ΑΟ Σαραγίων – Διγενή Νεοχωρίου 2-2: Παρέμεινε η διαφορά στην κορυφή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ένα δυνατό ντέρμπι ανάμεσα στον 1ο και τον 2ο του πρώτου ομίλου, έγινε στο γήπεδο των Σαραγίων με δυνατές μονομαχίες, ανατροπές και τέσσερα γκολ σε μια χορταστική ισοπαλία 2-2, ανάμεσα σε ΑΟ Σαραγίων και Διγενή Νεοχώριου, η οποία δεν άλλαξε την βαθμολογική κατάσταση με τους 6 βαθμούς διαφορά να διατηρούνται στην κορυφή.

ΑΟ Σαραγίων – Διγενής Νεοχωρίου 2-2 (19′ Μπαλάφας, 74′ Ψύρρας / 56′ πεν. Τσιούφης, 64′ Καταρέλος)

Γήπεδο: Σαραγίων
Διαιτητής: Πέτσας
Βοηθοί: Αλεξόπουλος-Δερμάνης

Συνθέσεις:
ΑΟ Σαραγίων(Λιούλιος): Τσιότρας, Στρίβας (81′ Αρκούδας), Τσιγαρίδας Α., Ντότα, Σάββας (74′ Αλεξόπουλος), Καμπέρης, Κοθράς, Γραμματικός Β. (81′ Ράπτης), Μπαλάφας (68′ Γραμματικός Κ.), Ψύρρας, Τσιγαρίδας Κ.
Διγενής Νεοχωρίου(Αγγελάκης): Ευαγγέλου, Τέλλιος (60′ Τσιαμάντας), Μπονέλης, Καταρέλος, Μυλερός, Ασημάκης, Κουρκουλιώτης (77′ Βαρναβίδης), Τσιούφης, Παπαδόπουλος, Μαχαίρας, Γούλας.

Το ματς:

Πέρα από το ντέρμπι των πρώτων και τον βαθμολογικό χαρακτήρα, μετά την λήξη της αναμέτρησης θα γνωρίζαμε και το αν θα σταματούσε η φόρα του Νεοχωρίου, όπως και έγινε και μετά από μια τρελή πορεία με 16 στα 16 μέχρι τώρα ο Διγενής έκανε την πρώτη απώλεια, διατηρώντας βέβαια το αήττητο. Από την άλλη για τα Σαράγια ήταν μέσα στους στόχους να παραμείνουν αήττητα στην έδρας τους όπως κι έγινε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι “πάτησαν” στο καλό τους ξεκίνημα και κατάφεραν να απειλήσουν αλλά και να μπουν μπροστά στο σκορ στο πρώτο 20λεπτο. Μέσα σε δύο λεπτά στο 13′ και στο 14′, χάθηκαν οι πρώτες καλές στιγμές, αρχικά με το παράλληλο γύρισμα από αριστερά του Ντότα και το πλασέ από το όριο της περιοχής του Ψύρρα που απέκρουσε ο Ευαγγέλου, και στην συνέχεια σε μία φάση διαρκείας και την αμύνα του Νεοχωρίου να μην καταφέρνει να διώξει οι επιθετικοί των Σαραγίων σούταραν σε τρεις χρόνους μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει ισάριθμα στα σώματα και την τελευταία προσπάθεια του Γραμματικού να μπλοκάρει και πάλι ο γκολκίπερ.

Το σκορ άνοιξε στο 19′, στην πρώτη απόπειρα από την άλλη πλευρά για τα Σαράγια. Ο Στρίβας με κάθετη πάσα από την μεσαία γραμμή βρήκε τον Ψύρρα, ο οποίος πάτησε την περιοχή από δεξιά και γύρισε στον σωστό χρόνο στον Μπαλάφα που έγραψε το 1-0. Από κει και πέρα το Νεοχώρι προσπάθησε να ισορροπήσει ξανά και να πάρει την κατοχή της μπάλας, αλλά του έλειψε η δημιουργικότητα με το 1-0 να μένει μετά το σφύριγμά της λήξης στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Νίκου Αγγελάκη μπήκα με σκοπό να επιστρέψουν στο ματς και τα κατάφεραν νωρίς με το κερδισμένο πέναλτι στο 54′ του Παπαδόπουλου. Ο τερματοφύλακας Τσιότρας βγήκε μακριά από την εστία του μετά από ένα γέμισμα και διεκδίκησε την μπάλα με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων ο οποίος πρόλαβε να τσιμπήσει και ο Πέτσας είδε ανατροπή και υπέδειξε την παράβαση. Ο αρχηγός του Νεοχωρίου, Τσιούφης ήταν εύστοχος από τα “έντεκα βήματα” στο 56′ και ισοφάρισε σε 1-1. Η ανατροπή στο σκορ ήρθε 8 λεπτά ακόμα με τον Καταρέλο, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γούλα κέρδισε την άμυνα των Σαραγίων και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-2 στο 64′.

