Είχε την ουσία ο ΑΟΤ και πέρασε στα ημιτελικά με νίκη στο Νεοχώρι

Το τελευταίο εισιτήριο, αυτής της εβδομάδας, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΤ “πήγε” στον ΑΟ Τρίκαλα, ο οποίος πήρε την πρόκριση στο “Μπάμπης Παπαχατζής” με 2-0 νίκη επί του Διγενή Νεοχωρίου, χτυπώντας στο δεύτερο ημίχρονο με τους Αλεξίου και Κατσαντώνη.

Διγενής Νεοχωρίου – ΑΟ Τρίκαλα 0-2 (67′ Αλεξίου, 78′ Κατσαντώνης)

Γήπεδο: Νεοχωρίου “Μπάμπης Παπαχατζής”
Διαιτητής: Πέτσας
Βοηθοί: Μανασής Μ.-Παπαγεωργόπουλος

Συνθέσεις:
Διγενής Νεοχωρίου (Αγγελάκης): Ευαγγέλου, Τέλλιος, Μπονέλης, Καταρέλος, Μυλερός, Μαχαίρας, Κουρκουλιώτης(85′ Τσιαμάντας), Ασημάκης, Παπαδόπουλος, Τσιούφης, Βαρναβίδης(80′ Γούλας).
ΑΟ Τρίκαλα (Μπρισίμης): Παπαδόπουλος, Σκόνδρας Ι., Ιωάννου(65′ Μαγκούτης), Κωστόπουλος, Μπραντίτσας(59′ Κατσαντώνης), Γεωργάκης, Βασιλείου(46′ Ζαΐμι), Μπέκας(81′ Πατρώνης), Κοντογιώργος(46′ Μάγγος), Σκόνδρας Ν., Αλεξίου.

Το ματς:

Δυνατό παιχνίδι στα προημιτελικά, αφού η κληρωτίδα ανέδειξε πάλι νωρίς ένα ζευγάρι που θα μπορούσε να βρίσκεται στον τελικό. Η αναμέτρηση είχε ακριβώς τον “χαρακτήρα” του νοκ άουτ με δυνατές μονομαχίες και εν τέλει να κρίνεται σε ένα δεκάλεπτο που κατάφερε ο ΑΟ Τρίκαλα να βρει την ουσία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κλειστό με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες και περισσότερο τους δύο αντιπάλους να αλληλοεξουδετερώνονται. Στο 5′ λεπτό ο Μυλερός δοκίμασε μια μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου, ο οποίος έπεσε και ήλεγχε την πορεία της. Μετά από αρκετή ώρα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, ο Παπαδόπουλος του Νεοχωρίου, έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή πιάνοντας το πλασέ, με την μπάλα να πηγαίνει ακριβώς εκεί που βρισκόταν ο τερματοφύλακας του ΑΟΤ Παπαδόπουλος ο οποίος μπλόκαρε. Μετά από 40′ λεπτά χωρίς παραγωγικότητα ο ΑΟΤ προσπάθησε να απειλήσει στο κλείσιμο του πρώτου μέρους, με τον Νίκο Σκόνδρα, όταν πήρε την μπάλα στο όριο της περιοχής αλλά δεν έπιασε καλά του σουτ με την μπάλα να απομακρύνεται στην συνέχεια, και έτσι τα πρώτα 45′ να ολοκληρώνονται χωρίς τέρματα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το Νεοχώρι προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο 46′ ο Κουρκουλιώτης έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά και μετά το γύρισμα δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα του ΑΟΤ, που κατάφερε τελικά να κόψει τον Παπαδόπουλο πάνω στο σουτ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιούφης πλάσαρε εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει συρτά στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 54′ χάθηκε μοναδική ευκαιρία για το Νεοχώρι να ανοίξει το σκορ. Ο Ιωάννου καθυστέρησε να πασάρει στην μεσαία γραμμή και ο Τσιούφης έκλεψε αλλά πατώντας στην περιοχή και σε πλάγιο τετ α τετ, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ, όμως το σπάσιμό του ήταν δυνατό για τον Παπαδόπουλο που έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα που έφυγε άουτ.

Αφού οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν, ο ΑΟ Τρίκαλα βρήκε το δικό του καλό διάστημα και πάτησε γκάζι, σκοράροντας δις μέσα σε 11 λεπτά. Στο 67′ μετά από γέμισμα του Γεωργάκη προς την αριστερή γωνία της περιοχής, ο Αλεξίου με την μπάλα να του στρώνεται μέσα σε αυτή από αριστερά, έπιασε απευθείας το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, στην πρώτη γωνία του Ευαγγέλου, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το 0-2, που πρακτικά “τελείωσε” τον προημιτελικό ήρθε στο 78′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαγκούτη από αριστερά και τον Ευαγγέλου στην έξοδο να χάνει, δίνοντας το δικαίωμα στον Κατσαντώνη με διπλή προσπάθεια να σκοράρει.

Με το Νεοχώρι πλέον με χαμηλή ψυχολογία και με αυξημένη κούραση από την προσπάθεια, ο ΑΟΤ κατάφερε να διαχειριστεί το τελευταίο μέρος του αγώνα και στο 87′ σημειώθηκε μία ακόμη καλή στιγμή με το σουτ του Σκόνδρα από δεξιά, σε μία κόντρα αντεπίθεση, να φεύγει άουτ και το ματς να ολοκληρώνεται με το τελικό 0-2.

Έτσι ο ΑΟ Τρίκαλα θα επιβεβαιώσει σε άλλο ένα γύρο τον τίτλο του φαβορί και θα βρεθεί στα ημιτελικά του φετινού Κυπέλλου ΕΠΣΤ, παίρνοντας παράλληλα την ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό που είχε γνωρίσει από το Νεοχώρι. Από την άλλη η ομάδα του Νίκου Αγγελάκη “σταματάει” στους “8” σε έναν δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο γύρο μετά τον ΑΣ Μετέωρα και κοιτάζει πλέον μόνο την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Φωτορεπορτάζ:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!