Με ήρωα Γκουλιώνη ο ΑΣ Μετέωρα προκρίθηκε επί των Σαραγίων στον τελικό των μπαράζ της Α’ ΕΠΣΤ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα του ο ΑΣ Μετέωρα πήρε την πρόκριση, στον μεγάλο τελικό των πλέι οφς της Α’ ΕΠΣΤ. Ο Θέμης Γκουλιώνης απέκρουσε δύο πέναλτι, στην διαδικασία που οδηγήθηκε ο ημιτελικός μεταξύ των “κιτρινομπλέ” και του ΑΟ Σαραγίων, μετά το 1-1 στην κανονική δάρκεια.

ΑΣ Μετέωρα – ΑΟ Σαραγίων 4-3 ΠΕΝ (1-1) (5′ πεν. Κοτσιλιάνος / 56′ Μπαλάφας)

Γήπεδο: Πύργου
Διαιτητής: Κουτσάγιας
Βοηθοί: Μανασής, Τζάνης

Συνθέσεις:
ΑΣ Μετέωρα (Λουλές-Τσιρογιάννης): Γκουλιώνης, Ράντζας Σ. (53′ Φορτούνης (C)), Δρόσος, Νταλούκας (C), Ράντζας Δ., Καραμούζης (113′ Σιούτας), Θώμος, Καλτσάς (60′ Κατσιούλας), Κοτσιλιάνος (53′ Κοτσιλιάνος), Ψαθογιαννάκης, Μαρούδας.
ΑΟ Σαραγίων (Λιούλιος): Τσιότρας, Αλεξόπουλος, Τσιγαρίδας Θ., Σάββας (22′ Γραμματικός Κ.), Ντότα, Κοθράς, Καμπέρης (C), Ψύρρας (44′ λ.τ. Αρκούδας), Τσιγαρίδας Κ., Γραμματικός Β. (110′ Σίμος), Μπαλάφας.

Το ματς:

Σε ένα παιχνίδι που όπως αναμενόταν είχε ένταση και δυνατές μονομαχίες, μιας και το διακύβευμα ήταν μεγάλο οι δύο ομάδες όταν τους δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό του και να δημιουργήσουν, αλλά παράλληλα να μην ρισκάρουν ώστε να διαφυλάξουν και την ισοπαλία. Στην ουσία η εικόνα της αναμέτρησης ήταν με τον ΑΟ Σαραγίων να καταφέρνει να ελέγξει την μεσαία γραμμή και να έχει περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες, αλλά τα Μετέωρα να είναι πιο επικίνδυνα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και να έχει πιο κλασσικές ευκαιρίες.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν πλήρως μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Ψαθογιαννάκη, να παίρνει κάθετη πάσα από τον Καλτσά αλλά στο τετ α τετ ο Τσιότρας του είπε ‘όχι”, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία από το ξεκίνημα. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας των Λουλέ-Τσιρογιάννη ήταν και πάλι πωταγωνιστής 3 λεπτά αργότερα, όταν και πάλι από πάσα του Καλτσά, πάτησε την περιοχή από δεξιά και στην κλειστή ντρίπλα δέχθηκε το μαρκάρισμα με τον διαιτητή Κουτσάγια να δίνει πέναλτι. Ο Κοτσιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος χαμηλά στην αριστερή γωνία για το 1-0 στο 5’.

