά τον υποβιβασμό από την SL2 για να πρωταγωνιστήσει πάλι και το έδειξε αυτό κερδίζοντας τους Καρδιτσιώτες με 2-0.

Λαζαρίδης και Τουρλίδας από το πρώτο ημίχρονο οι σκόρερ για τους γηπεδούχους και η ομάδα του Μάγγου παρέμεινε στον 1 πόντο από την πρεμιέρα, και θα πρέπει να.. “ρεφάρει” στην επόμενη αγωνιστική με τον Άρη Φιλιατών εντός έδρας.

Αναλυτικά τα ρεπορτάζ των αγώνων:

ΑΟ Ανθούπολης – Ζάκυνθος 1-0 (8′ Βαγενάς)

Γήπεδο: Δημοτικό Αγιάς
Διαιτητής: Κουτρουμάνος(Καρδίτσας)
Βοηθοί: Αλεξόπουλος(Τρικάλων)-Λεωνίδας(Τρικάλων)

Συνθέσεις:
Ανθούπολη (Τσακμακίδης): Πατέτσος, Φουρκιώτης, Γκαλίτσιος, Μπαρούτας (33’ λτρ. Κορτσάρι), Παπαγεωργίου Β., Χατζησαββίδης (85’ Αρσενίδης), Χασομέρης, Παπαγεωργίου Θ. (67’ Λάιος), Βαγενάς, Αναγνώστης (85’ Ρίζος), Κατσαμάγκας.
Ζάκυνθος (Καραμαλίκης): Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος, Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης (46’ Ζελέκου), Γουσέτης, Μακρής, Στεργίου (46’ Αγγελούλης), Νικολίτσας (77’ Μεταξάς), Chiapparo (46’ Ανανιάδης), Παπανικόπουλος.

Αστέρας Πετριτή – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-4 (60′ Γκερμπεσιώτης, 90′ Ρούσης / 11′-26′ Μπαλλάς, 16′-37′ πεν. Ζυγκερίδης)

Γήπεδο: Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣ Κέρκυρας, Κανόνι
Διαιτητής: Μπούμπας(Ηπείρου)
Βοηθοί: Πασιάς(Ηπείρου)-Ευαγγέλου(Ηπείρου)

Συνθέσεις:
Αστέρας Πετριτή (Κορομπόκης): Τζαφέστας, Ξεπαπαδάκης Α., Ζίλο, Ζεϊμπέκης, Ρουμελιώτης, Ξεπαπαδάκης Χ., Κρητικός Ν., Τσιάβος, Ρούσης, Γκερμπεσιώτης, Αράθυμος
Αναγέννηση Καρδίτσας (Καβακάς): Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Σκόνδρας, Ανδρέου, Χειρίτραντας, Ζυγκερίδης, Ροχάνο, Μπαλλάς, Μηλιώτης, Μπαλτάς, Χιντζίδης

Ολυμπιακός Βόλου – ΓΑΣ Σβορώνου 3-1 (4′ Γκουντρουμπής, 10′ Ματέα, 90′ Αναστασίου / 72′ πεν. Τόσκας)

Γήπεδο: Ελασσόνας
Διαιτητής: Παπαδόπουλος(Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κουντουράς(Μακεδονίας)-Κωνσταντινίδης(Μακεδονίας)

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Ζέρης, Καμπέρης, Γιαννίτσης, Παπακώστας, Αρσένης, Παπαδάκος (71′ Παπαδήμος), Ματτέα (88′ Αναστασίου), Μπάλλας (71′ Τασιούλης), Μπουμπούκης (46′ Κατσαγεωργίου), Γκουντρουμπής (91′ Καραστέργιος).
ΓΑΣ Σβορώνου: Ζωγράφος, Κωνσταντινίδης, Μαλά, Γκαρατζιάς, Τόσκας, Ανανιάδης, Μιχαηλίδης, Τρούμπαλος, Στραβογιάννης, Δαλαμήτρας, Κουλούσιας.

ΑΟ Τρίκαλα – Θεσπρωτός 1-0 (53′ Σαμαντάς)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων
Διαιτητής: Τσιόβας(Ηπείρου)
Βοηθοί: Γκέλης(Ηπείρου)-Δρουδάκης(Κοζάνης)

Συνθέσεις:
ΑΟ Τρίκαλα (Μανούρας): Αναγνώστου, Σκούπρας, Σίνγκ (72′ Μπραντίτσας), Καρατάσιος, Σκόνδρας Ι., Κωστόπουλος, Ισαακίδης (55′ Αμπτελάχ), Σαμαντάς (72′ Πατρώνης), Λουκάς, Σκόνδρας Ν., Αλεξίου.
Θεσπρωτός (Ρότσα): Παγκράτης, Τσώτσος, Σαράκης (85ο Ζακόπουλος), Ντούκας, Ορφανός, Οικονομίκος (85ο Ζαφείρης), Μπάλλος, Τασιούλας, Γούλας (64ο Μαντίκας), Ροβίνας, Ράπτης (64ο Ασίμ).

Τηλυκράτης Λευκάδας – Ατρόμητος Παλαμά 2-0 (25′ Λαζαρίδης, 44′ Τουρλιδας)

Γήπεδο: Δημοτικό Λευκάδας “Πλάτων Γρηγόρης”
Διαιτητής: Σπήλιος(Αιτ/νιας)
Βοηθοί: Γαλάνης(Αχαΐας)-Σπυρόπουλος(Αχαΐας)

Συνθέσεις:
Τηλυκράτης Λευκάδας (Κατηφόρης): Ραγιάς, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λαζαρίδης, Λυρτζής (34΄ λ.τρ. Σκιαδάς), Τεγούσης, Περιστέρης, Κατσαμάγκας, Τσούτσης, Τουρλίδας, Ζδράβος.
Ατρόμητος Παλαμά (Μάγγος):Βιλανάκης, Ισούφης, Αντωνίου, Κούρκουλας, Γαργάλας (76′ Μάκρας), Κόκκινος (76′ Μπιώτης), Ευθυμιάδης (46′ Τρίμης), Μαλάκος (46′ Μορφάκης), Κουτζαηλίας, Αναγνώπουλος, Λόζος (64′ Πολύζος).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.29/09
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ3-1
ΑΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣΖΑΚΥΝΘΟΣ1-0
ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ1-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ2-4
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑΘΕΣΠΡΩΤΟΣ1-0
ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝΑΝΑΓ. ΑΡΤΑΣ2-1
ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥΚΟΖΑΝΗ0-1
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚ.ΑΤΡ. ΠΑΛΑΜΑ2-0
ΠΙΕΡΙΚΟΣΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ3-1

Η βαθμολογία:

ΘΟΜΑΔΑΒΑ
1ΑΝΑΓΕΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ62
2ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ62
3ΑΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ62
4ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ42
5ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚ.42
6ΠΙΕΡΙΚΟΣ42
7ΚΟΖΑΝΗ42
8ΖΑΚΥΝΘΟΣ32
9ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ32
10ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ32
11ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ22
12ΑΝΑΓΕΝ. ΑΡΤΑΣ12
13ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ12
14ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ12
15ΑΤΡ. ΠΑΛΑΜΑ12
16ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ02
17ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ02
18ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ02
Προβιβασμός – Super League 2
Πρόκριση – Πλέι Άουτ
Υποβιβασμός– ΕΠΣ

Η επόμενη αγωνιστική (3η – 06/10):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.
ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΑΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΓ. ΑΡΤΑΣΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
ΚΟΖΑΝΗΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΑΤΡ. ΠΑΛΑΜΑΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΠΙΕΡΙΚΟΣΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚ.
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!