Νεοχώρι – Μετέωρα: Ένας θα σηκώσει το 49ο πρωτάθλημα στην Φήκη με 17 κατακτήσεις μεταξύ των πιο παραδοσιακών ομάδων της ΕΠΣΤ (Προαναγγελία)

Έφτασε η μεγάλη ώρα του αυριανού τελικού της Α’ ΕΠΣ Τρικάλων, όπου Διγενής Νεοχωρίου και ΑΣ Μετέωρα θα διεκδικήσουν στον τελικό της Φήκης, την κατάκτηση του τίτλου στο 49ο πρωτάθλημα της ιστορίας.

“Κόκκινοι” και “κιτρινομπλέ” μοιράζονται τις κορυφές σε Πρωταθλήματα και Κύπελλα με τους Καλαμπακιώτες να έχουν πανηγυρίσει 10 πρωταθλήματα και 14 Κύπελλα και την ομάδα της Οιχαλίας να μετρά 7 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα.

Έτσι λοιπόν αύριο αν όχι στις 6μιση με το σφύριγμα της λήξης των 90 λεπτών, λίγο αργότερα αν έχουμε παράταση ή και πέναλτι, θα μάθουμε αν ο ΑΣ Μετέωρα των Λουλέ-Τσιρογιάννη θα ανέβει στην κορυφή για δεύτερη σερί χρονιά ή αν ο Διγενής Νεοχωρίου θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, όταν πρόπερσι και πάλι στην Φήκη είχε επικρατήσει των Μετεώρων και είχε πανηγυρίσει, ενώ συνέχισε με την άνοδο στην Γ’ Εθνική, για να έρθει ο υποβιβασμός και φέτος ξανά να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Πολλές κοινές ιστορίες μεταξύ των δύο, αφού είναι το παραδοσιακό ντέρμπι του τοπικού με κυριότερη σε αυτόν τον τελικό του προπονητή Νίκου Αγγελάκη, ο οποίος πέρυσι ήταν στην πλευρά των νικητών και φέτος επιστρέφει ως αντίπαλος και στην “κόκκινη” πλευρά, ενώ και αρκετοί ποδοσφαιριστές μετράνε συνεχόμενες κατακτήσεις και παρουσίες στους τελικούς και από τις δύο πλευρές.

Το Νεοχώρι έχει τον “αέρα” με συνεχόμενες νίκες στα τελευταία ματς μεταξύ τους, αφού πέραν του τελικού το 2022, οι δύο ομάδες βρέθηκαν 2 φορές για το Κύπελλο με το περσινό ματς στους “8” να κερδίζει με 1-2 στην Καλαμπάκα, ενώ και πάλι στο στάδιο “Β. Καρακίτσιος” φέτος για τους “16” του θεσμού ο νικητής ήταν ίδιος με σκορ 0-1.

Το πρόγραμμα του τελικού των πλέι οφς της Α’ ΕΠΣΤ:

Μ. Τρίτη 30/04, 16:30

Γήπ. Φήκης: Διγενής Νεοχωρίου – ΑΣ Μετέωρα (Πέτσας, Αλεξόπουλος-Παπαγεωργόπουλος, Τζάνης)

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!