Ο Τέο Λιούλιος προχώρησε σε αλλαγή μόλις στα 22′ αφού είδε κενά στην άμυνα τα οποία τα εκμεταλλευόταν τα Μετέωρα, με τον Γραμματικό Κ. να μπαίνει στην θέση του Σάββα και τον Τσιγαρίδα Κ., να πηγαίνει στα αριστερά της άμυνας για να αναλάβει το μαρκάρισμα του πολύ κινητικού Ψαθογιαννάκη μέχρι εκείνο το σημείο. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους τα Σαράγια προσπάθησαν να ισορροπήσουν και κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί με μια φάση διαρκείας, αρχικά με τον Μπαλάφα ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από γέμισμα, αλλά πριν γίνει επικίνδυνος ο Γκουλιώνης πρόλαβε να μαζέψει και στην συνέχεια το παράλληλο γύρισμα μέσα από την περιοχή του Τσιγαρίδα Κ., πέρασε ανεκμετάλευτο.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο με γκολ νωρίς αλλά από την άλλη πλευρά. Στο 56′ ο Αλεξόπουλος επιχείρησε γέμισμα λίγο πιο μπροστά από την μεσαία γραμμή, με το οποίο βρήκε τον Γραμματικό Β. μέσα στην περιοχή από αριστερά κι εκείνος έκανε με μία το σουτ. Η μπάλα έφυγε παράλληλα στην εστία όμως στην πορεία της βρέθηκε ο Μπαλάφας που την βρήκε με το σώμα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Από κει και πέρα φτάσαμε στο φινάλε των 90′ για να γίνουν δύο μεγάλες στιγμές. Στο 90+1′ ο Μαρούδας πήρε την σέντρα του Ράντζα Δ., από αριστερά μέσα στην περιοχή και μετά το κοντρόλ γύρισε παράλληλα βρίσκοντας αφύλακτο τον Θώμο, ο οποίος όμως με το κακό του πόδι το δεξί έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 90+4′ τα Σαράγια απείλησαν να αρπάξουν την πρόκριση με την μακρινή εκτέλεση φάουλ του Τσιγαρίδα Κ. με την μπάλα να παίρνει ψιλοκρεμαστή πορεία και να δυσκολεύει τον Γκουλιώνη, πηγαίνοντας και στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην συνέχεια ο Κοθράς επωφελήθηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το γκολ να ακυρώνεται με άμεσο σφύριγμα του Κουτσάγια για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον Μαρούδα, το οποίο έφερε έντονες διαμαρτυρίες και πολλά νεύρα στην συνέχεια από την πλευρά των “πράσινων”.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση μετά το τελικό 1-1, εκεί οπού μειώθηκαν πολύ οι δυνάμεις των ποδοσφαιριστών και ο ρυθμός όπως ήταν λογικό έπεσε. Η μοναδική καλή στιγμή που ήταν και μεγάλη, ήρθε για τα Μετέωρα στις καθυστερήσεις και στο 120+1′ με τον Σιούτο που είχε περάσει πριν λίγο ως αλλαγή, μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά με τον Ψαθογιαννάκη να τσιμπάει την μπάλα μέσα στην περιοχή και τον έμπειρο αμυντικό να μην την βρίσκει καλά από την μικρή περιοχή και να την στέλνει άουτ.

Έτσι μετά και το έξτρα 30λεπτο ο ημιτελικός πήγε στα πέναλτι εκεί όπου αναδείχθηκε σε απόλυτος πρωταγωνιστής ο Γκουλιώνης. Ο γκολκίπερ των Μετεώρων απέκρουσε δύο πέναλτι, το τρίτο του Μπαλάφα και το τελευταίο του Ράπτη για τα Σαράγια και κατάφερε να σβήσει και το μειονέκτημα που είχαν οι “κιτρινομπλέ” από το χαμένο πέναλτι του Μαρούδα, που εκτέλεσε δεύτερος. Σκόραραν Σιούτας, Φορτούνης, Δρόσος, Νικλητσιώτης κατά σειρά και οι Τσιγαρίδας Κ., Καμπέρης, Αλεξόπουλος για το τελικό 4-3 στην διαδικασία.

Έτσι ο ΑΣ Μετέωρα είναι ο δεύτερος φιναλίστ που θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί σεζόν, από τον Διγενή Νεοχωρίου την Μ. Τρίτη στον μεγάλο τελικό, σε μια επανάληψη της προπέρσινης σεζόν, όπου τότε είχαν πανηγυρίσει οι “κόκκινοι” ενώ οι δυο τους πρόλαβαν να τα πούνε φέτος άλλη μια φορά στο Κύπελλο, όπου στους “16” το Νεοχώρι πανηγύρισε την πρόκριση με 0-1 στην Καλαμπάκα.

