Δεν άντεξε μέχρι το τέλος παρά τον σπουδαίο Γκουλιώνη ο ΑΣ Μετέωρα και ο ποιοτικός Ολυμπιακός Βόλου κλείδωσε την άνοδο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας των Μετεώρων κράτησε με σωρεία αποκρούσεων το σκορ στο 1-1, και λίγο έλειψε να γίνει η ανατροπή στο δοκάρι του Θώμου, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την πολυτέλεια να φέρει ποιοτικούς παίκτες από τον πάγκο και να φύγει με το “διπλό” με σκορ 1-2 από το Στάδιο “Βασίλης Καρακίτσιος”, και στην ουσία να πανηγυρίσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική, χάρη στα τέρματα του Βλάχου και του Ματτέα, ενώ ο Καλτσάς είχε απαντήσει άμεσα στο πρώτο γκολ ισοφαρίζοντας για τους “κιτρινομπλέ”.

.

ΑΣ Μετέωρα – Ολυμπιακός Βόλου 1-2 (39′ Κάλτσας/ 35′ Βλάχος, 78′ Ματτέα)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας “Β. Καρακίτσιος”
Διαιτητής: Πίγγιου(Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Ευαγγέλου(Ηπείρου)-Γκέλης(Ηπείρου)

Συνθέσεις:
ΑΣ Μετέωρα (Λουλές): Γκουλιώνης, Φορτούνης, Ράτζας Σ. (78′ Σιούτας), Ράτζας Δ. (78′ Σινάνης), Νταλούκας, Ψαθογιαννάκης, Θώμος (67′ Κατσιούλας), Καλτσάς (83′ Πολυζόπουλος), Καραμούζης, Νικλητσιώτης (67′ Κοτσιλιάνος), Μαρούδας.
Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Σέττος (83′ Κατσαγεωργίου), Καμπέρης, Παπαϊωάννου, Παπακώστας, Γκαλίτσιος, Ματτέα, Κυρίτσης (56′ Τασιούλης), Βλάχος (90+3′ Νούσιος), Αναστασίου (56′ Σκοπελίτης), Ζέρης.

.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό του. Ωστόσο πέραν της κατοχής μπάλας, που είχαν οι ερυθρόλευκοι τα διαστήματα που ήταν απειλητικοί ήταν συγκεκριμένα και σε αυτά κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 10′ χάθηκε η πρώτη καλή στιγμή με την συνεργασία της δεξιάς πλευράς του Ολυμπιακού, που ήταν βασική πηγή δημιουργίας σε όλο το ματς. Ο Ματτέα συνδυάστηκε με τον Παπακώστα κι εκείνος μπαίνοντας στην περιοχή από δεξιά έκανε το σουτ στην πρώτη γωνία, με τον Γκουλιώνη να πέφτει και την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα στην εστία και να καταλήγει άουτ, όπως υπέδειξε η διαιτητής, με την υποψία να βρήκε και στο κάθετο δοκάρι με βάση την πορεία της μπάλας.

Από κει και πέρα εκτός από κάποια μακρινά σουτ από πλευράς των φιλοξενούμενων φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου σημειώθηκαν τα δύο από τα τρία γκολ του αγώνα και έκαναν και τα Μετέωρα αισθητή την παρουσία τους. Στο 35′ και πάλι από τα δεξιά ο Ματτέα δημιούργησε ρήγμα και έκανε την ατομική ενέργεια φτάνοντας μέχρι την περιοχή όπου γύρισε παράλληλα προς το πέναλτι κι εκεί ο Βλάχος πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Παρά το ότι έμειναν πίσω στο σκορ τα Μετέωρα βρήκαν την ψυχολογία να πατήσουν καλύτερα στο φινάλε του ημιχρόνου και ισοφάρισαν αφού πρώτα προειδοποίησαν με τα δύο σουτ του Μαρούδα με το πρώτο να κοντράρει και το δεύτερο από μακρινή απόσταση λίγο αργότερα να μπλοκάρει ο Σιδεράκης. Το ματς ήρθε στα ίσια στο 39′ με την πίεση του Μαρούδα στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου που ανάγκασε σε λάθος τον τερματοφύλακα Σιδεράκη ο οποίος έστειλε την μπάλα στον Καλτσά έξω από την περιοχή κι εκείνος τον πλάσαρε σωστά, όντας εκτός θέσης, για το 1-1.

