Α1′ ΕΣΚΑΘ: Δαναοί, ΑΕΤ και Φούντας έτοιμοι να παλέψουν με δύσκολες ομάδες σε όλη την Θεσσαλία (Ο χάρτης της νέας σεζόν)

Η σεζόν του μπάσκετ της Θεσσαλίας μπαίνει στην προετοιμασία της, ώστε να γίνουν όλα τα διαδικαστικά και να έχουμε τζάμπολ για το 2024-2025. Η προκήρυξη για την πρώτη κατηγορία Ερασιτεχνικού μπάσκετ της Θεσσαλίας (Α1′ ΕΣΚΑΘ) έκανε γνωστές τις 15 ομάδες που δικαιούνται να πάρουν μέρος και μέσα σε αυτές φυσικά είναι και οι 3 τρικαλινές, Δαναοί, Φούντας και ΑΕΤ, που για μία ακόμη σεζόν θα μπούνε στην κατηγορία για την καλύτερη δυνατή πορεία.

Παρόλο που στην περσινή σεζόν έλειψε η ανταγωνιστικότητα, γιατί η Ανόρθωση Βόλου πήγε “τρένο” κερδίζοντας όλα τα ματς και δεν βρήκε κανένα εμπόδιο για να πάρει το πρωτάθλημα και την άνοδο, οι τρεις “Τρικαλινοί” τα πήγαν πολύ καλά, είχαν τα δικά τους δυναμικά διαστήματα μέσα στην σεζόν διεκδικώντας την επιτυχία να συμμετάσχουν στα πλέι οφς, κάτι που δεν έγινε στην τελευταία αγωνιστική. Έτσι φέτος θα επιζητήσουν μια καλύτερη πορεία, με πρωταρχικό στόχο την, όσο το δυνατό γρηγορότερη παραμονή, και στην συνέχεια το καλύτερο πλασάρισμα.

Πέρυσι ο Φούντας Τρικάλων ήταν εκείνος που έκανε καλύτερο πρώτο γύρο και τον χειμώνα ήταν εντός της 4αδας των πλέι οφς, ωστόσο ο κακός δεύτερος γύρος του στέρησε αυτό το δικαίωμα. Στο δεύτερο μισό είχαμε τελείως διαφορετική εικόνα από τους Δαναούς και την ΑΕΤ. Ιδιαίτερα η ομάδα του Κουρμέντζα (και πλέον του Παπαθεωδόρου) βρισκόταν κοντά στις θέσεις το υποβιβασμού στον πρώτο γύρο, όμως ένα φοβερό δεύτερο μισό την οδήγησε να φτάσει μια ανάσα από την τετράδα, την οποία έχασε κυρίως στο εντός έδρας ματς με τον Ίωνα στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος, ενώ από την ίδια ομάδα της Μαγνησίας πληγώθηκε και η πολύ καλή ΑΕΤ, που κέρδισε αλλά όχι με την διαφορά για να την αφήσει εκτός πλέι οφς.

Εννοείται πως η “δουλεία” των τρικαλινών δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού στην φετινή σεζόν πέρα των άλλων 3 των περσινών πλέι οφς (Αγριά, Αμπελώνας, Ίωνας) που περιμένουμε αν θα είναι το ίδιο δυνατοί, προστίθενται οι δύο ιστορικές ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου και της ΑΕΛ που υποβιβάστηκαν από την National League 2 και θα πρέπει ανεξαρτήτως της κατάστασής τους να λογίζονται ως φαβορί, όπως και ο Αλμυρός που πέρυσι έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της NL2 και την άνοδο, αλλά έχασε στην σειρά των τελικών από τον ΑΟΤ και για εξωαγωνιστικούς λόγους θα βρίσκεται στην Α1′ ΕΣΚΑΘ.

Το φορμάτ της Α1′ ΕΣΚΑΘ για την σεζόν 2024-2025 θα είναι ακριβώς το ίδιο με πέρυσι κι έτσι μία ομάδα θα είναι εκείνη που θα πάρει την άνοδο για τις Εθνικές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα αν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, μετά από την κανονική διάρκεια, έχει 3 ή παραπάνω βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ανακηρύσσεται αυτόματα πρωταθλητής, αλλιώς θα γίνει η διαδικασία των πλέι οφς. Εκεί οι πρώτοι 4 θα αναμετρηθούν με στόχο τις 3 νίκες (θέσεις 1-4 και 2-3 στα ημιτελικά και οι νικητές στον τελικό) με τις ομάδες να κουβαλάνε τα ματς του πρώτου γύρου και τις σειρές να αρχίζουν είτε από το 1-1 είτε από το 2-0 (ή 0-2) και το πλεονέκτημα έδρας να το έχει εκείνη που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, προς την Α2′ ΕΣΚΑΘ θα υποβιβαστεί σίγουρα 1 ομάδα, και από κει και πέρα αν υποβιβαστούνε 2 Θεσσαλικές από την NL2 τότε θα πέσουν 2 κ.ο.κ.

Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος όπως ανακοινώθηκε θα είναι στις 5 Οκτωβρίου.

Οι ομάδες που δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Α1′ ΕΣΚΑΘ και πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 31/07 όπως ανακοινώθηκαν από την Ένωση:

  1. Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937
  2. Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ
  3. Γ.Σ.ΑΓΡΙΑΣ
  4. Γ.Σ.ΑΜΠΕΛΩΝΑ
  5. ΙΩΝΑΣ ΒΟΛΟΥ
  6. Α.Σ.ΔΑΝΑΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  7. ΑΡΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε
  8. ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  9. ΝΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  10. ΝΕΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  11. Α.ΕΒ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
  12. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  13. Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ
  14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  15. Γ.Σ.ΑΛΜΥΡΟΥ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!