Βασικός ο Τσιμίκας, δύο γκολ ο Βέλλιος στην Ολλανδία – Τα επιτεύγματα των ελλήνων του εξωτερικού

Και αυτή την αγωνιστική που πέρασε το Σαββατοκύριακο είχαμε διάφορα επιτεύγματα για τους Έλληνες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Ολλανδία: Εξέλσιορ – Τσβόλε 2-4 (Αγραφιώτης-Λάμπρου VS Βέλλιος-Βελάνας)

Σε ένα άκρως “ελληνικό” ματς στην Ολλανδία με την Εξέλσιορ του Νικόλα Αγραφιώτη και του Λάζαρου Λάμπρου, να αντιμετωπίζει την Τσβόλε του Απόστολου Βέλλιου και του Οδυσσέα Βελάνα είχαμε επιτυχίες για τους δύο των φιλοξενούμενων. Ο Βέλλιος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και σημείωσε 2 τέρματα που βοήθησαν την Τσβόλε να επικρατήσει με 2-4, ενώ ο Βελάνας (γεννημένος στην Σάμο, αλλά με Ολλανδική υπηκοότητα) έδωσε μία ασσίστ. Για την Εξέλσιορ ο Αγραφιώτης που είναι Σέρβος στην υπηκοότητα, αγωνίστηκε για 72′ λεπτά ως βασικός ενώ ο Λάμπρου μπήκε αλλαγή στο 62′, χωρίς να καταφέρουν όμως να πετύχουν κάποιο γκολ.

Αγγλία: Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0 (Βασικός ο Τσιμίκας)

Ως πρώτος αριστερός μπακ της Λίβερπουλ λογίζεται πλέον ο Κώστας Τσιμίκας, μετά τον τραυματισμό του Ρόμπερτσον, ο οποίος θα τον αφήσει έξω για περίπου 2 μήνες και σχεδόν 7 αγώνες τους οποίους θα παίξει ο διεθνής Έλληνας. Η “κόκκινοι” του Μερσεσάιντ επικράτησαν της Έβερτον με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Σαλάχ για την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Τσιμίκας αγωνίσηκε για 62′ λεπτά όταν αντικαταστάθηκε από τον Ντάρβιν Νιούνεζ στο 0-0 για να αυξήσει την επιθετικότητά της ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Αγγλία: Νότιγχαμ Φόρεστ – Λούτον 2-2 (Στον πάγκο ο Βλαχοδήμος)

Για ένα κόμη παιχνίδι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκατσε στον πάγκο, στον αγώνα της Νότιγχαμ με την Λούτον με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν από το 2-0 και τελικά την Νότιγχαμ να “αυτοκτονεί”.

Ιταλία: Σασσουόλο – Λάτσιο 0-2 (Στον πάγκο ο Μανδάς)

Το καθήκον της έκαναν οι Λατσιάλοι για την 9η αγωνιστική της Serie A και επικράτησαν με 0-2 στην έδρα της Σασσουόλο, παραμένοντας σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χρήστος Μανδάς βρέθηκε στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Ιταλία: Ρόμα – Μόντσα 1-0 (Κυριακόπουλος)

Λυτρώθηκε στο τέλος η Ρόμα με το γκολ του Ελ Σαράουι στις καθυστερήσεις, με τον Γιώτγο Κυριακόπουλο να αγωνίζεται βασικός για τους φιλοξενούμενους και να παίζει για 85′ λεπτά.

Αμερική: Σινσινάτα – Ατλάντα 2-2 (Δύο γκολ ο Γιακουμάκης)

Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του MLS, ο Γιώργος Γιακουμάκης σκόραρε δύο γκολ για την Ατλάντα Γιουνάιτεντ, με πλασέ στο 12′ για το 0-1 και με προβολή μέσα από την περιοχή στο 52′ για το 1-2, αλλά η ομάδα του δεν πήρε την νίκη με την Σινσινάτα να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές.

Ινδονησία: Μαντούρα – Ντέβα 1-4 (Ασσίστ ο Κολοβός)

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος αυτή την αγωνιστική μοίρασε μια ασσίστ, από δική του εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Άλεξ για το 2-0, στο “διπλό” που έκανε η ομάδα του έλληνα ποδοσφαιριστή

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!