Διπλά για Πύργο και Καστράκι στις πρώτες θέσεις, αλλά και της Μπάρας που ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη και ρίχνει το Μεγαλοχώρι (Ρεπορτάζ Α’ ΕΠΣΤ – 20η Αγωνιστική)

Παίρνει φωτιά το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Τρικάλων, στην τελική ευθεία και με την 3η από το τέλος αγωνιστική να ολοκληρώνεται πριν λίγο με σημαντικά αποτελέσματα.

Στον πρώτο όμιλο και όσον αφορά τα ψηλά της βαθμολογίας, ο ΑΟ Σαραγίων εξασφάλισε και τυπικά πλέον την δεύτερη θέση κερδίζοντας τον Πύργο εκτός έδρας και ανοίγοντας την διαφορά στους 10 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω και η ομάδα του Λιούλιου θα διεκδικήσει και φέτος το τρόπαιο περιμένοντας τον πρώτο από τον άλλο όμιλο για τα ημιτελικά. Στο παιχνίδι που έγινε στην έδρα του Πύργου οι φιλοξενούμενοι 0-2 στο πρώτο μέρος, με τον Ψύρρα να σημειώνει το δεύτερο γκολ, “χτυπώντας” και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ με τον Οικονόμου αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι παραπάνω και τελικά οι “πράσινοι” σημείωσαν και τρίτο τέρμα για το τελικό 1-3.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook: Διγενής Νεοχωρίου

Πηγή φωτογραφίας: Facebook: Διγενής Νεοχωρίου

Άκρως παραγωγικό και το ματς στο Νεοχώρι, με τον Διγενή και την Δήμητρα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα με 8 γκολ και τελικό αποτέλεσμα 5-3. Η ομάδα του Αγγελάκη, που θα είναι η πρωτοπόρος σε αυτό τον όμιλο προηγήθηκε με τον Τσιούφη στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Γιαγιάκου να απαντά για το 1-1 του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στα τέρματα του Τσιούφη, και πάλι, και του Παπαδόπουλου, αλλά η Δήμητρα απάντησε εκ νέου και ισοφάρισε σε 3-3, με την μείωση του σκορ να σημειώνεται από τον Καλαμαρά. Τελικά οι δύο μόνιμη σκόρερ σε αυτή την αναμέτρηση για τον Διγενή, “χτύπησαν” ξανά με τον αρχηγό Τσιούφη να σημειώνει χατ τρικ και μάλιστα το 19ο γκολ στο πρωτάθλημα για το 4-3 και τον Παπαδόπουλο να κάνει το 5-3 και να φτάνει κι εκείνος τα 15 γκολ φέτος.

Στην μάχη της παραμονής έγινε το ματς που ξεχώρισε περισσότερο με τον Αχιλλέα Μπάρας να πανηγυρίζει νίκη με 0-1 στην έδρα του Μεγαλοχωρίου και να ρίχνει κατηγορία την Θύελλα, αφού έμεινε στους 9 και την προτελευταία θέση, ενώ η Μπάρα, που οριοθετεί και την παραμονή, ανέβηκε στους 15 και εκμεταλλεύτηκε και το ρεπό του Ριζαριού ώστε να αυξήσει στους 3 την διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη.

Στον δεύτερο όμιλο οι πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες με την σημαντικότεροι να την πετυχαίνει ο Βράχος Καστρακίου, ο οποίος δεν ηττήθηκε ούτε από την Λυγαριά και βγήκε “αλώβητος” με νίκη 0-2, χάρη σε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο του Βασίλη Αλμπάνη και του Αλέξανδρου Αλμπάνη. Νίκη και για τον ΑΣ Μετέωρα που έμεινε κοντά στην κορυφή και τους δύο πόντους, με το γκολ του Σωτήρη Ράντζα, στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με το Πρίνος, το οποίο κέρδισε στο Στάδιο Καλαμπάκας. Έτσι το Καστράκι ανέβηκε στους 48 βαθμούς και τα Μετεώρα στου 46, και το 3ο Δενδροχώρι και η 4η Λυγαριά έμειναν στους 7 και στους 9 αντίστοιχα μακριά από την δυάδα. Αυτό μαθηματικά σημαίνει ότι κλείδωσαν και στον δεύτερο όμιλο οι ομάδες που θα βρεθούν στα μπαράζ, ωστόσο τυπικά μπορεί να μην γίνει αυτό αν δεν κριθεί δυνατή η “κάθοδος” του Καστρακίου στο “φάιναλ φορ” λόγω του Μητώου της ΓΓΑ, κάτι που σημαίνει ότι η τρίτη θέση θα δώσει το εισιτήριο, οπότε μαίνεται η μάχη και οι τελικές αποφάσεις.

