Η πρόκριση του Πετρούνια στον τελικό και τα δάκρυα της Κορακάκη – Τι έκαναν οι Έλληνες την 1η μέρα της Ολυμπιάδα (27/07)

Πλήθος ελληνικών συμμετοχών σε διάφορα αθλήματα στην πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των κρίκων και το κλάμα της Άννας Κορακάκη που δεν τα κατάφερε, λόγω προβλήματος, να ξεχωρίζουν.

Η μέρα ξεκίνησε ιδανικά για την ελληνική αποστολή, με τον Στέφανο Ντούσκο να προκρίνεται με άνεση στα προημιτελικά του σκιφ Ανδρών στην κωπηλασία, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε χρόνο 7:01,79 και όντας πιο αργός μόνο από τον Νεοζηλανδό, Τόμας Μάκιντος (6:55,92). Έτσι, πλέον ο Ντούσκος περιμένει να ξαναγωνιστεί στον ημιτελικό της Τρίτης (30/7, 11:10).

Η δράση για την ελληνική αποστολή συνεχίστηκε με κολύμβηση και με τους Αναστάσιο Βαζαίο, Παναγιώτη Μπολάνο, Στέργιο Μπίλα και Οδυσσέα Μελαδίνη να μένουν εκτός τελικού των 4Χ100 ελεύθερου Ανδρών, αφού ο χρόνος που έκαναν τους άφησε στη 16η θέση. Παράλληλα, εκτός ημιτελικού στα 100μ πεταλούδας έμειναν Άννα Ντουντουνάκη (ανήκει στην Team Future της bwin) και Γεωργία Δαμασιώτη. Η πρώτη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 58.14 και κατετάγη 19η, ενώ η δεύτερη έμεινε 23η με χρόνο 58.72. Μάλιστα, λίγο αργότερα σε δηλώσεις της η Ντουντουνάκη εμφανίστηκε σαφώς απογοητευμένη με το αποτέλεσμα, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της μπροστά στην κάμερα.

Επιστρέφοντας στα… ευχάριστα, ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά τους στα προκριματικά των κρίκων, συγκεντρώνοντας 14800 βαθμούς και παίρνοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει το τρίτο Ολυμπιακό του μετάλλιο, την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 16:00. Η απόδοσή του ήταν η 6η καλύτερη των προκριματικών, με τους Κινέζους, Τζινγκιουάν Ζου και Γιανγκ Λιου να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με 15300 και 15233 βαθμούς αντίστοιχα.

Λίγο αργότερα, η Εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών γνώρισε την ήττα με 15-6 από την πολύ ισχυρή ομάδα των ΗΠΑ, στην πρεμιέρα της για τον 2ο όμιλο. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου δεν μπόρεσαν να προβάλουν ουσιαστική αντίσταση κόντρα σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά και πλέον θα κληθεί να αντιδράσει κόντρα στην Ισπανία, την ερχόμενη Τετάρτη (31/7, 21:05).

Στην σκοποβολή και στα προκριματικά των 10μ αεροβόλο πιστόλι, η δις Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Άννα Κορακάκη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά της, αντιμετωπίζοντας βλάβες τις προηγούμενες μέρες με το πιστόλι της, ενώ παράλληλα δεν πρόλαβε να παραλάβει ένα μηχάνημα που χρειαζόταν για να τη βοηθήσει με ένα πρόβλημα στα μάτια της. Παράλληλα, αγωνίστηκε και άρρωστη με συνεχή πυρετό, ενώ μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού εμφανίστηκε πάρα πολύ απογοητευμένη και με δάκρυα στα μάτια της, σε δηλώσεις που έκανε. Εκτός τελικού έμεινε και η Χριστίνα Μόσχη, η οποία κατετάγη στην 29η θέση, συγκεντρώνοντας 569 βαθμούς.

Η δράση για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με την Εθνική ομάδα μπάσκετ να παλεύει σκληρά κόντρα στον πολύ ισχυρό Καναδά, στην επιστροφή της μετά από 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γνωρίζοντας όμως τελικά την ήττα με 86-79 στη Λιλ.

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!