Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΤ ο Πύργος κερδίζοντας τον Πορταϊκό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ολοκληρώθηκε το “παζλ” με τις τέσσερεις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα ημιτελικά του φετινού Κυπέλλου ΕΠΣΤ, με τον Πύργο να επικρατεί με 2-0 του Πορταϊκού στην έδρα του, χάρη στα γκολ του Ρίζου και του Οικονόμου στο δεύτερο ημίχρονο και να είναι έτοιμος να μπει στην κλήρωση με τους ΑΟ Τρίκαλα, ΑΕΤ και Απόλλων Λυγαριάς.

ΑΟ Πύργου – Πορταϊκός 2-0 (56′ Ρίζος, 90+7′ Οικονόμου)

Γήπεδο: Πύργου
Διαιτητής: Κουτσάγιας
Βοηθοί: Δερμάνης-Τατσιόπουλος

Συνθέσεις:
ΑΟ Πύργου
(Τσιούκας): Λαζαρίνας, Τομαράς, Καπλιώνης, Πολύμερος, Σκαρλέας, Τσιάμης, Πρεβέντης, Οικονόμου, Ρίζος(62′ Ζυγούρης), Τσακμάκης(90′ Γεωργούλας), Αρβανίτας(57′ Σακελλαρίου).
Πορταϊκός (Σαργιώτης): Διογένης, Σοφοκλέους, Βαγενάς Σ.(75′ Βαγενάς Γ.), Τζιουβάρας(70’Τσαρούχας), Κωνσταντάκος, Κωστάκης, Αλεξίου, Μανώλης, Χριστοφή, Χαρζηχαραλάμπους, Πανάγος, Κουτσικούρης.

Το ματς:

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να μην θέλουν να ρισκάρουν και να μην δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο να προσπαθούν με ορθολογικό ποδόσφαιρο να επιβληθούν. Ο Πορταϊκός είχε την πρώτη στιγμή στο ματς με το σουτ εκτός περιοχής από τον Αλεξίου και τον Λαζαρίνα να πέφτει στην γωνία του αλλά δεν ανησύχησε με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 24′ και σε σημείο που ο Πύργος είχε ισορροπήσει με την κατοχή της μπάλας στα πόδια του, ο Πορταϊκός έχασε την πρώτη καλή στιγμή του προημιτελικού από στατική φάση. Ο Χριστοφή εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και μετά την πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω του Πανάγου ο Χατζηχαραλάμπους έπιασε το σουτ στο πίσω δοκάρι από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 33′ από μια κομπίνα σε φάουλ. Ο Οικονόμου εκτέλεσε πλασαριστά από αριστερά με τον Τσακμάκη να κάνει το πλασέ και τον Τσιάμη να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με τον τερματοφύλακα Διογένη να μπλοκάρει.

Στο 40′ ο Πορταϊκός απείλησε και πάλι από μακρινή σέντρα-σουτ του Πανάγου από αριστερά, που ανάγκασε τον Λαζαρίνα να διώξει με υπερένταση πάνω από τα δοκάρια του σε κόρνερ. Από το κόρνερ του Μανώλη ο Χατζηχαραλμάμπους βρέθηκε και πάλι αφύλακτος αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πύργος διαχειρίστηκε καλύτερα το ματς και κατάφερε να είναι και ουσιαστικός. Αν και η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους με το σουτ του Χριστοφή, στο 51′, εκτός περιοχής και τον Λαζαρίνα αφού απέκρουσε να πέφτει σε δεύτερο χρόνο και να μπλοκάρει, στο 56′ ήρθε το 1-0. Μετά από πλάγιο από αριστερά ο Πρεβέντης έκανε με μία το γέμισμα στην περιοχή και ο Ρίζος με έξυπνη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Διογένη.

Από κει και πέρα φτάσαμε μέχρι το φινάλε του αγώνα για να “ανάψει” το παιχνίδι, με τον Πορταϊκό να πιέζει μαζικά για την ισοφάριση και τον Πύργο να χτυπάει στην κόντρα αντεπίθεση. Μάλιστα σε μία από αυτές ο Πρεβέντης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή στο 90′ και σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι. Στο 94′ ο Πορταϊκός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Κωστάκη από καλή θέση βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα Λαζαρίνα.

Εν τέλει και με τον Πορταϊκό όλο ψηλά στο γήπεδο, ο Πύργος έγραψε το 2-0 στο 90+7′ (σσ παίχτηκαν 10′ καθυστερήσεων) με τον Οικονόμου να παίρνει την ασσίστ και να πατάει την περιοχή από αριστερά. Ο εξτρέμ των κόκκινων ήταν ψύχραιμος στο τελείωμα γράφοντας το τελικό 2-0.

Έτσι η πορεία του Πορταϊκού μετά την πρόκριση επί της Πηγής, σταματάει στους “8”, ενώ ο Πύργος ξεπέρασε κατά σειρά τα εμπόδια της Αγίας Μονής και του Ριζαριού και πλέον της ομάδας της Πύλης, φτάνοντας στην επιτυχία των ημιτελικών και ελπίζοντας για την καλύτερη δυνατή διάκριση στον θεσμό.

Το φιλμ του αγώνα:

10′ Σουτ του Αλεξίου εκτός περιοχής, έξω από το κάθετο δοκάρι του Λαζαρίνα 
15′ Προσπάθεια με τον Οικονόμου μέσα από την περιοχή και αριστερά το παράλληλο γύρισμα που ήταν δυνατό και η μπάλα πέρασε έξω.
24′ κόρνερ του Χριστοφή από δεξιά, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Πανάγο, ο Χαρζηχαραλάμπους έπιασε το σουτ από καλό σημείο η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
33′ Φαουλ από αριστερά του Οικονόμου πλασαριστα, ο Τσιακμανλης έκανε συρτό σουτ μέσα από την περιοχή με τον Τσιάμη να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας και τον Διογένη να μαζεύει. 
40′ σέντρα-σουτ του Παναγου ο Λαζαρίνας έδιωξε πάνω από τα δοκάρια με υπερένταση.
40′ κόρνερ του Μανώλη κεφάλια άστοχη του αφύλακτου Χαρζηχαραλάμπους από καλή θέση.
51′ ο Χριστοφή βρήκε χώρο έξω από την περιοχή το δυνατό σου εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Λαζαρίνας.
56′ 1-0: ο Πρεβέντης ύψωσε στην περιοχή μετά από πλάγιο από αριστερά και ο Ρίζος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα.
63′ Αντεπίθεση και διαγωνίου σουτ μέσα από την περιοχή του Σακελλάριου η μπάλα άουτ.
90′ δοκάρι για τον Πύργο με τον Πρεβέντη να βρίσκει χώρο και να απειλεί με μακρινό σουτ.
94′ ευκαιρία για τον Πορταϊκό με σουτ του Κωστάκη και τον Λαζαρίνα να αποκρούει και πάλι. 
96′ Εκτέλεση φάουλ με γέμισμα από την μεσαία γραμμή για τον Πορταϊκό, η γυριστή αδύναμη κεφαλιά του Βαγενά Γ. δεν βρήκε στόχο.
97′ 2-0: Νέα αντεπίθεση για τον Πυργό, ο Οικονόμου ήταν εύστοχος στο τετ α τετ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Φωτορεπορτάζ:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!