Το Τρικαλινό μπάσκετ ανθίζει ξανά – Στην Ελίτ Λιγκ τα Τρίκαλα Basket με συντριπτικές νίκες στα μπαράζ ανόδου

Μια φοβερή σεζόν μόλις τελείωσε για τις δύο τρικαλινές ομάδες των Εθνικών Πρωταθλημάτων του Μπάσκετ αφού πανηγύρισαν δύο ανόδους. Χθες τα Τρίκαλα Basket κέρδισαν δεύτερο συνεχόμενο ματς, παίζοντας στον ίδιο υψηλό ρυθμό παρά τους 5 τελικούς του 2ου ομίλου με την Νήαρ Ηστ, την κούραση και την απογοήτευση ότι έχασαν στο τελευταίο ματς, και φυσικά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν και την Παρασκευή με τον Φίλιππο Βέροιας.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο παρκέ του Κλειστού “Γιάννης Μπουρούσης” στην Καρδίτσα μιας και η θέληση των παικτών του Γιαπλέ να πανηγυρίσουν στον τέλος, υπερνίκησε τα πάντα και κυρίως το Αιγάλεω με τελικό αποτέλεσμα 85-71 κλειδώνοντας τον προβιβασμό στην παλιά Α2′ Εθνική. Μάλιστα χαρακτηριστικό του πόσο ήθελε αυτή την επιτυχία η τρικαλινή ομάδα ήταν ότι τα δύο ματς των πλέιο οφς των τελικών της National League 1 τα πήρε σχεδόν με το ίδιο σκορ, δεχόμενη 71 πόντους και πετυχαίνοντας 86 και 85 στην 1η και 2η αγωνιστική αντίστοιχα.

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Η επιτυχία αυτή για τα Τρίκαλα Basket ακολούθησε την ίδια του ΑΟ Τρίκαλα BC, ο οποίος πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην National League 2 και του χρόνου θα βρίσκεται στην National League 1, με τις τοπικές ομάδες να βρίσκονται και πάλι στα… “σαλόνια”.

Στην χθεσινή αναμέτρηση “βγήκαν μπροστά” οι έμπειροι των τυπικά γηπεδούχων, με κορυφαίο σκόρερ τον Βαβάτσικο με 23 πόντους και τον οργανωτή Τσιαβέ να σημειώνει 16 και να “κινούσε τα νήματα” και με ασσίστ και κρίσιμες άμυνες. Στους διακριθέντες και ο Νέσσης που ήταν 2ος σκόρερ με 22 πόντους.

Έτσι λοιπόν τα Τρίκαλα Basket έκαναν μόνα τους την δουλειά και με το 2 στα 2 πήγαν στους 4 πόντους και άφησαν Φίλιππο Βέροιας και Αιγάλεω, να δώσουν ένα αδιάφορο ματς σήμερα για την 3η και τελευταία στροφή αυτού του μίνι τουρνουά.

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Το φύλλο αγώνα:

Τρίκαλα Basket – Αιγάλεω 85-71 (29-22, 54-34, 73-51, 85-71)

Γήπεδο: Κλειστό “Γιάννης Μπουρούσης”
Διαιτητές: Μαγκλογιάννης-Χριστινάκης-Χατζημπαλίδης

Συνθέσεις:
Τρίκαλα Basket (Γιαπλές): Βαβάτσικος 23(4), Τσιαβές 16(1), Αναγνωστόπουλος 12, Νέσης 22, Μπαλόπουλος 5(1), Πρέκας, Κολότσιος 5(1), Αργυρούλης 2.
Αιγάλεω (Σορώτος): Ιορδάνογλου 15(4), Ζαραϊδώνης, Λιαράκος, Τζορμπατζόγλου 2, Τζαϊδάς 12(2), Δουρουντούς, Ολύμπιος, Κυρίτσης 12, Νικολιδάκης 9, Μαλτέσιος 2, Μιχαήλ 19(2).

Τα αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστικής (Προτελευταία) των Πλέι Οφς των Τελικών της National Lague 1:

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.ΤΕΛ. ΣΚΟΡ
ΤΡΙΚΑΛΑ BASKETΑΙΓΑΛΕΩ85-71
ΡΕΠΟ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ.

Η βαθμολογία:

ΘΟΜΑΔΑΒΑ
1ΤΡΙΚΑΛΑ BASKET42
2ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ.11
3ΑΙΓΑΛΕΩ11

Προβιβασμός – Elite League

Η επόμενη αγωνιστική (3η – Τελευταία – Κυριακή 26/05):

ΓΗΠΕΔΟΥΧ.ΦΙΛΟΞΕΝ.
ΑΙΓΑΛΕΩΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ.
ΡΕΠΟ: ΤΡΙΚΑΛΑ BASKET

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Πηγή Φωτογραφίας: basket.gr

Κοινοποίηση:

ΩΠ! Σε βλέπω, μη κλέβεις!