Δεύτερο “ελληνικό” μετάλλιο με φοβερό Χρήστου – Ο απολογισμός της 6ης μέρας (01/08)

Ένα ιστορικό επίτευγμα έκανε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος με μια φανταστική εμφάνιση στον τελικό των 200 μ., ύπτιο, κατέκτησε την δεύτερη θέση και έφερε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.

Επίσης, με τον Στέφανο Ντούσκο να προκρίνεται στον τελικό, στο μονό σκιφ ανδρών, το Σάββατο και την Εθνική μας του πόλο να κάνει φοβερά πράγματα κερδίζοντας και τις ΗΠΑ συνεχίστηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αρχικά, νωρίς το πρωί, ο Στέφανος Ντούσκος έκανε το 4Χ4 για την ελληνική κωπηλασία και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του μονοθέσιου σκιφ των ανδρών, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (3/8), όπου θα έχει την ευκαιρία για ένα ακόμη μετάλλιο ή ακόμη καλύτερα να διατηρήσει την πρωτιά που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια.

Τα πράγματα δεν πήγαν εξίσου καλά για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία πήρε την 22η θέση στα 20 χλμ. βάδην. Η ίδια, πάντως, δήλωσε συγκινημένη: «Δεν ονειρευόμουν τόσο ωραίο φινάλε. Ποτέ μου. Εφέτος μου χαρίστηκαν πάρα πολλές εμπειρίες απροσδόκητα, χωρίς να το περιμένω».

Εντυπωσιακή ήταν η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, η οποία επικράτησε με 13-11 των ΗΠΑ, ανέβηκε στην κορυφή του 1ου ομίλου και εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά!

Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε πιο αργά το βράδυ. Μετά από φανταστική εμφάνισή του στον τελικό των 200μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου πήρε τη δεύτερη θέση και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης!

Τις επιτυχίες συνέχισε και ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ο οποίος έκανε εκπληκτική κούρσα και προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με τον έβδομο καλύτερο χρόνο! Έτσι, αύριο, Παρασκευή (02/08), στις 21:30 το βράδυ, ο 31χρονος πρωταθλητής μας θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος!

Στο τένις, τον αποκλεισμό γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε, ο Έλληνας τενίστας λύγισε από τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς και γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ, στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος, εκτός τελικού των 200μ. μεικτής ατομικής του Παρισιού έμεινε ο Απόστολος Παπαστάμος, τερματίζοντας 8ος στην ημιτελική σειρά του και συνολικά 16ος στην τελική κατάταξη.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο η εμπειρία της συμμετοχής αλλά και η 16η θέση του κόσμου είναι μεγάλη επιτυχία για τον νεαρό Έλληνα αθλητή, ολοκληρώνοντας έτσι τις υποχρεώσεις του στους Αγώνες 2024.

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!