Κόπα Αμέρικα 2024: Τα βραβεία της διοργάνωσης – Πρώτος σκόρερ ο Λαουτάρο – Έγραψε ιστορία σε ασσίστ ο Χάμες

Πέραν της δεύτερης συνεχόμενης κατάκτησης της Αλμπισελέστε και τον Μέσι να σηκώνει το Κόπα Αμέρικα στις ΗΠΑ, όπου αγωνίζεται και σε συλλογικό επίπεδο, στην συγκεκριμένη διοργάνωση είδαμε ότι υπάρχει ακόμα ο ποδοσφαιριστής Χάμες Ροντρίγκεζ.

Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ, που τα τελευταία χρόνια αλλάζει τις ομάδες “σαν τα πουκάμισα”, ήταν ο παλιός καλός Χάμες αυτή την φορά και αυτό μπορεί να μην αποτυπώθηκε από την κατάκτηση του τροπαίου, αφού έχασε τον τελικό, αλλά κέρδισε τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα έκανε και ένα ιστορικό ρεκόρ.

Σημειώνοντας 6 ασσίστ συνολικά, έγινε ο πρώτος που φτάνει αυτό τον αριθμό σε μία μόνο τελική φάση Κόπα Αμέρικα.

Τα υπόλοιπα βραβεία ανήκαν στην πρωταθλήτρια Αργεντινή, με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ να παίρνει μία προσωπική ρεβάνς μετά την αμφισβήτησή του, και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 5 γκολ. Τα 4 από αυτά τα πέτυχε στην φάση των ομίλων, ωστόσο το 5ο ήταν και το καλύτερο, παρόλο που στα νοκ άουτ έχασε την θέση του από τον Άλβαρεζ, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στην παράταση με την Κολομβία και έδωσε το τρόπαιο στους Αργεντίνους.

Τέλος καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά ήταν ο γνωστός “πεναλτάκιας” Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, ο οποίος δεν ήταν τόσο καλός στον τελικό αλλά για καλή του τύχη η Κολομβία ήταν αρκετά άστοχη, όμως πιο πριν έδειξε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, ανατρέποντας το χαμένο πέναλτι του Μέσι στους “8” με το Εκουαδόρ και πιάνοντας τα επόμενα κρίσιμα στην διαδικασία, στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά. Επίσης, φυσικά αυτός και η άμυνά του πιστώνονται την καλύτερη άμυνα του τουρνουά, με μόλις ένα γκολ παθητικό.

Οι πρώτοι σκόρερ (Τελικοί) του Κόπα Αμέρικα 2024:

ΘΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΓΚΟΛ
1Λ. ΜΑΡΤΙΝΕΖΑΡΓΕΝΤΙΝΗ5
2Σ. ΡΟΝΤΟΝΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ3
3Χ. ΑΛΒΑΡΕΖΑΡΓΕΝΤΙΝΗ2
4Λ. ΝΤΙΑΖΚΟΛΟΜΒΙΑ2
5Τ. ΚΟΡΝΤΟΜΠΑΚΟΛΟΜΒΙΑ2
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!