Α’ ΕΠΣΤ: “Λευκή ισοπαλία” στο Ριζαριό και επική ανατροπή στην Πηγή της Βασιλικής που “βγήκε” από την επικίνδυνη ζώνη – Σοβαρά τα Μετέωρα μείωσαν στο -2 από την κορυφή (Ρεπορτάζ 18ης Αγ.)

Με την μάχη της παραμονής να παίρνει φωτιά όσο πηγαίνουμε προς το τέλος της κανονικής διάρκειας της Α’ ΕΠΣΤ, χθες στην εμβόλιμη αγωνιστική (18η) είχαμε ενδιαφέροντα αποτελέσματα και ευκαιρίες που άρπαξαν κάποιες ομάδες και έχασαν κάποιες άλλες τόσο στα ψηλά όσο και στα χαμηλά των δύο ομίλων.

Στον πρώτο όμιλο οι πρωτοπόροι δεν “έπεσαν θύματα” εκπλήξεων και κέρδισαν τα ματς τους. Στην έδρα του έπαιξε ο πρώτος Διγενής Νεοχωρίου, ο οποίος έκανε ακόμα μία νίκη, αυτή την φορά επί της ΑΕΤ με σκορ 4-0, και συνέχισε το απόλυτο. Δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο για την ομάδα του Αγγελάκη με τους Κουρκουλιώτη και Παπαδόπουλο να σκοράρουν στο πρώτο και τους Μαχαίρα και Γούλα να “γράφουν” το τελικό αποτέλεσμα. Εντός έδρας νίκη και για τον Πύργο με 2-1 απέναντι στην ΑΕΚ Σαραγίων, ενώ εκτός έπαιξαν τα δεύτερα Σαράγια, χωρίς ωστόσο κι εκείνα να δυσκολευτούν επικρατώντας με 1-4 του Οικουμένιου, στα “Σεισμόπληκτα”.

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook: Διγενής Νεοχωρίου

Αυτό σημαίνει ότι διατηρήθηκε η απόσταση των 6 πόντων του Νεοχωρίου από τα Σαράγια στην κορυφή, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα συγκρουστούν οι δυο τους στο ντέρμπι του ομίλου, στην έδρα των πράσινων, ενώ ο Πύργος ανέβηκε στους 35 και σε μια απόσταση 7 πόντων από την 2η θέση.

Στα χαμηλά του ομίλου τα βλέμματα στρεφόταν στο ντέρμπι παραμονής μεταξύ του Γίγαντα Ριζαριού και του Αχιλλέα Μπάρας. Ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι στην αναμέτρηση με το τελικό 0-0 να τους βρίσκει στην ίδια βαθμολογική κατάσταση, με τον Αχιλλέα οριακά εκτός της τελευταίας 3άδας, ένα βαθμό πάνω από το Ριζαριό, και να αναμένουμε την έκβαση των τελευταίων 4 αγωνιστικών για να δούμε ποιος θα κερδίσει την σωτηρία και ποιες τρεις ομάδες θα είναι στην ζώνη του υποβιβασμού.

Άξια αναφορά από την άλλη είναι και η 4αρα της Θύελλας Μεγαλοχωρίου στην έδρα του Κεφαλοβρυσιακού. Η προτελευταία Θύελλα κατάφερε με αυτό το επιβλητικό πέρασμα να πετύχει την 2η νίκη φέτος ανεβαίνοντας στους 8 πόντους, με την απόσταση των 4 πόντων από την παραμονή να είναι δύσκολο να καλυφθεί, αλλά υπάρχουν ελπίδες αφού το Μεγαλοχώρι έχει να παίξει και με τον Αχιλλέα και με το Ριζαριό στους επόμενους αγώνες, ενώ έχει και ματς λιγότερο.

Και στον δεύτερο όμιλο το μεγάλο αποτέλεσμα έγινε σε ντέρμπι της παραμονής. Ο Κεραυνός Βασιλικής κατάφερε να πετύχει μεγάλο “διπλό” στην Πηγή με σκορ 2-3, κάνοντας φοβερή ανατροπή στην ανατροπή και βάζοντας φωτιά στην μάχη της σωτηρίας δείχνοντας ότι δεν θα πρέπει να τον ξεγράψουμε πριν παιχτούν όλα τα ματς. Η Βασιλική προηγήθηκε με τον Μπουτίνα αλλά στο πρώτο μέρος η Πηγή κατάφερε να πάει μπροστά στο σκορ κάνοντας ανατροπή αρχικά με αυτογκόλ και με το 2-1 από τον Ξαγαρά. Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να κάνουν δεύτερη ανατροπή, ισοφαρίζοντας με τον Τσιάμη μετά από ασσίστ του σκόρερ του πρώτου τέρματος, και τον Στάμο στο τελευταίο διάστημα του αγώνα να κάνει το 2-3, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Πηγή Φωτογραφίας: sportskalampaka.gr

