Με επιστροφή της ΑΣΑ, άλλους 2 Θεσσαλούς και τον υποβιβασμό του περσινού φιναλίστ Αλμυρού, η φετινή National League 2 (Φορμάτ)

Η Αναγέννηση Καρδίτσας λόγω των περσινών προβλημάτων, από τις πλημμύρες, δεν κατέβηκε στις διοργανώσεις της National League 2 και του Κυπέλλου, ωστόσο φέτος επέστρεψε και είναι στον καταρτισμό του πρωταθλήματος για την σεζόν 2024-2025, μαζί με τους Τιτάνες Παλαμά και την Ανόρθωση Βόλου.

Στην φετινή 4η συνολικά κατηγορία ελληνικού μπάσκετ, δεν συμμετέχει κάποια τρικαλινή ομάδα, αφού “έπιασαν” τα σαλόνια και ο ΑΟ Τρίκαλα ανέβηκε κερδίζοντας το πρωτάθλημα στην NL1 και τα Τρίκαλα Basket είναι στην Ελίτ Λιγκ, επίσης με περσινή άνοδο, ενώ παράλληλα δεν θα είναι και ο Αλμυρός. Οι “Βολιώτες” δεν δήλωσαν συμμετοχή τελικά στις εθνικές κατηγορίες κι έτσι θα υποβιβαστούν στην Α1′ ΕΣΚΑΘ, όπου έγινε ήδη γνωστό ότι θα αγωνιστούν, μη μπορώντας έτσι να συνεχίσουν την φοβερή τους περσινή πορεία όπου έφτασαν μέχρι των τελικό αλλά ηττήθηκαν με 3-0 από την ανώτερη ομάδα του Κρομμύδα και τελικά έχασαν την άνοδο.

Την Αναγέννηση Καρδίτσας θα… “συντροφεύσουν” οι πρωταθλητές της περσινής Α1′ ΕΣΚΑΘ, της Ανόρθωσης Βόλου και οι Τιτάνες Παλαμά, που θα είναι και πάλι εκεί θέλοντας να κάνουν φέτος την δουλειά, διότι πέρυσι ήταν το φαβορί για άνοδο αλλά ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Αλμυρό. Οι 3 Θεσσαλικές ομάδες θα συμμετάσχουν στον 4ο όμιλο της National League 2.

To φορμάτ του πρωταθλήματος έχει καμία μεταβολή και θα γίνει σε 5 ομίλους με 12 ομάδες, εκ των οποίων ο πρωταθλητής του κάθε ομίλου θα κερδίσει την άνοδο στην NL1. Συνολικά θα υποβιβαστούν 20 ομάδες, δηλαδή 4 από κάθε όμιλο, με τους 2 τελευταίους να πέφτουν απευθείας και τους άλλους 4 από πάνω να δίνουν αγώνες πλέι άουτ (θέσεις 7-10 και 8-9) σε 2 νίκες με πλεονέκτημα έδρας των ομάδων των θέσεων 7 και 8, έτσι ώστε να προκύψουν άλλες δύο από κάθε όμιλο που θα πέσουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Για την ανάδειξη των πρωταθλητών, όπως πέρυσι, μετά την κανονική διάρκεια, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα πάνε κατευθείαν στα ημιτελικά και οι ομάδες στις θέσεις 3-6 και 4-5 θα παίξουν στα προημιτελικά μεταξύ τους. Το πλεονέκτημα έδρας θα έχει η ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά στην τελική κατάταξη με τις σειρές των προημιτελικών και των ημιτελικών να κρίνονται στις δύο νίκες και ο τελικός στις 3 (1ος απέναντι στον νικητή του 3-6 κι 2ος απέναντι στον νικητή του 4-5).

Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, ενώ οι υποχρεώσεις των ομάδων τόσο της NL1, όσο και της NL2 θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου με τους αγώνες Κυπέλλου, στα πρώτα στάδια της διοργάνωσης.

Οι όμιλοι της National League 2:

1ος Όμιλος

ΑΟ Αχαγιά 82
Παναχαϊκή ΓΕ
ΓΣ Γαργαλιάνων
ΑΕ Δόξας Πύρρου Άρτας
ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου
ΑΟ Αστέρας Τεμένης
Πήγασος ΑΟ Θυρέας
ΑΟ Αχαϊας Η Γαλήνη
ΑΟ Καλαμάτα 1980
ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας
ΝΟ Σαρωνίδας
ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου

2ος Όμιλος

ΓΣ Δάφνη Δαφνίου
ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου
ΚΑΠ
ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου
ΑΕ Ικάρου Καλλιθέας
ΑΚ. Μπάσκετ Ελευσίνας
ΓΣ Απόλλων Σμύρνης
ΔΑΣ Δραπετσώνας
ΑΟ Ίκαρος Νέας Σμύρνης
ΦΟ Βροντάδου
ΕΣ Κάδμος Θηβών
ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ

3ος Όμιλος

ΑΕ Πικερμίου
ΑΣΕ Δούκα
Πανναξιακός ΑΟΚ
ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης
ΑΟΦ Πορφύρας
ΓΣ Ηλιούπολης
ΑΟ Πεύκης
ΚΑΟ Μελισσίων
ΑΟ Ιωνικός Νίκαιας
ΓΣ Εργοτέλης
ΓΣ Μανδραϊκός
ΕΦΑΟ Ζωγράφου

4ος Όμιλος

ΓΣ Τιτάνες Παλαμά
ΑΣ Καστοριάς
Αετοί Βέροιας ΓΣ
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
ΑΠΣ Κούπα Κιλκίς
ΑΣ Άργους Ορεστικό
ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών
ΑΣ Διόσκουροι Κοζάνης
ΜΣΓ Ανόρθωσις Βόλου
ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών
ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας
Ιόνιος ΑΣ

5ος Όμιλος

ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας
Σταυρούπολη ΕΚ
ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης
ΑΣ Όλυμπος ΕΚΕ
ΜΠΑΣ Αγ. Βαρβάρας και Πεντακοσίων Καβ.
ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης
ΓΑΣ Βασιλικών
ΜΕΝΤ
ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας
ΑΟ Γαλάτιστας
ΑΣ Μακεδονικός
ΑΣ Πανόραμα

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!