Έβαλε δύσκολα στο Νεοχώρι ο Πύργος και χρειάστηκε ανατροπή στο 2ο ημίχρονο – Φοβερές ματσάρες σε Μουριά και Λυγαριά που δίνουν άλλο ενδιαφέρον στον 2ο (Ρεπορτάζ Α’ ΕΠΣΤ – 16η Αγ.)

Μια πολύ παραγωγική αγωνιστική ήταν η 16η της Α’ ΕΠΣΤ, με συνολικά 38 τέρματα να σημειώνονται και αποτελέσματα που δίνουν μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως στην μάχη της πρώτης δυάδας, στον δεύτερο όμιλο.

Για τον 1ο όμιλο, είχαμε νίκες τα φαβορί και ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς ανάμεσα στον Οικουμένιο και την ΑΕΚ Σαραγίων. Στο γήπεδο του Οικουμένιου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, σε ένα χορταστικό παιχνίδι από φάσεις και γκολ και τελικά την ΑΕΚ Σαραγίων να μένει στην 5η θέση, ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΤ, που έκανε ρεπό, φτάνοντας στους 23, και τον Οικουμένιο προτελευταίο με την τρίτη ισοπαλία φέτος και 6 βαθμούς.

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook: Διγενής Νεοχωρίου

Το παιχνίδι που όπως εξελίχτηκε είχε ενδιαφέρον έγινε στο γήπεδο του Νεοχωρίου. Εκεί ο Πύργος έβαλε δύσκολα στον Διγενή και προηγήθηκε με 0-1 στο πρώτο μέρος, χάρη στην επικίνδυνη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιακμάκη, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να μπερδεύει τον τερματοφύλακα καταλήγοντας στα δίχτυα. Η ομάδα του Νίκου Αγγελάκη ωστόσο κατάφερε στο δεύτερο μέρος να κάνει την ανατροπή, χάρη στα τέρματα του Γούλα, του Παπαδόπουλου και του Τσιούφη για το τελικό 3-1 και την 14η νίκη σε ισάριθμα ματς για τους πρωτοπόρους.

Τέλος τα Σαράγια έκαναν άλλη μία νίκη, κερδίζοντας εύκολα την Θύελλα Μεγαλοχωρίου με 4-0, συνεχίζοντας να βρίσκονται στο -3 από την κορυφή, αλλά με ματς περισσότερο, ενώ η Δήμητρα με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κέρδισε τον Γίγαντα Ριζαριού και συνέχισε στην 4η θέση μειώνοντας την διαφορά στον 1 από τον τρίτο Πύργο. Σκόραραν οι Τσιώλης και Στεργίου στο γήπεδο της Μπαλκούρας.

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook: ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΓΑΡΙΑΣ 1980

Στο δεύτερο όμιλο έγινα δύο αμφίρροπες “μάχες” που έβγαλαν και φοβερά παιχνίδια. Στην Μουριά Πορταϊκός και Δενδροχώρι έδωσαν πλούσιο θέαμα με έξι γκολ να σημειώνονται, όλα στο δεύτερο ημίχρονο, και τελικό 3-3. Η ομάδα της Πύλης μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με 3-0, χάρη στα δύο τέρματα του Αλεξίου και το γκολ του Κωστάκη, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σκόρερ τους Βίδρα, Χριστοφόρου και Γουλούλη για το τελικό αποτέλεσμα, στο οποίο απέφυγαν την ήττα, αλλά έχασαν την επαφή τους με την κορυφή, καθότι το Καστράκι αύξησε την διαφορά στου 9 και τα Μετέωρα στους 4, ενώ παράλληλα “άρπαξε” την ευκαιρία η Λυγαριά να βρεθεί 3η στην βαθμολογία.

