Το… “απόλυτο μηδέν” για Ριζαριό και Αχιλλέα Μπάρας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε ένα ματς χωρίς καθόλου ένταση και “νεύρο” Γίγας Ριζαριού και Αχιλλέας Μπάρας έμειναν στο 0-0 και δεν κατάφερε να ξεχωρίσει κάποιος όσον αφορά την παραμονή, στο σημαντικό ματς της 18ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΤ, στον 1ο όμιλο.

Γίγας Ριζαριού – Αχιλλέας Μπάρας 0-0

Γήπεδο: Ριζαριού
Διαιτητής
: Αλεξόπουλος
Βοηθοί: Πλόκας-Ράτζας

Συνθέσεις:
Γίγας Ριζαριού
: Σαλταγιάννης, Κουτελίδας, Τσιώλης, Μπουσιακάρης(56′ Αθανασίου), Παπαλεξανδρής(80′ Ζωγράφος), Τσίντζας, Κανόνι(80′ Γιαννακάκος), Κωτούζας(77′ Πλούμης), Τσάτσος, Τσιακμάνης Μ., Τσιακμάνης Ι.(56′ Καλογήρου).
Αχιλλέας Μπάρας: Γαλάνης Ξ., Μπαούσης, Ντάουλας, Γαλάνης Α., Κλιάφας, Μπουρτσουκλής, Ντάκος(61′ Γιάγκος), Νούζι(70′ Αντωνάκος), Θεοδωρίδης, Αλεξίου(87′ Βλαχοκώστας), Καπασάκης.

Το ματς:

Με μία αλλαγή στην διαιτητική τριάδα πριν την έναρξη του αγώνα άρχισε η αγωνιστική, μιας και ο Πέτσας που αρχικά ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα, δήλωσε “κόλλημα” και ήταν άρρωστος οπότε την τύχη του αγώνα έκκρινε ο Αλεξόπουλος με βοηθούς τους Πλόκα και Ράτζα. Η αναμέτρηση παρά το γεγονός ότι στα “χαρτιά” ήταν ντέρμπι για την παραμονή δεν είχε αυτό το χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να πετύχουν κάποιο γκολ και στην ουσία να αλληλου-εξουδετερώνονται και να μην έχουμε πολλές καλές στιγμές. Η πρώτη πραγματική απειλή σημειώθηκε στο 31′, για τους φιλοξενούμενους με την ατομική ενέργεια του Καπασάκη, ο οποίος βρήκε τον χώρο έξω από την περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ απέκρουσε και μπλόκαρε σε δύο χρόνους ο Σαλταγιάννης. Στο 39′ ο πιο κινητικός Αχιλλέας είχε άλλη μια τελική στο στόχο, με τον Νούζι να βρίσκεται μέσα στην περιοχή από αριστερά αλλά το χαμηλό σουτ μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας Σαλταγιάννης.

Μετά το “άγευστο” πρώτο μέρος το Ριζαριό έκανε δυναμικό ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο και κατάφερε να απειλήσει νωρίς. Στο 46′ ο Κωτούζας πάτησε την περιοχή από δεξιά, αλλά το πρώτο σουτ στο στόχο για τους γηπεδούχους μπλόκαρε ο Γαλάνης.

Μετά την μία ώρα αγώνα και συγκεκριμένα στο 62′ ο Αχιλλέας έχασε σημαντική ευκαιρία με το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και τον Νούζι αφύλακτο στο δεύτερο δοκάρι να κάνει την προβολή, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαλταγιάννη. Το παιχνίδι έκλεισε με άλλες δύο καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους με τον Αλεξίου να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία στην έξοδο του Σαλταγιάννη με τους αμυντικούς του, και να γίνεται αποδέκτης αλλά του σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιάγκος έπιασε ένα ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και τον διαιτητή Αλεξόπουλο να σφυρίζει την λήξη.

Έτσι χωρίς να ξεχωρίσει κάποια ομάδα η διαφορά παρέμεινε στον 1 πόντο με τον Αχιλλέα στην 8η θέση με 12 πόντους και το Ριζαριό στους 11 και εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Την επόμενη αγωνιστική θα υπάρξει δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι παραμονής με το Ριζαριό να παίζει εκτός έδρα με το Μεγαλοχώρι, που έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά την 4αρα επί του Κεφαλοβρυσιακού, ενώ ο Αχιλλέας Μπάρας θα υποδεχθεί την ΑΕΚ Σαραγίων.

Το φιλμ του αγώνα:

13′ Σουτ από τον Κωτούζα, έξω από την εστία του Αχιλλέα Μπάρας.
14′ Ατομική ενέργεια και σουτ από τα αριστερά του Νούζι, η μπάλα άουτ.
31′ Πρώτο σουτ στο στόχο για τον Αχιλλέα, με τον Καπασάκη εκτός περιοχής και τον Σαλταγιάννη να μπλοκάρει σε δύο χρόνους.
39′ Ο Νούζι πάτησε την περιοχή από αριστερά, το συρτό δεξί σουτ του μπλόκαρε ο Σαλταγιάννης.
41′ Ο Αλεξίου σημάδεψε από αριστερά το απέναντι “γάμα” της εστίας του Ριζαριού, η μπάλα έφυγε άστοχα άουτ.
46′ Πρώτο σουτ στο στόχο για το Ριζαριό με τον Κωτούζα μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά τον Γαλάνη να αποκρούει.
50′ Φιλόδοξη προσπάθεια από πολύ μακριά του Τσάτσου, αλλά ωραίο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
62′ Σημαντική ευκαιρία για τον Αχιλλέα με παράλληλο γύρισμα από δεξιά και τον Νούζι στο δεύτερο δοκάρι να κάνει την προβολή αλλά να νικιέται από τον Σαλταγιάννη.
84′ Άλλη μία καλή ευκαιρία για τον Αχιλλέα, με τον Σαλταγιάννη να χάνει την μπάλα στην έξοδο του και τον Αλεξίου να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε.
95′ Ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής του Γιάγκου, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ριζαριού.

Φωτογραφίες:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!