Το 7ο το καλύτερο – Φοβερός Μίλτος Τεντόγλου έφερε το χρυσό για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα στο μήκος – Τι κάνανε οι Έλληνες το τελευταίο διήμερο (7-8/8)

Αφήσαμε πίσω την 12η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, κι έχουμε μπει για τα καλά στην τελική ευθεία αφού το Σάββατο θα παιχτούν τα τελευταία αγωνίσματα και την Κυριακή θα γίνει η τελετή λήξης.

Στην 11η και την 12η, είχαμε κρίσιμες μάχες για τους Έλληνες Αθλητές που μας άφησαν γλυκό-πικρες γεύσεις. Την Τρίτη η σπουδαιότερη επιτυχία ήρθε από τον τεράστιο Μίλτο Τεντόγλου στον άλμα εις μήκος, ο οποίος πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας οποιονδήποτε συνεχόμενη φορά, και έκανε το “back to back” μετά το Τόκιο το 2021.

Αυτό ήταν το 7ο μετάλλιο στο Παρίσι για την Ελλάδα, το οποίο ήταν και το καλύτερο αφού ήταν το πρώτο ελληνικό, με τον ύμνο εις την ελευθερίαν να ακούγεται για πρώτη φορά.

Από κει και πέρα, δυστυχώς δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια αφού, επίσης την Τρίτη οι Εθνικές μπάσκετ και πόλο γυναικών έμειναν εκτός της ζώνης μεταλλίων με ήττες-αποκλεισμούς στα προημιτελικά, ενώ την Τετάρτη δεν τα καταφέραμε σε δύο αθλήματα που είχαμε προσμονή για επιτυχία, αφού στο πόλο ανδρών, η Εθνική έμεινε εκτός ημιτελικών από την Σερβία, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη, έμεινε στην 9η θέση του επί κοντώ.

Αναλυτικά ο απολογισμός της 11η μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 για την Ελλάδα:

Η αρχή έγινε το μεσημέρι, με την Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών να παλεύει ενάντια στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία αλλά εντέλει να λυγίζει με 76-63 και να μένει εκτός ημιτελικών.

Η συνέχεια δόθηκε με τον Κάμερον Μαραμενίδη, ο οποίος κατετάγη 14ος στην έβδομη ιστιοδρομία του kite ανδρών στην ιστιοπλοΐα και υποχώρησε έτσι στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης.

Στη μεικτή κατηγορία 470, ο Οδυσσέας και η Αριάδνη Σπανάκη τερμάτισαν στην 4η και την 8η θέση στην 7η και την 8η ιστιοδρομία αντίστοιχα, παραμένοντας έτσι στη 12η θέση της γενικής κατάταξης και ζωντανοί για γη συμμετοχή στη Medal Race.

Ακολούθησε ο προημιτελικός στο πόλο γυναικών, με την Ελλάδα να μην τα καταφέρνει απέναντι στην Αυστραλία, να χάνει 9-6 και να συνεχίζει για τις θέσεις 5-8.

Το καλύτερο ωστόσο το είχαμε στο τέλος. Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά όταν είναι ο κορυφαίος άλτης μήκους στον κόσμο, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο και προσθέτοντας μία ακόμη τεράστια επιτυχία στο τεράστιο παλμαρέ του!

Αναλυτικά ο απολογισμός της 12η μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 για την Ελλάδα:

Την αρχή έκανε στην πάλη η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία ηττήθηκε με 3-2 στην προημιτελική φάση από την Γερμανίδα, Ανίκα Βεντλ και εναπόθεσε αρχικά τις ελπίδες της στο ρεπεσάζ, αρκεί η αντίπαλός της να έπαιρνε νίκη απέναντι στην Γκούζμαν Γέπες από τον Ισημερινό.

Αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε, η Βεντλ ηττήθηκε 10-0 και κάπως έτσι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν συνεχίζει στους φετινούς Αγώνες, οι οποίοι ήταν οι 4οι της καριέρας της και οι τελευταίοι, όπως σχολίασε λίγο μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμά της.

Πολύ καλύτερα πήγαν τα πράγματα για την Ελίνα Τζένγκο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μέλος της Team Future της Bwin, με βολή στα 63.22 μ. στην τρίτης της προσπάθεια εξασφάλισε εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του ακοντισμού, έχοντας την 5η καλύτερη επίδοση και ατομικό ρεκόρ για φέτος, το οποίο ήταν στα 61,71μ.

Οδυνηρή και σοκαριστική ήταν η εξέλιξη στο πόλο ανδρών. Η Ελλάδα πάλεψε μέχρι τέλους κόντρα στη Σερβία, όμως ένα γκολ του Γιάκσιτς στα 2 δευτερόλεπτα της στέρησε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά (11-12) και την άφησε εκτός μεταλλίων με άδοξο τρόπο.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο kite ανδρών της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία. Ο 22χρονος ήταν ενδέκατος στη γενική κατάταξη με 39 βαθμούς ποινής μετά την ολοκλήρωση της έβδομης κούρσας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των ιστιοδρομιών που οδηγούν στο… βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό συνέβη επειδή οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στη Μασσαλία δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί κάποια ιστιοδρομία στο kite ανδρών και το kite γυναικών κι έτσι οι πρώτοι δέκα σέρφερ της γενικής κατάταξης στα δύο αγωνίσματα θα μετάσχουν αύριο στις κούρσες των δύο ημιτελικών και του τελικού, προκειμένου να διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια.

Tέλος, η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με επιτυχία τρία ύψη, αλλά έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.80μ, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές της στον τελικό του άλματος επί κοντώ ούσα στην 9η θέση.

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!