Πηγή Φωτογραφίας: sportskalampaka.gr

Στην “σωτηρία” του δευτέρου ομίλου, είχαμε αλλαγή αλλά χωρίς να παίξουν οι ομάδες που την διεκδικούν, η Κρύα Βρύση πήρε άνευ αγώνα τους βαθμούς της νίκης με τον Πυργετό και παράλληλα, χάρη στο ρεπό τη Πηγής ανέβηκε στην 8η θέση με 16 βαθμούς και η Πηγή είναι στους 12, με το μεταξύ τους κρίσιμο ματς να έρχεται την επόμενη αγωνιστική. Ανάμεσα τους η Βασιλική που έχει κι εκείνη της πιθανότητές της, με δύσκολο πρόγραμμα βέβαια και αυτή την “στροφή” ηττήθηκε με 5-1 από τον Μέγα Αλέξανδρο, στο Δενδροχώρι.

Στους “αστερίσκους” της φετινής σεζόν μπαίνει και το αν θα γίνει τελικά αγώνας μπαράζ παραμονής μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στην 8 θέση, ώστε να υποβιβαστούν τελικά 7 ομάδες, αλλά και για αυτή την περίπτωση περιμένουμε τις εξελίξεις.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΤ:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛ. ΣΚΟΡ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧ.ΑΧΙΛΛ. ΜΠΑΡΑΣ0-1
ΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ2-2
ΠΥΡΓΟΣΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ1-3
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣΑΓ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ3-2
ΔΙΓ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥΔΗΜΗΤΡΑ5-3
ΡΕΠΟ: ΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μ. ΑΛ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥΚΕΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ5-1
ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑΠΡΙΝΟΣ1-0
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΠΟΡΤΑΪΚΟΣ1-0
ΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ0-3 AA
ΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣΒΡ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ0-2
ΡΕΠΟ: ΠΗΓΗ

Οι βαθμολογίες:

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑ
1ΔΙΓΕΝ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ5218
2ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ4618
3ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ3618
4ΑΟ ΔΗΜΗΤΡΑ/ΑΠΟΛΛΩΝ3418
5ΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ2718
6ΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝ2718
7ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΥ2218
8ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΑΡΑΣ1519
9ΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ1218
10ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ919
11ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΥ518

Πρόκριση – Πλέι Οφς: Ημιτελικά
Υποβιβασμός – Β’ ΕΠΣΤ
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑ
1ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ4818
2ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ4618
3ΑΟ Μ. ΑΛΕΞ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ3919
4ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΓΑΡΙΑΣ3718
5ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ2918
6ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ2618
7ΑΟ ΠΡΙΝΟΥΣ2318
8ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ1618
9ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ1419
10ΑΟ ΠΗΓΗΣ1218
11ΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ018

Πρόκριση – Μπαράζ Πρωταθλήματος με 1ο Όμιλο – Ημιτελικά
Υποβιβασμός – Β’ ΕΠΣΤ

Η επόμενη αγωνιστική (21η – προτελευταία – 13/04):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΧΙΛΛ. ΜΠΑΡΑΣΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝ
ΑΓ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑΠΥΡΓΟΣ
ΔΙΓ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣ
ΡΕΠΟ: ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧ.
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΕΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣΠΡΙΝΟΣ
ΠΟΡΤΑΪΚΟΣΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗΠΗΓΗ
ΒΡ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
ΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ
ΡΕΠΟ: Μ. ΑΛ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!