Ανατροπή του Πύργου στην ΑΕΤ και πρόκριση για δεύτερη φορά στην ιστορία του στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΤ μετά από πολλά χρόνια, και το μακρινό 1977-1978, θα βρεθεί ο ΑΟ Πύργου, που νίκησε με ανατροπή την ΑΕΤ στο Κηπάκι και τελικό αποτέλεσμα 1-3.

 

 

ΑΕΤ- Πύργος 1-3 (4′ Τσαρούχας / 20′ πεν.-75′ Πρεβέντης, 48′ Οικονόμου)

 

Γήπεδο: Κηπακίου
Διαιτητής: Λεωνίδας
Βοηθοί: Τζάνης-Αβραάμ

 

Συνθέσεις:
ΑΕΤ (Στάμος): Παπαγεωργίου, Σκρέκας, Τσιόβολος, Σάλλαρι, Νίστας, Κακαράντζας(82′ Μπιλιάλης), Τζιώκας, Μπάνιας(60′ Τασιούλας), Κωσταρέλος, Τσαρούχας, Βραζάλης.
Πύργος (Τσιούκας): Λαζαρίνας, Καπλιώνης(58′ Ζυγούρης), Τουμάρας, Πολύμερος, Σκαρλέας(80′ Ρίζος), Τσιάμης, Τσάτσος, Οικονόμου, Πρεβέντης, Τσιακμάκης(46′ Νίντος), Σακελλαρίου.

 

 

Το ματς:

 

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες και περισσότερο για την ΑΕΤ η οποία κατάφερε να αιφνιδιάσει και να προηγηθεί μόλις στα 4 λεπτά. Ο Κωσταρέλος πήρε την μπάλα από δεξιά και έκανε ωραία κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή για τον Τσαρούχα, ο οποίος κέρδισε στο τετ α τετ τον Λαζαρίνα για το 1-0 και ένα ακόμη γκολ στο Κύπελλο φέτος για τον μεσοεπιθετικό των “κόκκινων” μετά το χατ τρικ με την ΑΕΚ Σαραγίων στα προημιτελικά. 

 

 

Ο Πύργος προσπάθησε μεθοδικά να ισορροπήσει το ματς και τα κατάφερε, και μάλιστα ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 20′. Ο Πολύμερος βρέθηκε στην γωνία, εντός της περιοχής από αριστερά, όπου δέχθηκε μαρκάρισμα με τον διαιτητή Λεωνίδα να καταλογίζει πέναλτι. Ο Πρεβέντης ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-1. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στην… γνώριμη ισοπαλία των δύο για φέτος, μιας και τα δύο ματς του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκαν στο 1-1.

 

Στο δεύτερο μέρος ο Πύργος μπήκε δυνατά και πάγωσε πλήρως την ΑΕΤ, αφού ολοκλήρωσε την ανατροπή μόλις στο 48′. Ο Οικονόμου βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και επιχείρησε ωραίο ευθύβολο σουτ που “τρύπησε” τον τερματοφύλακα Παπαγεωργίου και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Τσιούκα. Αυτό “έγειρε την πλάστιγγα” προς τους φιλοξενούμενου οι οποίοι ήταν περισσότερο απειλητικοί και στην συνέχεια χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με το πλασέ του Πρεβέντη μέσα από την περιοχή που έδιωξε στην γωνία ο Παπαγεωργίου σε κόρνερ και το οριζόντιο δοκάρι από το δυνατό φάουλ του Νίντου με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να βρίσκει και πάλι την μπάλα. Από την άλλη η ΑΕΤ προσπάθησε κυρίως με στατικές φάσεις να εκμεταλλευτεί το “ύψος της” για να επιστρέψει στο ματς αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω λόγω της σταθερότητας και του τερματοφύλακα Λαζαρίνα.

 

 

Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Πρεβέντης, ο οποίος βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά, και άλλη μία στην παραγωγική σεζόν που κάνει. Ο Αρχηγός του Πύργου πήρε την πάσα από τον Τσιάμη μέσα στην περιοχή από αριστερά και πρόλαβε να τσιμπήσει προ του Παπαγεωργίου που έκανε την έξοδο, η μπάλα στην συνέχεια βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Πρεβέντης που ακολούθησε την φάση, πρόλαβε τους αμυντικούς και την έσπρωξε στα δίχτυα.

 

 

Έτσι οι “Πυργιώτες” φτάνουν στον μεγάλο τελικό μετά από πολλά χρόνια, και θα αντιμετωπίσουν τον ΑΟ Τρίκαλα. Σε εκείνη την παρουσία τους είχαν ηττηθεί από τον ΑΣ Μετέωρα με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι, μετά από το ισόπαλο 2-2. Από την άλλη η ΑΕΤ ολοκληρώνει την πορεία της στα ημιτελικά του θεσμού και της απομένει άλλο ένα ματς για το πρωτάθλημα, ώστε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για φέτος.

 

Φωτορεπορτάζ:

 

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!