Λυγαριά – Καστράκι 0-2: Απτόητος ο Βράχος συνέχισε αήττητος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Την νίκη που αγωνιστικά και μαθηματικά “κλειδώνει” την συμμετοχή του στα μπαράζ του πρωταθλήματος πέτυχε ο Βράχος Καστρακίου, στην 20η “στροφή ” του 2ου ομίλου, στο σημαντικό ματς με τον Απόλλωνα στην Λυγαριά, επικρατώντας 0-2, και περιμένοντας τις τελικές εξελίξεις όσον αφορά την συμμετοχή του στο “φάιναλ φορ”, με βάση το θέμα που ήρθε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα με το μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Απόλλων Λυγαριάς – Βράχος Καστρακίου 0-2 (15′ Αλμπάνης Β., 90′ Αλμπάνης Α.)

Γήπεδο: Λυγαριάς
Διαιτητής: Κοντίνος
Βοηθοί: Μπάλας-Δερμάνης

Συνθέσεις:
Απόλλων Λυγαριάς (Κακούσιος): Ζιάγκας, Καραλής (60′ Ζυγολίκας), Στεφάνου Δ., Πιρέ, Στεφάνου Γ., Μερμίγκης, Αρβανίτης, Γάκης, Παπαευθυμίου (70′ Λιάκος), Χονδρογεωργόπουλο, Κοθράς (70′ Παύλου).
Βράχος Καστρακίου (Σακελλαρίδης): Μπόμπολας, Γιάννης, Μπαλογιάννης, Γκόβαρης, Κοττόρι, Σαμούτης, Αλμπάνης Α., Θεοδώρου, Σινάι (70′ Τσιαντούλας), Μπαούτης, Αλμπάνης Β. (90′ Μισιρλής).

Το ματς:

Με πολλές απουσίες και αλλαγές στις βασικές τους 11αδες παρατάχτηκαν οι δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις πιο σημαντικές, λόγω του τραυματισμού του Ζαρόπουλου στο προηγούμενο ματς με την Κρύα Βρύση και τον Μπόμπολα να παίρνει την θέση του, ενώ ο Γιαννούλας ταλαιπωρήθηκε από ίωση που τον άφησε εκτός. Το ματς γενικότερα είχε χαμηλό ρυθμό και λιγοστές καλές στιγμές, με το Καστράκι να εκμεταλλεύεται καλύτερα τα δικά του διαστήματα σε σχέση με την Λυγαριά, καταφέρνοντας να σκοράρει δις.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν και το πρώτο γκολ, με τον Θεοδώρου να επιμένει από δεξιά με δύο σέντρες, με την πρώτη να απομακρύνεται χαμηλά στο πρώτο δοκάρι και την δεύτερη να βρίσκει στο δεύτερο τον αφύλακτο Βασίλη Αλμπάνη ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έφτασε τα 16 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Από κει και πέρα οι ομάδες κέρδισαν αρκετά στημένα, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν, ενώ χαρακτηριστικό σε όλο το αγώνα ήταν οι αλληλοκαλύψεις που γινόταν και από τις δύο ομάδες και οι πολύ λίγες στιγμές αδράνειας, με τις άμυνες και περισσότερο αυτή του Καστρακίου, να παίρνουν πολύ καλό βαθμό. Σε μία από αυτές ο Απόλλωνας έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Χονδρογεωργόπουλο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να παίρνει ωραία κάθετη πάσα, αλλά στο πλάγιο τετ α τετ από δεξιά μέσα από την περιοχή νικήθηκε, από την σωτήρια επέμβαση του Μπόμπολα.

Στο δεύτερο ημίχρονο μετά από σχεδόν ένα τέταρτο με το ίδιο σκηνικό και χαμηλή ένταση, ακολούθησε ένα δυνατό δεκάλεπτο για την Λυγαριά η οποία προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς και έκανε τις πρώτες καλές στιγμές της. Στο 58′ ο Γιώργος Στεφάνου έκανε το παράλληλο γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Γάκης μέσα από την περιοχή με την μπάλα να σκάει σούταρε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Παπαευθυμίου εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με τον Μπόμπολα να δείχνει και πάλι έτοιμος και να διώχνει στην γωνία του σε κόρνερ. Τρίτη καλή στιγμή 4 λεπτά για τους γηπεδούχους, με τον Γάκη και πάλι, που έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά και προσπέρασε δύο αντιπάλους, κέρδισε και την κόντρα μπαίνοντας στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ του, έφυγε έξω.

Στην συνέχεια φτάσαμε στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ώστε οι δύο ομάδες να γίνουν απειλητικές, και τελικά να γίνει και το 0-2. Αρχικά χάθηκε μία καλή στιγμή από κάθε πλευρά με την Λυγαριά να απειλεί από κόρνερ του Γάκη από αριστερά και τον Παύλου να μην πιάνει καλά το γυριστό, ενώ ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να παίρνει ύψος και τον Μπόμπολα να μαζεύει, και τον Βασίλη Αλμπάνη από το Καστράκι να κάνει ατομική ενέργεια από αριστερά αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Ζιάγκας.

Ακριβώς στο 90′ ο Αλέξανδρος Αλμπάνης “τελείωσε” το ματς, μετά από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από απευθείας φάουλ του Τσιαντούλα στα σώματα και τον Σαμούτη να επαναφέρει με σέντρα από δεξιά. Μετά την απομάκρυνση ο σκόρερ έπιασε με μία το σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στην γωνία για το 0-2 και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς για τον Βράχο Καστρακίου.

Έτσι η ομάδα του Σακελλαρίδη έφτασε τις 15 νίκες και διατήρησε το αήττητό της σε 20 αγωνιστικές, ενώ έμεινε στην κορυφή με 2 πόντους διαφορά από τον ΑΣ Μετέωρα, και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν αρχικά θα υποδεχθεί το Κεφαλόβρυσο και στην συνέχεια θα γίνει το ντέρμπι κορυφής με τα Μετεώρα στην Καλαμπάκα.

Από την άλλη ο Απόλλωνας είδε το Δενδροχώρι να τον προσπερνά στην τρίτη θέση, αλλά να έχει και πάλι το δικαίωμα να βρεθεί εκεί αφού θα πάρει άνευ αγώνα την νίκη με τον Πυργετό και ο Μέγας Αλέξανδρος θα έχει ρεπό, το άλλο Σάββατο. Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα του Κακούσιου θα είναι το γειτονικό ντέρμπι με την Πηγή εκτός έδρας, στο φινάλε της κανονικής περιόδου, όπου θα είναι κρίσιμο για την μάχη της 3ης θέσης, αφού είναι ανοιχτό το σενάριο να δώσει τελικά εισιτήριο για τα μπαράζ.

Φωτορεπορτάζ:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!