Ολυμπιακοί Αγώνες – Ποδόσφαιρο: Πρώτη αγωνιστική στα 4 γκρουπ με έκτροπα στο Αργεντινή – Μαρόκο

Από τα επεισόδια που έγιναν στις καθυστερήσεις του αγώνα και την επιστροφή των ομάδων στο γήπεδο μετά από 2 ώρες ώστε να ακυρωθεί η ισοφάριση της Αργεντινής σημαδεύτηκε η πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλες οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας, έγιναν πριν την χθεσινή τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Παρισιού 2024, και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη.

Στον πρώτο όμιλο οι οικοδεσπότες Γάλλοι με τον Λακαζέτ αρχηγό, να σκοράρει, έβαλαν τρία γκολ στις ΗΠΑ, αλλά παίζοντας καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σημείωσαν όλα τα τέρματα για το τελικό 3-0, ενώ στο άλλο ματς η Νέα Ζηλανδία έκανε την πρώτη μίνι έκπληξη κερδίζοντας την Γουινέα του Ναμπί Κεϊτά με 1-2 που είναι φαβορί για να ακολουθήσει τους Γάλλους στους “8”.

Στον δεύτερο όμιλο είχαμε το επικό ματς που ήταν το πρώτο χρονικά, ξεκινώντας στις 4 μ.μ αλλά ολοκληρώθηκε στις 8μ.μ. Τελικό νικητής με σκορ 1-2 το Μαρόκο, απέναντι στην Αργεντινή, η οποία κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα να ισοφαρίσει σε 2-2. Μετά το γκολ ξέσπασαν επεισόδια με κάποιους οπαδούς να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και αφού οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια και ο κόσμος είχε αποχωρήσει, οι ομάδες επέστρεψαν και ο διαιτητής μέσω VAR ακύρωσε το γκολ και αμέσως μετά σφύριξε την λήξη που έδωσε την νικηφόρα πρεμιέρα στον Χακίμι που είναι αρχηγός. Το άλλο ματς είχε την δεύτερη έκπληξη, αφού το Ιράκ κατάφερε να κερδίσει με 2-1 την Ουκρανία και έβαλε τον εαυτό του υποψήφιο για να κάνει έκπληξη όσον αφορά τα δύο φαβορί του ομίλου.

Στον τρίτο όμιλο που είναι και ο πιο αδιάφορος, οι Ισπανοί πήραν την πρώτη νίκη με 1-2, απέναντι στο Ουζμπεκιστάν, παρόλο που ισοφαρίστηκαν και έχασαν και πέναλτι με λυτρωτή τον παραλίγο μοιραίο Γκόμεθ, ενώ “σούπα” με σκορ 0-0 ήταν το Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία και σίγουρα όποια από τις άλλες τρεις πλην της Ισπανίας προκριθεί στα προημιτελικά δεν θα έχει και πολλές ελπίδες, όπως φάνηκε στην πρεμιέρα.

Τέλος στον 4ο όμιλο, είχαμε μια φοβερή 5αρα της Ιαπωνίας στην Παραγουάη, αλλά μάλλον είναι και λίγο εξωπραγματικό, λόγω της χαμηλής δυναμικότητας που έδειξαν οι Παραγουανοί, όποτε μένει να δούμε αν θα συνεχίσουν το ίδιο οι Ιάπωνες, ενώ επίσης άγευστη, αλλά με γκολ, ισοπαλία είχαμε στο Μάλι – Ισραήλ (1-1).

Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής της Φάσης των Ομίλων του Ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων 2024:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
1ος ΟΜ
ΓΑΛΛΙΑΗΠΑ3-0
ΓΟΥΙΝΕΑΝΕΑ ΖΗΛ.1-2
2ος ΟΜ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΜΑΡΟΚΟ1-2
ΙΡΑΚΟΥΚΡΑΝΙΑ2-1
3ος ΟΜ
ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝΙΣΠΑΝΙΑ1-2
ΑΙΓΥΠΤΟΣΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.0-0
4ος ΟΜ
ΙΑΠΩΝΙΑΠΑΡΑΓΟΥΑΗ5-0
ΜΑΛΙΙΣΡΑΗΛ1-1

Οι βαθμολογίες:

ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΓΑΛΛΙΑ3
2ΝΕΑ ΖΗΛ.3
3ΓΟΥΙΝΕΑ0
4ΗΠΑ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΜΑΡΟΚΟ3
2ΙΡΑΚ3
3ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ0
4ΟΥΚΡΑΝΙΑ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΙΣΠΑΝΙΑ3
2ΑΙΓΥΠΤΟΣ1
3ΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.1
4ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒ
1ΙΑΠΩΝΙΑ3
2ΙΣΡΑΗΛ1
3ΜΑΛΙ1
4ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ0

Πρόκριση – Προημιτελικά
ΘΟΜΑΔΑΒΑΝIΗ
1ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ00000
2ΚΟΛΟΜΒΙΑ00000
3ΒΡΑΖΙΛΙΑ00000
4ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ00000

Πρόκριση – Φάση των “16”

Η επόμενη αγωνιστική (2η – Σάββατο 27/07):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
1ος ΟΜ
ΝΕΑ ΖΗΛ.ΗΠΑ
ΓΑΛΛΙΑΓΟΥΙΝΕΑ
2ος ΟΜ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΙΡΑΚ
ΟΥΚΡΑΝΙΑΜΑΡΟΚΟ
3ος ΟΜ
ΔΟΜΙΝ. ΔΗΜ.ΙΣΠΑΝΙΑ
ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝΑΙΓΥΠΤΟΣ
4ος ΟΜ
ΙΣΡΑΗΛΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
ΙΑΠΩΝΙΑΜΑΛΙ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!