Σε συνδυασμό με την νίκη του Πορταϊκού με 3-1 στην Διάβα, η Βασιλική ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και ανέβηκε στους 14 πόντους, αφήνοντας πίσω στους 13 την Κρύα Βρύση και στους 12 την Πηγή, με την ομάδα του Πουλιού βέβαια να έχει ματς λιγότερο. Στην νίκη της ομάδας της Πύλης ο Κωστάκης άνοιξε το σκορ, με την Κρύα Βρύση να ισοφαρίζει με τον Χριστοδουλόπουλο σε 1-1. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Πορταϊκό μπροστά (1-2) χάρη στο τέρμα του Μανώλη, ενώ στο δεύτερο ο Σοφοκλέους έβαλε το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων.

Όσον αφορά της πρώτες θέσεις, άπαντες εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό του Καστρακίου, και κυρίως τα Μετέωρα που μείωσαν στους 2 πόντους από την κορυφή. Οι “κιτρινομπλέ” φάνηκαν έτοιμοι για την δύσκολη έδρα του Κεφαλόβρυσου και δεν την πάτησαν, σε σύγκριση με πέρυσι, επικρατώντας 0-2 της ομάδας του Σίμου. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κρίθηκε το ματς με τους Μαρούδα και Ψαθογιαννάκη να σκοράρουν και την Καλαμπακιώτικη ομάδα να ανεβαίνει στους 40 πόντους.

Πηγή Φωτογραφίας: sportskalampaka.gr

Πηγή Φωτογραφίας: sportskalampaka.gr

Σε “διακριτική” απόσταση από την 2η θέση, Λυγαριά και Δενδροχώρι, που κέρδισαν κι εκείνοι και η διαφορά δεν άλλαξε με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει με 1-0 την νίκη με το Πρίνος χάρη στο γκολ του Παπαευθυμίου από το πρώτο ημίχρονο και να πηγαίνει στους 34, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε στους 33 με νίκη (3-0) άνευ αγώνα με τον Πυργετό.

Πηγή Φωτογραφίας: trikalaola.gr

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΤ:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛ. ΣΚΟΡ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥΑΧΙΛΛ. ΜΠΑΡΑΣ0-0
ΠΥΡΓΟΣΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝ2-1
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧ.0-4
ΔΙΓ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ4-0
ΑΓ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ1-4
ΡΕΠΟ: ΔΗΜΗΤΡΑ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΗΓΗΚΕΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ2-3
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ0-2
ΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥΜ. ΑΛ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ0-3 AA
ΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣΠΡΙΝΟΣ1-0
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗΠΟΡΤΑΪΚΟΣ1-3
ΡΕΠΟ: ΒΡ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ

Οι βαθμολογίες:

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑ
1ΔΙΓΕΝ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ4816
2ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ4216
3ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ3516
4ΑΟ ΔΗΜΗΤΡΑ/ΑΠΟΛΛΩΝ3116
5ΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ2516
6ΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝ2316
7ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΥ1917
8ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΑΡΑΣ1217
9ΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ1117
10ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ817
11ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΥ516

Πρόκριση – Μονό Μπαράζ Πρωταθλήματος με 2ο Όμιλο – Ημιτελικά
Υποβιβασμός – Β’ ΕΠΣΤ
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑ
1ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ4216
2ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ4016
3ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΓΑΡΙΑΣ3416
4ΑΟ Μ. ΑΛΕΞ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ3317
5ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ2916
6ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ2216
7ΑΟ ΠΡΙΝΟΥΣ2216
8ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ1417
9ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ1316
10ΑΟ ΠΗΓΗΣ1217
11ΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ017

Πρόκριση – Μονό Μπαράζ Πρωταθλήματος με 1ο Όμιλο – Ημιτελικά
Υποβιβασμός – Β’ ΕΠΣΤ

Η επόμενη αγωνιστική (19η):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΧΙΛΛ. ΜΠΑΡΑΣΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝ
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧ.ΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝΠΥΡΓΟΣ
ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝΔΙΓ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΓ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣΔΗΜΗΤΡΑ
ΡΕΠΟ: ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΕΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ
Μ. ΑΛ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥΠΗΓΗ
ΠΡΙΝΟΣΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
ΠΟΡΤΑΪΚΟΣΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗΒΡ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ
ΡΕΠΟ: ΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!