Πλεονέκτημα για την παραμονή η Κρύα Βρύση, κερδίζοντας τον Αχιλλέα Μπάρας με γκολάρα του Θ. Λιακόπουλου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής ο Θοδωρής Λιακόπουλος έκρινε το μπαράζ κατάταξης στο Κηπάκι, ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπάρας και την Κρύα Βρύση και έδωσε το πλεονέκτημα στους “κίτρινους” ενόψει της παραμονής στην Α’ ΕΠΣ Τρικάλων.

Αχιλλέας Μπάρας – Κρύα Βρύση 0-1 (80′ Λιακόπουλος Θ.)

Γήπεδο: Κηπακίου
Διαιτητής: Τζάνης
Βοηθοί: Δερμάνης-Ράτζας

Συνθέσεις:
Αχιλλέας Μπάρας (Μπαούσης): Λουκίδης, Μπαούσης (C), Νταούλας, Γαλάνης, Νούζι, Θεοδωρίδης, Καπασάκης, Λιάκος (70′ Μπατίκας), Γιάγκος (46′ Τόσκα), Ντάκος, Παπαδόπουλος.
Κρύα Βρύση (Πούλιος-Δεσποτούλης): Ζέρβας, Χριστοδουλόπουλος, Λιακόπουλος Γ., Φόρτουνης, Γιαννάκης (90+4′ Φάιας), Σταμούλης, Θώμος (90′ Ζάρρας), Κορσάρι, Παπαγεωργίου, Κοντοτόλης (C), Λιακόπουλος Θ.

Το ματς:

Όπως ήταν λογικό και δεδομένου ότι το ματς ήταν σαν νοκ άουτ τελικός, υπήρχε πολλή προσοχή στα μετόπισθεν των δύο ομάδων, αλλά και αρκετό άγχος που έβγαινε σε κάποιες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Στην γενική εικόνα, η Κρύα Βρύση κατάφερε να ελέγξει το ματς και είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και περισσότερο απειλητική, όπου κατάφερε να σημειώσει και το γκολ της νίκης.

Τα πρώτα 45′ ήταν μοιρασμένα, από πλευράς δημιουργίας ευκαιριών, με την καλύτερη στιγμή να είναι για τον Αχιλλέα Μπάρας, στην πρώτη φάση του αγώνα, όταν στο 10′ ο Νούζι έκανε την ατομική ενέργεια και ο Νταούλας βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή για το σουτ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ζέρβα. Από κει και πέρα, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν από τις αριστερές πλευρές που ήταν πιο δυνατές με τα ανεβάσματα του Λιακόπουλου Γ., για τους τυπικά φιλοξενούμενους, και τις ατομικές ενέργειες του Νούζι για τον Αχιλλέα. Σε κάποιες επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις η Κρύα Βρύση επιχείρησε κυρίως με μακρινά σουτ, αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί και έτσι το 0-0 έμεινε με την λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα των Πούλιο-Δεσποτούλη ανέβασε αισθητά ρυθμό και απείλησε περισσότερο. Στο 55′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Θώμο να κρατά την μπάλα στην μεσαία γραμμή και να κάνει την μπαλιά, βρίσκοντας τον Γιαννάκη σε καλό σημείο ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το “γάμα” της εστίας του Λουκίδη. Στο 61′ ο Αχιλλέας απείλησε ξανά, με ατομική προσπάθεια του Νούζι και συρτό σουτ εκτός περιοχής με τον Ζέρβα να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει, ενώ 2 λεπτά αργότερα ήταν και πάλι σειρά των “κίτρινων” να απειλήσουν, από το φάουλ με γέμισμα του Λιακόπουλου Θ., ο Λιακόπουλος Γ. προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και ο Λουκίδης έκανε καλή επέμβαση.

Η Κρύα Βρύση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 80′ μετά από ενέργεια του πολύ κινητικού και σε αυτό το ματς Κοντοτόλη, ο οποίος δεν βρήκε χώρο να απειλήσει λίγο έξω από την περιοχή και έσπασε για τον Λιακόπουλο Θ., δεξιά, που επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο απέναντι “πράθυρο” για το πολύ ωραίο 0-1.

Στο φινάλε ο Αχιλλέας Μπάρας προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, αλλά η άμυνα της Κρύας Βρύσης κατάφερε να αποκρούσει τις προσπάθειές τους, με σημαντικότερη το παράλληλο γύρισμα του Παπαδόπουλου που έδιωξε τελευταία στιγμή ο Κορσάρι σε κόρνερ.

Έτσι η ομάδα του Δήμου Μετεώρων πανηγύρισε το πλεονέκτημα απέναντι στους “Τρικαλινούς” και σε μεγάλο βαθμό εξασφάλισε την παραμονής της στην Α’ Κατηγορία περιμένοντας να δει τι θα γίνει τόσο με την Β’ ΕΠΣΤ κι αν συμμετάσχουν κανονικά οι πρωταθλητές, αλλά και με την Γ’ Εθνική όπου μένει η μάχη του ΑΟΤ για την σωτηρία και φυσικά την πορεία του πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΤ στα μπαράζ προς την Γ’ Εθνική.

Φωτορεπορτάζ:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!