Δυσκολεύτηκαν στο φινάλε τα Μετέωρα, αλλά κέρδισαν τον Πορταϊκό με 2-1

Σε μια αγωνιστική που “κινήθηκε” γύρω από την έντονη κακοκαιρία, με πολύ αέρα και βροχή, το “ειδικών συνθηκών” ματς των Μετεώρων με τον Πορταϊκό στην Καλαμπάκα, ολοκληρώθηκε με νίκη των γηπεδούχων 2-1.

Τα Μετέωρα κατάφεραν να πάνε με ισχυρό προβάδισμα στο ημίχρονο (2-0), με τα γκολ των Θώμο και Μαρούδα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ο Πορταϊκός απείλησε για την ισοφάριση, και μείωσε με τον Κωνσταντούλα χωρίς όμως να καταφέρει να την πετύχει.

ΑΣ Μετεώρα – Πορταϊκός 2-1 (13′ Θώμος, 33′ Μαρούδας / 76′ Κωνσταντούλας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας “Β. Καρακίτσιος”
Διαιτητής: Σταφυλάς
Βοηθοί: Κοντονίκας-Μπερντές

Συνθέσεις:
ΑΣ Μετέωρα (Κυριάζος): Γκουλιώνης, Δ. Ράτζας (54′ Δρόσος), Φορτούνης, Πούλιος, Καραμούζης, Θώμος (87′ Ζησόπουλος), Κατσιούλας (71′ Καλτσάς), Μαρούδας (87′ Σινάνης), Ψαθογιαννάκης (71′ Νικλητσιώτης), Νταλούκας, Σ. Ράτζας.
Πορταϊκός (Σαργιώτης): Διογένης, Ρούσας, Κωνσταντούλας (77′ Σ. Βαγενάς), Κωστάκης, Αλεξίου, Σοφοκλέους, Μανώλης, Καλογεράκης, Ι. Βαγενάς (55′ Σαργιώτης), Χριστοφή, Χατζηχαραλάμπους.

Το ματς:

Χωρίς τον προπονητή του Χρήστο Αυγέρο, λόγω ίωσης, αναγκάστηκε να αγωνιστεί ο ΑΣ Μετέωρα και με τον Αποστόλη Κυριάζο σε χρέη υπηρεσιακού αλλά και τον πρόεδρο Γιώργο Ράντζα να βρίσκεται κι αυτός κοντά στους παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης τα Μετέωρα ήταν κυρίαρχα με κατοχή της μπάλας, αλλά και με την ουσία αφού κατάφεραν να σκοράρουν δύο τέρματα. Στο 13′, στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία ο Κατσιούλας συνεργάστηκε με τον Ψαθογιαννάκη από τα δεξιά με τον τελευταίο να κάνει παράλληλο γύρισμα και να βρίσκει στην κίνηση τον Θώμο, που με προβολή άνοιξε το σκορ. Είκοσι λεπτά αργότερο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το 2-0 με τον Μαρούδα. Ο επιθετικός που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον ΑΟΤ πήρε την κάθετη πάσα του Θώμου και σούταρε διαγώνια με το αριστερό, πετυχαίνοντας το 4ο γκολ σε τρία ματς στην επιστροφή του στους “κιτρινομπλέ”. Η μοναδική φάση στην οποία τσεκαρίστηκαν τα αντανακλαστικά του Γκουλιώνη ήταν το συρτό σουτ του Βαγενά, το οποίο ο “κρύος” γκολκίπερ των Μετεώρων μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος, ο άνεμος ευνοούσε τις προσπάθειες των παικτών του Σαργιώτη και έτσι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από στατικές φάσεις που κέρδισαν εκ των οποίων η μία έγινε γκολ. Στο 76′ ο Κωντσαντούλας εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και αφού αναπήδησε στο χορτάρι κατέληξε στην γωνία του Γκουλιώνη για το 2-1. Μέχρι εκείνο το σημείο τα Μετέωρα είχαν απειλήσει με δύο ατομικές ενέργειες του Νταλούκα, στην πρώτη μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Διογένη να κάνει ωραία απόκρουση και στην δεύτερη γύρισε παράλληλα και πάλι από αριστερά με τον Μαρούδα μετά τις κόντρες να σουτάρει ψηλά και άστοχα. Ο βασικός κίνδυνος του Πορταϊκού, Βασίλης Νταλούκας έχασε μία ακόμα καλή στιγμή να διευρύνει το προβάδισμα όταν σούταρε εκτός περιοχής, όμως και πάλι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων του είπε “όχι”. Στο φινάλε λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά ο Πορταϊκός μετά το νέο φάουλ του Κωνσταντούλα και τον Καράμουζη να παίρνει κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Γκουλιώνη να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ γλιτώνοντας το αυτογκόλ.

Έτσι σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Καστρακίου, τα Μετέωρα μείωσαν την διαφορά στον πόντο από την κορυφή και πέτυχαν την 3η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ μετά τον αγώνα κυπέλλου με την Κρύα Βρύση την Τρίτη θα πάνε στο Καστράκι για το σπουδαίο ντέρμπι κορυφής της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου.

Από την άλλη η ομάδα του Σαργιώτη έμεινε για δεύτερο ματς χωρίς νίκη μετά την ισοπαλία με το Κεφάλοβρυσο, και καλείται να ανακάμψει στο επόμενο ματς με το Πρίνος στην έδρα της.

Φωτορεπορτάζ:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!