Με απίστευτο Αναγνωστόπουλο και… μπόμπερ Βαβάτσικο τα Τρίκαλα Basket έκαναν καθοριστικό βήμα για την άνοδο (Βαθμολογία)

Με κυρίαρχο των… “αιθέρων” τον σέντερ τους, Αναγνωστόπουλο, τα Τρίκαλα Basket επικράτησαν με 71-86 του Φίλιππου Βέροιας, στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφς ανόδου της National League 1, στο παιχνίδι που έγινε σε ουδέτερη έδρα, όπως όλα τα ματς αυτής της διαδικασίας, στο κλειστό “Γιάννης Μπουρούσης” στην Καρδίτσα.

Ο σέντερ των “Τρικαλινών” ήταν φοβερός κάτω από την ρακέτα τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση, με πολλά ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ σκόραρε 21 πόντους, τους περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την πρώτη νίκη στην 1η αγωνιστική.

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο για 20 και κάτι λεπτά με τον Φίλιππο να παίρνει κάποιες μικρές διαφορές ανά διαστήματα ο κόουτς Θανάσης Γιαπλές είχε την πολυτέλεια των έμπειρων παικτών στα κρίσιμα σημεία όπως ο Τσιαβές και ο Βαβάτσικος. Ο δεύτερος μάλιστα έκλεισε τον αγώνα με 20 πόντους, εκ των οποίων τους 19 πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο, με φοβερά συνεχόμενα τρίποντα παίζοντας “καταλυτικό” ρόλο στην εκτόξευση της διαφοράς στο τέλος.

Έτσι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα που γίνεται στο Κλειστό της Θεσσαλικής πόλης, ανάμεσα στους τρεις ηττημένους των φετινών τελικών του πρωταθλήματος και θα ολοκληρωθεί εντός τριών ημερών, την Κυριακή, η ομάδα των Τρικάλων ανέβηκε στην κορυφή με 2 πόντους και στο +15 της διαφοράς πόντων με την ομάδα από την Ημαθία να μένει δεύτερη με 1 και -15. Τρίτο το Αιγάλεω που έκανε ρεπό και αύριο θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Τρίκαλα Basket (17:00) σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να κλειδώσουν με το 2 στα 2 την πρώτη θέση και την άνοδο στην Ελίτ Λιγκ και το τελευταίο ματς, την Κυριακή, να είναι αδιάφορο.

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Το φύλλο αγώνα:

Φίλιππος Βέροιας – Τρίκαλα Basket 71-86 (21-19, 38-36, 56-59, 71-86)

Διαιτητές: Πιτσίλκας-Ευφραιμίδης-Σπυρόπουλος

Συνθέσεις:
Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 17 (1), Αποστολίδης 13 (3), Κάτζος 4, Ξενιτίδης 20 (4), Μπένας 11 (1), Φλιάτης, Καραγιώργος 3 (1), Μελαδιανός 3.
Τρίκαλα Basket (Γιαπλές): Βαβάτσικος 20 (4), Νέσης13, Τσιαβές 12 (2), Αναγνωστόπουλος 21 (1), Κολότσιος 5 (1), Μπαλόπουλος 12 (2), Πρέκας, Αργυρούλης, Μπουργανός 3 (1).

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των Πλέι Οφς των Τελικών της National League 1:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛ. ΣΚΟΡ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ.ΤΡΙΚΑΛΑ BASKET71-86
ΡΕΠΟ: ΑΙΓΑΛΕΩ

H Βαθμολογία:

ΘΟΜΑΔΑΒΑΠ
1ΤΡΙΚΑΛΑ BASKET21+15
2ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ.11-15
3ΑΙΓΑΛΕΩ000

Προβιβασμός – Elite League

Η επόμενη αγωνιστική (2η – Σάββατο 25/05):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΤΡΙΚΑΛΑ BASKETΑΙΓΑΛΕΩ
ΡΕΠΟ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ.

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!