Πιο… δυνατός στην βροχή και στην λάσπη ο Διγενής πήρε το ντέρμπι με τα Σαράγια και έμεινε μόνος πρώτος

Σε ένα ματς που έλειψε το καλό ποδόσφαιρο και οι ποιοτικές ευκαιρίες αλλά κανονικό ντέρμπι, όσον αφορά την δύναμη και το πάθος, ο Διγενής Νεοχωρίου επικράτησε 2-1 του ΑΟ Σαραγίων στο γήπεδο του και συνέχισε με το απόλυτο και μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Διγενής Νεοχωρίου – ΑΟ Σαραγίων 2-1 (7′-37′ Παπαδόπουλος / 66′ Αλεξόπουλος)

Γήπεδο: Νεοχωρίου “Μπάμπης Παπαχατζής”
Κάλυψη: FB365 – E-RADIO LIVE (Ακούστε την Μετάδοση)
Διαιτητής: Κοντινός
Βοηθοί: Παπαγεωργόπουλος-Μπαϊρακτάρης

Συνθέσεις:
Διγενής Νεοχωρίου (Αγγελάκης): Ευαγγέλου, Τέλλιος, Ασημάκης, Μυλερός, Καταρέλος, Μαχαίρας, Κουρκουλιώτης, Τσιούφης, Βαρναβίδης, Βασιλείου, Παπαδόπουλος.
Αλλαγές: Μέος, Ευθυμίου, Σακαρέλης.
ΑΟ Σαραγίων (Λούλιος): Τσιότρας, Παπαδόπουλος, Σωτηρίου, Ντότα, Αλεξόπουλος, Κοθράς, Καμπέρης, Καλιακούδας, Γραμματικός, Ψύρρας, Σουλεημάνης.
Αλλαγές: Καρκαντέρας, Λάλλος.

Όντας ισόβαθμες στην κορυφή του 1ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΤ με 18 βαθμούς και το 6 στα 6 πριν από το παιχνίδι, ήταν βέβαιο ότι το ματς αυτό της 8ης αγωνιστικής θα είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι. Έτσι κι έγινε με τα σημεία που κρίθηκε η αναμέτρηση να είναι η δύναμη και οι μάχες σώμα με σώμα που δόθηκαν από τους ποδοσφαιριστές στην λάσπη και το νερό, διότι όσο παιρνούσε η ώρα ο αγωνιστικός χώρος γινόταν όλο και πιο βαρύς.

Το Νεοχώρι κατάφερε να αιφνιδιάσει πλήρως στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και να προηγηθεί πολύ νωρίς, μόλις στο 7′ με τον Παπαδόπουλο στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ο Βαρναβίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον επιθετικό των “κόκκινων” που άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Αγγελάκη πάτησε στην ανεβασμένη ψυχολογία και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της. Αρχικά ο Τσιούφης γύρισε παράλληλα από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή, με τον Ντότα να βάζει την προβολή και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιότρα και στην σύνεχεια κόρνερ, γλιτώνοντας το αυτογκόλ. Λίγες στιγμές αργότερα ο Βαρναβίδης σέντραρε και πάλι από τα δεξιά και ο αφύλακτος Βασιλείου στο πίσω δοκάρι πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ των Σαράγιων να αποκρούει σωτήρια και στην συνέχεια οι αμυντικοί να διώχνουν πάνω στην γραμμή σε κόρνερ. Μετά το 20λεπτο το ματς ισορρόπησε και τα Σαράγια έχασαν τις δικές τους στιγμές να ισοφαρίσουν με δύο καλές στιγμές του Σουλεημάνη. Στην πρώτη μετά από επιμονή του Καλιακούδα από τα δεξιά, που πάλεψε με την άμυνα του Διγενή και με την μπάλα να κολλάει, και γύρισμα ο επιθετικός του φιλοξενούμενων έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ίδια κατάληξη και μετά την σέντρα από τα δεξιά του Ντότα, λίγο αργότερα, με τον Ευαγγέλου να κάνει λανθασμένη έξοδο και να χάνει την μπάλα και τον Σουλεημάνη να σουτάρει, με σώματα μπροστά του, και να στέλνει και πάλι την μπάλα έξω.

Στο 37′ ήρθε το 2-0 με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος πήρε την μπάλα λίγο πιο πίσω από το κέντρο και έτρεξε όλη την αντεπίθεση μόνος του από αριστερά φτάνοντας εσωτερικά λίγο έξω από την περιοχή. Το συρτό του σουτ κατέληξε χαμηλά στην γωνία του Τσιότρα για το δεύτερο προσωπικό τέρμα του επιθετικού του Διγενή.

Στο δεύτερο μέρος τα Σαραγια δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς. Αφού προειδοποίησαν με τον Καλιακούδα με σουτ μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Ευαγγέλου, έκαναν το 2-1 από στατική φάση. Μετά από κόρνερ στο 66′, ο Καρκαντέρας, που είχε περάσει ως αλλαγή, πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Αλεξόπουλο να επωφελείται και από κοντά να μειώνει και να αναγκάζει τον Διγενή στο πρώτο γκολ παθητικό για φέτος. Το σκορ αυτό, ωστόσο, έμεινε μέχρι το τέλος με τους παίκτες του Αγγελάκη να διαχειρίζονται το αποτέλεσμα, χάνοντας εκείνοι τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο τέλος του ματς, που ολοκληρώθηκε με την 7 νίκη σε ισάριθμα ματς των “ερυθρόλευκων”.

Επόμενη υποχρέωση για τους δύο το ερχόμενο Σάββατο, με το Νεοχώρι να παίζει εκτός έδρας με την Δήμητρα και τα Σαράγια να υποδέχονται τον Πύργο στην έδρα τους.

Φωτορεπορτάζ:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!