Κορυφή για την Πιαλεία με νίκη απέναντι στο Ροπωτό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με πρωταγωνιστές τον “πρώτο” και τον “τελευταίο” παίκτη που παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο, ο ΑΟ Πιαλείας κατάφερε να πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη με 1-0 επί του Ροπωτού, στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣΤ και να πιάσει τον Κεραυνό στην κορυφή αφήνοντάς τον δεύτερο στην ισοβαθμία του 2ου ομίλου.

Την νίκη αυτή υπέγραψαν τόσο ο επιθετικός Ζαρίδας, που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 50′, αλλά και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Παπαβασιλείου, που απέκρουσε το πέναλτι του Ρούσα στο 66′ και κράτησε το αποτέλεσμα.

ΑΟ Πιαλείας – Κεραυνός Ροπωτού 1-0 (50′ Ζαρίδας)

Γήπεδο: Πιαλείας
Διαιτητής: Κοντίνος
Βοηθοί: Κωτούλας-Τατσιόπουλος

Συνθέσεις:
ΑΟ Πιαλείας (Τσαρούχας): Παπαβασιλείου, Τσιαβαλιάρης, Παπαβαγγέλης, Παπαγεωργίου (46′ Ζάχος), Κονδήλης, Τσάνι, Μητσιάκης, Βαΐου(90′ Νταλάσης), Κωτούλας, Ξυντάρας, Ζαρίδας.
Κεραυνός Ροπωτού (Τσιαμπαλής): Λατογιάννης, Μπουρσάκης, Μπάλας(57′ Θεοδώρου), Παπαρσένης(57′ Τσιονάρας), Θέμελης, Ρουπιές (40′ λ.τ. Κωτούλας), Τέγος, Ρούσας, Σουφλιάς, Βελώνης, Καλόγηρος.

Το ματς:

Ντέρμπι με πολλές μονομαχίες το οποίο θα κρινόταν στις λεπτομέρειες έγινε στο γήπεδο της Πιαλείας, με τις δύο πλευρές να έχουν τις στιγμές τους, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά τους γηπεδούχους να είναι εκείνοι που “φεύγουν” με το πολυπόθητο αποτέλεσμα σε αυτή την αγωνιστική. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο πλευρές απείλησαν ελάχιστα, με την πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή να έρχεται στο 27′, ο Ξυντάρας κινήθηκε από αριστερά, μετά από βολέ του τερματοφύλακα Παπαβασιλείου, και μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ με την μία έφυγε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, στο μισάωρο, ο Βελώνης επιχείρησε το πρώτο σουτ των φιλοξενούμενων, με την ίδια κατάληξη ωστόσο με την μπάλα να περνά πάνω απότ α δοκάρια και κάπως έτσι τα πρώτα 45′ ολοκληρώθηκαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι “άναψε” νωρίς μιας και η Πιαλεία ευτύχησε να προηγηθεί στο 50′. Ο Ζαρίδας μετά από αδράνεια και ασυνεννοησία της άμυνας του Ροπωτού με τον τερματοφύλακα, επωφελήθηκε και πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0. Ο Κεραυνός απάντησε μετά την μισή ώρα αγώνα και στο 63′ ο Ρούσας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και επιχείρησε ένα όμορφο σουτ με την μπάλα να πηγαίνει προς το “γάμα” της εστίας, αλλά να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έμενε να είναι και πάλι μοιραίος, αφού στο πέναλτι που κέρδισε ο Τσιονάρας, ο Ρούσας αστόχησε, με τον Παπαβασιλείου να αποκρούει και να κρατάει το “μηδέν” στην εστία του.

Στα δυσάρεστα της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του Τσιονάρα, ο οποίος προς το τέλος του αγώνα δέχθηκε δυνατό μαρκάρισμα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, ενώ αποχώρησε υποβασταζόμενος με χτύπημα στο πόδι και αναμένεται να γίνει αποτίμηση της ζημιάς μετά από εξετάσεις.

Έτσι το σκορ παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και βρήκε την Πιαλεία να ανεβαίνει στην κορυφή με 22 πόντους ισόβαθμη με το Ροπωτό αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων (25-5 έναντι 20-6) και με 4 αγωνιστικές να απομένουν. Επόμενη αγωνιστική με ρεπό για την Πιαλεία και το Ροπωτό να υποδέχεται το Βαλτινό.

Φωτογραφίες:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!