Η ομάδα του Κακούσιου πήρε μια μεγάλη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις, στην έδρα της με το Κεφαλόβρυσο, σε ένα πολύ δυνατό ματς που ολοκληρώθηκε με σκορ 3-2. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε 3 φορές για να πάρει το αποτέλεσμα, μιας και το Κεφαλόβρυσο στις δύο από αυτές είχε απαντήσει. Ο Κοθράς άνοιξε το σκορ, για το 1-0 που διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ισοφάρισε ο Στελίου, με τους δύο αυτός παίκτες να ξανά σκοράρουν για τις ομάδες τους για το 2-2. Την νίκη στους γηπεδούχους έδωσε ο Ζυγολίκας με γκολ μετά τα 90′, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Όσον αφορά τους δύο πρώτους του δευτέρου ομίλου, είχαν εύκολα απογεύματα, κερδίζοντας με το ίδιο σκορ (5-1). Το Καστράκι στο γήπεδό του επικράτησε της Πηγής, χάρη στο καρέ τερμάτων του Λευτέρη Μπαούτη και το γκολ του Βασίλη Αλμπάνη που άνοιξε το σκορ, ενώ η Πηγή είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Στο γήπεδο της Καλαμπάκα τα Μετέωρα ως τυπικά φιλοξενούμενοι, πήγαν με 0-3 μπροστά στα αποδυτήρια με τους Νταλούκα και δύο γκολ ο Μαρούδας να σκοράρουν, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο σκόραραν οι Πούλιος και Σ. Ράντζας, με την Κρύα Βρύση να είχε κάνει το 1-4 με τον Κοντοτόλη.

Τα αποτελέσματα της 16η αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΤ:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛ. ΣΚΟΡ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣΑΧΙΛΛ. ΜΠΑΡΑΣ1-0
ΔΙΓ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥΠΥΡΓΟΣ3-1
ΔΗΜΗΤΡΑΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ2-0
ΑΓ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝ2-2
ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧ.4-0
ΡΕΠΟ: ΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥΚΕΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ0-3 ΑΑ
ΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ3-2
ΒΡ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥΠΗΓΗ5-1
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ1-5
ΠΟΡΤΑΪΚΟΣΜ. ΑΛ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ3-3
ΡΕΠΟ: ΠΡΙΝΟΣ

Η βαθμολογία:

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑ
1ΔΙΓΕΝ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ4214
2ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ3915
3ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ2914
4ΑΟ ΔΗΜΗΤΡΑ/ΑΠΟΛΛΩΝ2815
5ΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝ2314
6ΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ2214
7ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΥ1815
8ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΑΡΑΣ1115
9ΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ915
10ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΥ615
11ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ414

Πρόκριση – Μονό Μπαράζ Πρωταθλήματος με 2ο Όμιλο – Ημιτελικά
Υποβιβασμός – Β’ ΕΠΣΤ
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑ
1ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ3915
2ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ3414
3ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΓΑΡΙΑΣ3114
4ΑΟ Μ. ΑΛΕΞ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ3015
5ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ2615
6ΑΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ1914
7ΑΟ ΠΡΙΝΟΥΣ1914
8ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ1314
9ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ1115
10ΑΟ ΠΗΓΗΣ915
11ΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ015

Πρόκριση – Μονό Μπαράζ Πρωταθλήματος με 1ο Όμιλο – Ημιτελικά
Υποβιβασμός – Β’ ΕΠΣΤ

Η επόμενη αγωνιστική (17η – 09/03):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΧΙΛΛ. ΜΠΑΡΑΣΠΥΡΓΟΣ
ΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΑΚΟΣ
ΑΕΚ ΣΑΡΑΓΙΩΝΔΙΓ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΧ.ΔΗΜΗΤΡΑ
ΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝΑΓ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ
ΡΕΠΟ: ΑΟ ΣΑΡΑΓΙΩΝ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΕΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
ΠΗΓΗΔΙΚ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ
ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑΑΠ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ
Μ. ΑΛ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥΒΡ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΡΙΝΟΣΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
ΡΕΠΟ: ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ
Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!