Αλλαγή στο format της Βasket League για την νέα σεζόν – Τέλος ο 3ος γύρος – Με ΑΣ Καρδίτσας και φέτος στο πρωτάθλημα

Αύριο Τρίτη (23/07) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Basket League για την σεζόν 2024-2025, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι θα υπάρξουν φανερές διαφορές σε σχέση με πέρυσι στον τρόπο διεξαγωγής του πρωτάθληματος.

Με το πέρας της σεζόν 2023-2024, είχαν γίνει γνωστές 13 ομάδες που θα καταρτιζόταν στην Basket League, ωστόσο έχει οριστικοποιηθεί ότι ο πρωταθλητής της Ελίτ Λιγκ, ΑΟΝΣ Μίλων δεν θα συμμετάσχει. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε ορίσει γενική συνέλευση για να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να γίνει ΚΑΕ και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ωστόσο φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα και πλέον η υπόθεση έχει πάρει την νομική οδό.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, την σεζόν που έρχεται θα γίνει μια σημαντική αλλαγή. Ο τρίτος γύρος, που ήταν ο ενδιάμεσος από την κανονική διάρκεια και τα πλέι οφς, της τελικής οκτάδας, καταργείται κι έτσι χωρίς να είναι κάτι επίσημο ακόμα, το επικρατέστερο σενάριο είναι στην θέση αυτού του γύρου να μπούνε πλέι ιν μετά την κανονική διάρκεια (αγώνες -πιθανότατα στις δύο νίκες- μεταξύ του 7ου και του 10ου και του νικητή του 8ου με το 9ο απέναντι στον ηττημένο του 7-10) και στην συνέχεια οι πρώτοι 6 με τους 2 των πλέι ιν να συνεχίσουν στα πλέι οφς σε αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες και στην πορεία ο τελικός που θα αναδείξει τον πρωταθλητή να κριθεί στις 3 νίκες.

Επίσης πιθανότατα θα διεξαχθούν έξτρα αγώνες (πλέι άουτ) μεταξύ των δύο τελευταίων, χωρίς να έχει γνωστός ο αριθμός των νικών που θα κριθούν έτσι ώστε να κερδίσει την σωτηρία μία ομάδα, και μία να υποβιβαστεί στην Ελίτ Λιγκ.

Για τρίτη σερί σεζόν η Θεσσαλία θα “εκπροσωπηθεί” από τον ΑΣ Καρδίτσας στην Μπάσκετ Λιγκ. Το πολύ επιτυχημένο πρότζεκτ του ΑΣΚ από της χαμηλές κατηγορίες μέχρι και την καταξίωση στα… “σαλόνια” του μπάσκετ, μπαίνει φέτος σε κρίσιμο σημείο, αφού θα είναι η πρώτη σεζόν μετά τις αλλαγές στην διοίκηση και την φυγή του εμπνευστή της προσπάθειας, Γιάννη Μπουρούση και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν οι Θεσσαλοί θα μπορέσουν να εδραιωθούν στις μεγάλες κατηγορίες κάνοντας άλλη μία πολύ καλή σεζόν.

Οι ομάδες της φετινής Basket League:

Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός
Περιστέρι
Άρης
Προμηθέας Πάτρας
Κολοσσός Ρόδου
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Γ.Σ. Λαυρίου
Καρδίτσα
Μαρούσι
Πανιώνιος

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!