Μάλιστα τα πρώτα 45′ έκλεισαν με τους πρωταθλητές Τρικάλων να απειλούν ξανά με την ατομική ενέργεια του Νικλητσιώτη, από αριστερά, ο οποίος επωφελήθηκε και από το γλίστρημα αμυντικού φτάνοντας σε καλή θέση στο όριο της περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, με τα Μετέωρα να χάνουν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στον αγώνα. Ο Θώμος έκανε ωραία ενέργεια κρατώντας την μπάλα από δύο αντιπάλους έξω την περιοχή και έπιασε ένα φοβερό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη που κοιτούσε την πορεία της.

Στην συνέχεια ο προπονητής της ομάδας τη Μαγνησίας έκανε κινήσεις από τον πάγκο που άλλαξαν πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης και έδωσαν τα ηνία στους ερυθρόλευκους. Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε το “κρεσέντο” σπουδαίων αποκρούσεων του Γκουλιώνη ο οποίος κράτησε το σκορ στο 1-1, αλλά μέχρι το 78′. Μέσα σε δύο λεπτά (57′ και 59′) ο τερματοφύλακας των “κιτρινομπλέ” απέκρουσε δύο τετ α τετ του Βλάχου και του Ματτεα ενώ μετά την μία ώρα αγώνα είπε όχι με φοβερές αποκρούσεις με υπερένταση σε δύο κεφαλιές του Βλάχου, στο 61′ μετά από σέντρα του Παπακώστα από δεξιά διώχνοντας πάνω από τα δοκάρια και στο 65′ μετά από κόρνερ του Σκοπελίτη που έδιωξε σωτήρια σχεδόν πάνω στην γραμμή. Ίδια κατάσταση και στο 72′ με τον Βλάχο να δέχεται το στοπ ξανά από τον Γκουλιώνη στο δεύτερο δοκάρι με το σουτ μετά από σέντρα του Σέττου.

Τελικά και παρά της αλλαγές του Λουλέ, που βοήθησαν κάπως στο μεσοαμυντικό κομμάτι, όπου “υπέφεραν” τα Μετέωρα το γκολ που έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό Βόλου, ήρθε στο 78′. Μετά την σέντρα του Σκοπελίτη από αριστερά, ο Κοτσιλιάνος διεκδίκησε με τον Τασιούλη με την μπάλα να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι όπου ήταν ο Ματτέα που έκανε το κοντρόλ και ήταν εύστοχος στο τελείωμα στην απέναντι γωνία για το 1-2. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε και με το απευθείας φάουλ του Σκοπελίτη από δεξιά μετην μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι του Γκουλιώνη και να φεύγει άουτ με το τελικό αποτέλεσμα στο 1-2.

Έτσι τα Μετέωρα ηττήθηκαν στην 4η αγωνιστική μετά από 2 συνεχόμενες ήττες, στην Κοζάνη και το άνευ αγώνα και έπεσαν στην τρίτη θέση μένοντας στους 6 βαθμούς και την ερχόμενη Τετάρτη θα παίξουν το σημαντικότερο ματς και τελευταίο στην έδρα τους που θα κρίνει πολλά για την άνοδο, με την Μαλεσίνα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου, “κλειδώνει” ουσιαστικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική, βγάζοντας εις πέρας και το τελευταίο απαιτητικό ματς του 4ου ομίλου, αφού μετά το ρεπό της ερχόμενης Τετάρτης θα παίξει με τον τελευταίο ΠΑΟ Κοίλων και θα πάρει και τους 3 βαθμούς από το Νεοχώρι Γρεβενών.

Φωτορεπορτάζ:

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!