Με ημιτελικά και τελικό ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΤ – Ένας όμιλος από του χρόνου

Αλλάζει το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Τρικάλων. Τόσο φέτος, με κάποιες μικροαλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής, όσο από του χρόνου που θα επιστρέψει στον κλασσικό του καταρτισμό με έναν όμιλο. Το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ξανά σε δύο ομίλους, των 11 ομάδων, ωστόσο αλλάζει ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή, αφού μετά το πέρας των 20 αγωνιστικών (2 γύρων), θα διεξαχθούν μπαράζ-final 4, όπου θα μπούνε οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου και θα δώσουν μεταξύ τους “χιαστί” μονά ματς ώστε να βγει το ζευγάρι του τελικού (μονός και αυτός). Όλα τα παιχνίδια των μπαράζ θα δοθούν σε ουδέτερες έδρες.

Από την Α’ ΕΠΣΤ θα υποβιβαστούν απευθείας οι 3 τελευταίοι του κάθε ομίλου, ώστε για την σεζόν 2024-2025 να παραμείνουν 16 ομάδες συν 2 που θα “ανέβουν” από την Β’ ΕΠΣΤ. Έτσι το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα γίνει με έναν όμιλο των 18 ομάδων, επιστρέφοντας στην ουσία στις εποχές “προ covid”.

Σχετικά με την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, το πιθανότερο σενάριο είναι οι αρχές Οκτώβρη, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ακόμα.

Δείτε το πρόγραμμα της πρεμιέρας και πολλά στοιχεία της Α’ ΕΠΣΤ πατώντας εδώ…

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!