Από την άλλη ο ΑΟ Σαραγίων κλείνει μια δύσκολη χρονιά, που άρχισε με τις μεγάλες καταστροφές λόγω των πλημμυρών που έπληξαν και την ομάδα, αλλά με επιτυχία και φέτος αφού “ακούμπησε” ξανά τον τελικό με την επόμενη μέρα να υπάρχει θέληση να είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Το φιλμ του αγώνα:

1′ Κάθετη πάσα του Καλτσά στο Ψαθογιαννάκη, ο οποίος αστόχησε στο τετ α τετ με τον Τσιότρα να αποκρούει
5′ Γκολ για τα Μετέωρα με τον Κοτσιλιάνο να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Ψαθογιαννάκης
9′ Φάση διαρκείας για τα Μετέωρα μέσα στην περιοχή των Σαραγίων με τον Θώμο να πιάνει ένα σουτ αλλά την μπάλα να κοντράρει
11′ Μακρινό σουτ του Καλτσά, η μπάλα έφυγε έξω από το κάθετο δοκάρι του Τσιότρα
22′ Ατομική ενέργεια του Ψαθογιαννάκη από δεξιά ο οποίος από το όριο της περιοχής σούταρε με τον Τσιότρα να διώχνει στην γωνία του
28′ Άλλη μία προσπάθεια του Ψαθογιαννάκη με το σουτ του με το αριστερό αυτή την φορά να φεύγει ψηλά άουτ
30′ Πρώτη καλή στιγμή για τα Σαράγια, με το γέμισμα στην περιοχή και τον Μπαλάφα να μην προλαβαίνει οριακά να μπει στην πορεία της μπάλας και τον Γκουλιώνη να μαζεύει. Στην εξέλιξη ο Τσιγάριδας Κ. μπήκε στην περιοχή αλλά το επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα έφυγε ανεκμετάλευτο
45+3′ Ατομική ενέργεια του Μαρούδα και διαγώνιο σουτ από αριστερά η μπάλα έφυγε άουτ
53′ Φάση διαρκείας για τα Σαράγια η οποία κατέληξε στο σουτ του Κοθρά που έφυγε άουτ
55′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γραμματικου Β., μπλόκαρε ο Γκουλιώνης
56′ Γκολ για τα Σαράγια μετά από μακρινή μπαλιά του Αλεξόπουλου μέσα στην περιοχή, ο Γραμματικός Β. έπιασε με μία το σουτ από αριστερά και η μπάλα βρήκε στον Μπαλάφα που χρίστηκε σκόρερ για το 1-1
78′ Επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα μετά από ενέργεια του Τσιγαρίδα Κ., χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν τα Σαράγια
90+1′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Μετέωρα με την σέντρα από αριστερά του Ράντζα Δ., ο Μαρούδας έκανε κοντρόλ μέσα στην περιοχή και γύρισε στον αφύλακτο Θώμο ο οποίος έκανε σουτ με το δεξί με την μπάλα να φεύγει ψηλά
90+4′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Σαράγια με τον Τσιγαρίδα Κ. να εκτελεί φάουλ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να παίρνει ψιλοκρεμαστή πορεία και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια ο Κοθράς πήρε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα αλλά καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ στον Μαρούδα.
120+1′ Ευκαιρία για τα Μετέωρα να πάρουν την πρόκριση στην τελευταία φάση, μετά από φάουλ από αριστερά, και τον Ψαθογιαννάκη να τσιμπάει την μπάλα, ο Σιούτας δεν έπιασε το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ

Πέναλτι:
1-0 Σιούτας
1-1 Τσιγαρίδας Κ.
1-1 Μαρούδας – Απέκρουσε ο Τσίοτρας
1-2 Καμπέρης
2-2 Φορτούνης
2-2 Μπαάφας – Απέκρουσε ο Γκουλιώνης
3-2 Δρόσος
3-3 Αλεξόπουλος
4-3 Νικλητσιώτης
4-3 Ράπτης – Απέκρουσε ο Γκουλιώνης

Φωτορεπορτάζ:

 

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!