Ωστόσο η ομάδα του Λιούλιου κατάφερε να βρει την ψυχολογία για να απειλήσει και πάλι και τελικά να φέρει το ματς στα ίσια με γκολ στο 76′. Ο Γραμματικός κέρδισε φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή το οποίο ανέλαβε ο Ψύρρας και με ωραία απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ευαγγέλλου και στα δίχτυα για το 2-2.

Στο φινάλε το Νεχώρι έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από λάθος του Ψύρρα ο οποίος θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Τσιότρα, εκείνος πρόλαβε να κοντράρει τον Βαρναβίδη αρχικά και στην συνέχεια τόσο το πλασέ του Τσιούφη κοντραρίστηκε, όσο και η άμυνα πρόλαβε τον Βαρναβίδη πριν εκτελέσει σε δεύτερο χρόνο.

Έτσι η διαφορά των 6 πόντων παρέμεινε με τον Διγενή στην κορυφή και τα Σαράγια στην δεύτερη, 7 πόντους μακριά από τον Πύργο, με μόνο μαθηματικές ελπίδες για να αλλάξει κάτι σχετικά με τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ. Την επόμενη αγωνιστική τα Σαράγι θα παίξουν με τον Πύργο εκτός έδρας και το Νεοχώρι θα υποδεχθεί την Δήμητρα.

Το φιλμ του αγώνα:

13′ Παράλληλο γύρισμα του Ντότα από αριστερά, το πλασέ του Ψύρρα εξουδετέρωσε στην γωνία του ο Ευαγγέλου
14′ Φάση διαρκείας για τα Σράγια μετά από αδράνεια στην άμυνα αλλά τα συνεχόμενα σουτ κόντραραν με τον Γραμματικό να προσπαθεί στο τέλος και τον Ευαγγέλου να μπλοκάρει ξανά.
19′ ΓΚΟΛ για τα Σαράγια, με τον Στρίβα να βρίσκει κάθετα ον Ψύρρα ο οποίος πάτησε την περιοχή από δεξιά και γύρισε στον Μπαλάφα που άνοιξε το σκορ.
35′ Καλή στιγμή και πάλι για τα Σαράγια με τον Τσιγαρίδα Κ. να βρίσκει χώρο από αριστερά μέσα στην περιοχή και να κάνει δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.
53′ Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Τσιούφη με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Τσιότρα αλλά εκείνο αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε
54′ Πέναλτι για το Νεοχώρι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος από τον τερματοφύλακα Τσιότρα σε μία έξοδο του μακριά από την εστία μετά από γέμισμα.
56′ ΓΚΟΛ για το Νεοχώρι με τον Τσιούφη να είναι ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και να ισοφαρίζει.
64′ ΓΚΟΛ για το Νεοχώρι και ανατροπή στο σκορ, με τον Γούλα να εκτελεί κόρνερ από αριστερά και τον Καταρέλο να πετάγεται και με καρφωτή κεφαλιά να σημειώνει το τέρμα.
76′ ΓΚΟΛ για τα Σαράγια με τον Ψύρρα, ο οποίος με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή, νίκησε τον Ευαγγέλου και ισοφάρισε σε 2-2.
93′ Μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς το Νεοχώρι μετά από λάθος γύρισμα προς τον τερματοφύλακα του Ψύρρα, αλλά ο Τιότρας κόντραρε τον Βαρναβίδη και στην συνέχεια το σουτ του Τσιούφη βρήκε στα σώματα.

Φωτογραφίες:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!