Ντέρμπι με δύναμη και πάθος στην Καλαμπάκα και το Νεοχώρι να παίρνει την πρόκριση

Ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Διγενή Νεοχωρίου, ώστε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΤ, απέναντι στα Μετέωρα, σε ένα κλασικό ντέρμπι τοπικού το οποίο θα μπορούσε να ήταν και ο τελικός της διοργάνωσης.

Ήταν δεδομένο ότι εφόσον η κληρωτίδα ανέδειξε ένα τόσο δυνατό ζευγάρι, θα συνεπάγονταν τον αποκλεισμό ενός εκ των φαβορί για διάκριση και εν τέλει στις λεπτομέρειες η ομάδα του Νίκου Αγγελάκη, που επέστρεψε ως αντίπαλος για να πληγώσει την πρώην ομάδα του, ήταν εκείνη που πήρε την πρόκριση και τα Μετέωρα αναγκάζονται να “αποχαιρετήσουν” έναν από τους φετινούς στόχους.

ΑΣ Μετέωρα – Διγενής Νεοχωρίου 0-1 (68′ Γούλας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας “Βασίλης Καρακίτσιος”
Διαιτητής: Κοντίνος
Βοηθοί: Αλεξόπουλος-Παπαγεωργόπουλος

Συνθέσεις:
ΑΣ Μετέωρα (Αυγέρος): Γκουλιώνης, Πούλιος(86′ Λαμπαδάριος), Ράντζας Δ., Φορτούνης, Δρόσος, Καραμούζης(69′ Ζησόπουλος), Καλτσάς, Θώμος, Μαρούδας, Ψαθογιαννάκης(69. Μόκας Θ.), Νταλούκας(69′ Πολυζόπουλος).
Διγενής Νεοχωρίου (Αγγελάκης): Ευάγγελου, Ασημάκης, Μπονέλης, Τέλλιος, Μυλερός, Βασιλείου(76′ Καταρέλος), Κουρκουλιώτης(83′ Γκάτης), Μαχαίρας, Βαρναβίδης (61′ Γούλας), Τσιούφης, Παπαδόπουλος.

Το ματς:

Με στόχο να επιβληθούν και οι δύο στον αντίπαλο, μιας και πρόκειται για δύο ποιοτικές ομάδες που θέλουν την κατοχή της μπάλας το παιχνίδι κύλησε με τον καθένα να έχει τα δικά του διαστήματα και κρίθηκε στο ποιος ήταν πιο ουσιαστικός. Το Νεοχώρι φανήκε στο ξεκίνημα του αγώνα να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν εκείνο που απείλησε πρώτο με δύο φάσεις μέσα σε ένα λεπτό. Στο 18′ μετά από κόρνερ από αριστερά του Βασιλείου ο Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης στο δεύτερο δοκάρι αλλά το σουτ του εξουδετέρωσε ο Γκουλιώνης. Στην εξέλιξη της φάσης το Νεοχώρι κέρδισε δεύτερο κόρνερ και μετά την εκτέλεσε, ξανά στο δεύτερο δοκάρι ο Μυλερός αυτή την φορά από δύσκολη γωνία θέλησε να νικήσει τον Γκουλιώνη, όμως το σουτ του βρήκε εξωτερικά στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στην συνέχεια ήταν σειρά των γηπεδούχων να βγουν μπροστά και να βρουν τις δικές τους στιγμές. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Νταλούκας συνεργάστηκε από δεξιά με τον Μαρούδα και στο γύρισμα του τελευταίου ο Νταλούκας που είχε πατήσει την περιοχή έκανε το σουτ αλλά βρήκε σε σωστή θέση τον Ευαγγέλου που έδιωξε με τις γροθιές.

Στο φινάλε του ημιχρόνου οι δύο πλευρές μέτρησαν από μία κλασική ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Αρχικά στο 36′ ο Μαχαίρας έφυγε προς την περιοχή των Μετεώρων αλλά το σουτ από καλή θέση απέκρουσε ο Γκουλιώνης, ενώ στο 45′ ο Καλτσάς βρέθηκε μέσα στην περιοχή από αριστερά σε πλάγιο τετ α τετ και το πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Με τα Μετέωρα να κερδίζουν αισθητά μέτρα στον γήπεδο για περίπου ένα τέταρτο ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Ωστόσο αυτό το διάστημα δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ και το Νεοχώρι αντέδρασε και ευτήχησε να σκοράρει. Στο 67′ ο Γούλας που είχε περάσει πριν λίγο αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα των Μετεώρων και μετά τις κόντρες ήταν ψύχραιμος στο τελείωμα για να γράψει το 0-1. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, μιας και στο επόμενο διάστημα τα Μετέωρα ρίσκαραν και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 90′ μετά από σέντρα από δεξιά και κεφαλιά προς τα πίσω του Καταρέλου με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να μην μπορεί κάποιος να την στείλει στα δίχτυα.

Έτσι ο Διγενής Νεοχωρίου είναι αυτός που προκρίνεται στους “8” και θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλο ενώ τα Μετέωρα κοιτάζουν το επόμενο ματς το Σάββατο με την Πηγή, ούτως ώστε να κοιτάξουν πλέον μόνο το πρωτάθλημα.

Φωτορεπορτάζ:

 

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!